מחפש המלצה על לימוד גלישה בחו"ל...

מחפש המלצה על לימוד גלישה בחו"ל...

שוב שלום! הבנתי שיוון זו לא הכתובת וגם לימוד בטנדם לא מתאים לתנאי הגלישה בארץ, אולי בכל זאת יש למישהו המלצה מנסיון על בית ספר טוב (עם העדפה למעולה) בחו"ל (ללא הגבלת אזור...) אשר יאפשר לי לאחר מכן להיות בעל דרגה עצמאית ככל שניתן על מנת לטוס בארץ ותנאי הלימוד והגלישה שם דומים לאלו של הארץ... תודה גולש מתחיל 10.

David Gerby

New member
למתחיל

אולי לא הבנת - לימוד בטנדם יכול להתאים לארץ, הבעיה היא הגרירה - אתה לא מתנסה בהמראה בהר. אני מכיר כמה בתי ספר באוסטרליה: Airplay Australia FI : Greg Newnham Cairns 0412 000 797 - מדריך מצויין, עזרתי לו מספר פעמים והוא ממש בסדר. הבעיה היא שהלימוד גובה נעשה על רכס של 100 מטר ולא ממש יוצא לעשות טיסת גובה בלי רוח. הבי"ס ממוקם ב Cairns בצפון החוף המזרחי. מדריכה מעולה בקנברה - Tove Heaney שכרגע אני לא מצליח למצוא את האתר שלה. אם תהיה רציני לגבי אוסטרליה, אוכל לתת לך מספרי טלפון.

שלום לך גולש מתחיל 10 (אגב, איך קוראים לך)

קודם כל, ברוך הבא לספורט המדהים הזה. ולעניינינו, קיבלת כאן קישור מצוין לכל בתי הספר לגלישה בארה"ב... ריכוז בי"ס לגלישה בארה"ב. השתמש בו. אם בכל זאת אתה רוצה המלצה על בי"ס טוב מתוך הרשימה שבקישור, נסה את Lookout Mountain.. זהו בי"ס שעונה על כל סוגי ההמראות (גרירות טנדם/ סולו, המראות בגבעה, המראות באתר גובה), והכל בשטח פרטי ונוח. אני מכיר אחד שלמד שם (אשמח אם הוא יוסיף כאן עוד בנושא), שבעיני הוא בעל רמת בטיחות גבוהה מאד (למדתי ממנו לא מעט דגשים בטיחותיים, שבשלב שבו עשיתי את הקורס שלי נוכחתי שהם נכונים וחשובים מאוד). כל המדריכים שלהם מוסמכים ע"י ה- USHGA , ולפי מה שהם טוענים, הם ביה"ס הגדול בארה"ב. קח בחשבון שבכול מקרה תצטרך לעבור מבחן מעשי בארץ עמ"נ לקבל רישיון ישראלי. בהצלחה

natyh

New member
הצליחו לבלבל אותך

הלימוד בטנדם מלמד אותך לטוס . ההמראה והנחיתה חשובים מאד אך אין קורס להמראה ונחיתה יש קורס שמטרתו ללמד אותך לטוס . המראה ונחיתה הם האמצעי לא המטרה . בולבי מלמד מייק גרבהר האיש שמחזיק שיא עולם בשהיה בערך 700 ומשהו ק"מ לא שיא רשמי מאחר ולא שבר את שיאו של מנפרד רוהמר באחוז הנדרש להכרה בשיא על שמו. השורה התחתונה היא בבית ספר אתה אמור לקבל זמן אויר , וככל שזמן האויר שתקבל יחסית לזמן הלימוד טוב יותר , כך הלימוד יהיה טוב יותר והתמורה לכסף טובה יותר. אין מצב שתקבל יותר תמורה לכסף בזמן אויר במקום אחר מאשר וולבי. גרירה אגב היא שלב מתקדם יותר מאשר המראה מהר , כמובן שתצטרך ללמוד גם המראה מאוחר יותר , אך זה כאמור האמצעי לא המטרה .

למעלה