מחפש המלצה אמיתית על מטפל/ת זוגי/ת

nisomash3

New member
מחפש המלצה אמיתית על מטפל/ת זוגי/ת

בבקשה מכם אני זקוק להמלצה אמיתית על מטפל/ת זוגית עבור טיפול פרטני תחילה ואחר כך זוגי.
אנחנו זוג במשבר שלאחר בגידה, לצערי הרב אני זה שנחלש במהלך השנים ונקלע להתאהבות מחוץ לנישואין.
למרות הכל אשתי סלחה לי ואני ניתקתי קשר מוחלט עם ההיא.

אשתי ואני מרגישים שנועדנו זה לזה, עשינו כברת דרך לשיקום הזוגיות אבל כנראה שאצלי נותרה בעיה של אובדן תחושה של סיפוק וזה סוגר אותי ומעיב על החיים שלי הזוגיים והפרטניים.

אשמח להמלצות מכאלה שהיו בטיפול זוגי במצב דומה לשלי.
תודה רבה מראש.

טיפול זוגי

טיפול זוגי לאחר בגידה, הינו נועד לשקם את המערכת הזוגית ולהעבירה לנתיב אחר.
בדרך כלל בגידה נוצרת, כתוצאה מקשיים בתקשורת, כשיש בעייות והן לא מדוברות, לכן יש לנצל את ההזדמנות שבני הזוג מחליטים לפנות לטיפול מאחר שהקשר בניהם חשוב להם, לבניית אפיקי תקשורת טובים.
בחירת מטפל זוגי אינה קלה, מאחר וקשה להסתמך על המלצות של חברים, שאינם נוטים לשתף אותנו בבעיות בחיי הנישואין שלהם ובחוויות האינטימיות.
לכן יש לבחור מתוך מאגר של מטפלים להסתכל על השכלה וניסיון. לקחת איש מקצוע אשר תחום ההתמחות שלו הינו טיפולי או פסיכותרפיסתי והוא למד לימודים מעמיקים בתחום זה. וכן יש לו ניסיון עבודה בתחום (לדוגמא: מכון, או תחנה לטיפול זוגי ומשפחתי) ולא אחד שלקח קורס קצר ומכנה עצמו יועץ או מאמן.
נוסף על כך- לא להתפתות ולהסכים מראש לסידרה של טיפולים, בשל מתנה או דיל.
הפגישות הראשונות נועדו להיכרות הדדית. בפגישות אלו על הזוג הפונה לשם לב- לרגשות המלווים אותם כלפי המטפל: האם יש לי כימיה עימו? האם הוא מאוזן, יודע להקשיב, נעים. מוסיף הערות מועילות.
יש לקחת בחשבון שאין טיפולי קסם. יש שני סוגי טיפולים- האחד- טיפול שהוא מונחה בעייה- שבאים בעקבות בעייה מסוימת המטרידה את הזוג והטיפול נועד לפותרה. זהו טיפול קצר מועד בדרך כלל 10-12 פגישות.
הסוג השני של טיפול הינו טיפול מייצב- העובד על היכולת של כל אחד מבני הזוג לעבד ולהתבונן ברגשות, מחשבות והתנהגות וכיצד זה משפיע על האינטראקציה הזוגית. זהו טיפול ארוך טווח.
בהצלחה בבחירה

למעלה