מחפש המלצה על סופרי מדע בדיוני רוסים \ מזרח אירופאים

SignedIncognito

New member
מחפש המלצה על סופרי מדע בדיוני רוסים \ מזרח אירופאים

יצא לי לקרוא לא מעט מדע בדיוני מערבי, סופרים כמו אסימוב,הינליין, לארי ניבן, ארתור סי. קלארק, דגלס אדמס...וסך הכל מאוד נהנתי. לא מזמן נתקלתי במקרה בסדרת ספרי ה-Metro 203X ולאחר מכן קראתי את "פיקניק בשולי הדרך" של האחים סטרוגאצקי.

המדע הבדיוני הרוסי מרגיש אחר מהשאר המערבי (הסופר המערבי שמזכיר לי את סגנון הכתיבה הרוסי הוא ג'ק לונדון).

אשמח להמלצה על עוד סופרים.

SignedIncognito

New member
תודה, דווקא את הספר המומלץ שלו סולאריס, קראתי

ולא אהבתי, אבל הוא אצלי ברשימה.

מיכאל ג

New member
אני לא כל כך מכיר סופרים מהגוש המזרחי

אבל אני יכול להמליץ על ספרים שקראתי מהסופרים הידועים מהאזור.
ספר פנטזיה אורבנית (פחות או יותר) של האחים סטרוגצקי בשם Monday begins on Saturday - על מוסד מחקר סודי לקסם איפה שהוא בפאתי רוסיה המודרנית (של שנות השישים, כלומר). משלב הומור וסאטירה ממסדית עם רפרנסים לאגדות עם רוסיות.
ומסטניסלב לם - "סיירת החלל נצחון" - באנגלית the invincible. ספר מאווווד שונה מרוב הספרים האחרים שלו. חללית מחקר מנסה להבין מה קרה לחללית קודמת שנחתה על כוכב לא מיושב ועקבותיה אבדו. מדע בדיוני קשה שחוקר רעיונות של אבולוציה וטכנולוגיה. האופי של הסיפור מזכיר קצת את הנוסע השמיני או ראייה עיוורת של פיטר וואטס - שילוב של ספקולציה מדעית עם אימה.
בתחום הפנטזיה יש הרבה אוהדים לאנדריי ספקובסקי. הוא ידוע בעיקר כי הספרים שלו הם המקור לסדרת המשחקים the witcher. לא קראתי שום דבר שלו אבל את השם שמעתי עוד ב- 1996, עוד לפני שתורגמה אפילו מילה שלו לאנגלית. הפרטים עליו כאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Sapkowski

SignedIncognito

New member
תודה, אני פחות קורא פנטזיה, אבל אחרי סדרת האש וקרח אני לא

פוסל שום דבר על סף. witcher נראה מעניין.

גלקטור

New member
קראית את הסיפור הקצר המקורי של witcher

לפני איזה עשור ומשהו, וזה בהחלט היה מהנה.
&nbsp

Y. Welis

New member
ה'מטרו' משחקים מצויינים. מקוה שהספרים מתקרבים

בעברית יש מעט מאוד (ודווקא העליה לא תרמה כלל - אפילו הזמינו לפני כמה שנים את רוברט שקלי לכנס פרטי משלהם).
&nbsp
באנגלית תמצא יותר. אבל מניח שזה מעט. התחום רחוק למדי (כמו גם מד"ב מארצות אחרות במז' אירופה).
&nbsp
כך למשל אחד התחומים הנפוצים שם היה לקחת סיפור ידוע מספר מערבי (כמו 'ארץ עוץ') ולהמשיך אותו ברוח רוסית, עם עלילות חדשות; לעתים ברוח שונה לגמרי ומנוגדת (כשהרע הוא הגיבור). היום זה כבר נחלש, אבל בימי מסך הברזל היתה יותר יצירתיות.
&nbsp
עוד משהו מעניין שכן תורגם - ספריו של קארל צ'אפק הצ'כי, מחלוצי הרובוטים (אולי ממציא המונח).

