מחפש המלצה לספר סיפורי התנך

אבא גאה

New member
מחפש המלצה לספר סיפורי התנך

היי אני גר בחול, חילוני גמור (אתאיסט אפילו) מחפש ספר שמספר את סיפורי התנך (או חלק מהם) כסיפורים או כספר מתח עדיף כזה שכתוב היטב ֿ לגיל 10 בערך משיהו מכיר?

eyalnadav

New member
אני ממליץ לך לא לקרוא כלל

אם אתה קורא תנ"ך כספר מעשיות , בעיתונים וספרי רומן וחשק ועלילות ומתח -יש יותר ענין ומומלץ לקורא אותם . התנ"ך נועד כשמו ללמד מוסר ולקח על מנת שהאדם ילך בדרכו , ולא ישים את התנ"ך בארון כספר בספריה בלבד למטרת שעשוע והעברת זמן . אם לא קראת כלל את התנ"ך עד היום - מומלץ לקרוא. מומלץ שהילד יקרא את התנ"ך עצמו ולא סיפורים או סגנון פרשנות חד צדיי לספור. יחד עם זאת , תוכל לעשות חיפוש בגוגל ותמצא אתרים ישראלים בתחום . הדברים שכתבתי כאן הם רלבנטים לכולם כולל אותי , ולא בגלל הסטטוס שלך או מקומך

אבא גאה

New member
תודה על עיצותיך

אני גדלתי בבית ספר דתי כך שיצא שקראתי כמה פסוקים יותר מהאדם הממוצע
אני מעוניין לספר לילד בגיל 10, בעיני בתנ"ך יש סיפורים יפים שניתן ללמוד מהם מוסר ולקח גם אם הם כתובים בסגנון של ספר מתח. אני מקווה שהסיפורים יעניינו את הבן שלי והוא יקח את זה משם ואם יחליט ללמוד תנך, גמרא או קבלה - אשלם על כך בשמחה (גם אם יחליט ללמוד בלט, ציור או גילגול ג'חנונים - אשלם בשמחה) ועשיתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי ספרים כמו שאני מחפש, אם תמצא תגיד?

ronenscha

New member
לאפרים צידון יש תנ"ך בחרוזים

היתה פעם סידרה של של סיפורי תנ"ך לילדים, נדמה לי שהיו כמה וזאת של שרגא גפני הותאמה לציבור חילוני - ככל שאני זוכר. לא יודע איפה להשיג אותה...

Lakedaimon

New member
בזמנו היה לי את "התנ"ך שלי בתמונות"

סידרה של 45 ספרים דקים שסודרו בצורה נושאית, שכללה גם חלק מהספרים החיצוניים. אני זוכר שכילד זו הייתה כניסה נהדרת לעולם הזה.

לי יש חלק מסדרה זו

חלק מהספרים הנ"ל זקוקים לתיקון ותחזוקה, אני חושב שרובם שלמים. אשמח להעביר את הספרים הלאה. מי שמעוניין - נא לשלוח מסר

Lakedaimon

New member
אני מניח שאתה מדבר על כייפא?

בדיוק שמעתי שלוש הרצאות על אותה כתובת, אסכם לך אותן. שלושה אפיגראפים לא הסכימו על צורת האותיות ונתנו פירושים שונים לכתובת, שהכרונולוגיה שלה עדיין לא אובחנה, אחרי הכל רק שנה וחצי עברו מאז שהיא נחפרה. מכאן ועד ההכרזה של גרשון גליל על שמיטת השטיח תחת רגלי הכרונולוגיה הנמוכה, רחוקה הדרך. מעבר לכך אינני נוהג להגיב עניינית על כתבות בעיתון שמטרתן לתפוס כותרות.

למעלה