SignedIncognito

New member
הספרים בהחלט טובים, אבל שונים אחד מהשני.

הספר השלישי בסדרה METRO 2035, אמור לצאת החודש.
*בנוסף יש סדרה שלמה של ספרים ביקום הזה שנכתבה על ידי סופרים אחרים.

אין לי בעיה עם אנגלית או רוסית, האמת לא זוכר מתי קראתי עברתי בפעם האחרונה.

Y. Welis

New member
משחקי מחשב מסוג גוף ראשון (shooter) בעיר עתידנית

בעיקר מתחת לאדמה בסאבוויי. אווירתיים מאוד ואימרסיביים.

SignedIncognito

New member
ראיתי את הסרט כשהייתי ילד :) לא היה לי מושג שהוא מבוסס

ספר. תודה, הוספתי לרשימה.

sarne

New member
יש גם למיכאיל בולגקוב שניים מתאימים

"לב כלב" ו-"הביצים הגורליות". שניהם סטירות על המשטר הסובייטי. כמו "האמן והמרגריטה", במובן מסוים, אבל קצרים יותר ומצחיקים יותר. בחנויות לא שמים אותם על המדף של המד"ב, אבל אין שום ספק שהם בז'אנר.

בכל מקרה, אני זוכר שמאז הפעם הראשונה שקראתי את "סולאריס", לפני יותר מ-10 שנים, אני שואל את עצמי אם יש עוד מאיפה שזה בא. ו-"פיקניק בשולי הדרך" הוא הספר האהוב עליי בז'אנר, נראה לי. גם בתור חובב ספרות רוסית, אני מרגיש שיש בו משהו מהמסורת.

לצערי אין לי עוד המלצות להוסיף חוץ מבולגקוב. לא נראה שמתרגמים יותר מדי. בטח לא לעברית.

רגע! - "אנחנו" \ יבגני זמיאטין. דיסטופיה שקדמה גם לאורוול וגם להאקסלי. אני לא מאוד אוהב את הספר בעצמי, אבל יש לו מקום מכובד בכל רשימה. ואגב רשימות, זאת מעניינת:
http://www.librarything.com/list/21...ly-Published-in-a-Language-Other-Than-English
כל הספרים שכבר הזכרתי שם, ויש עוד אחרים...

אם אתה רוצה גם סרטים, זה כבר הרבה יותר קל למצוא... קח לדוגמא את זה:
https://www.youtube.com/watch?v=VMqf81U8RoU

SignedIncognito

New member
המון תודה על ההמלצות, התיחסות עם

לגבי בולגקוב, קראתי את האמן והמרגריטה ולמען האמת לא התלהבתי, גם אני נשים בצד את הפרופוגנדה נוצרית הוא אומנם עוסק במיסטיקה והדמויות בו עמוקות אבל לא נשארתי עם רושם מיוחד אחרי שסיימתי אותו.
&nbsp
לב של כלב הוא לא מדע בדיוני לדעתי, הניתוח שהופך את הכלב לאדם הוא Plot device לביקורת מאוד שנונה על ה"חברה הסוביטית החדשה". סדר שנכפה מלמעלה לא באמת עובד ובסופו של דבר מתמוטט.
&nbsp
את ה"פיקניק בשולי הדרך" אני קורא בדיוק עכשיו ומאוד נהנה. לא יודע איך לא קראתי את האחים סטרוגאצקי עד עכשיו.
&nbsp
אני קורא את מה שאני יכול בשפת במקור בלבד ככה שאין בעיה עם ספרות רוסית לא מתורגמת.
&nbsp
את "אנחנו" קראתי כבר אחרי שקראתי את חוות החיות, 1984 ועולם חדש נפלא ככה שהוא הרגיש לי בינוני מינוס בהשוואה לאחרים ואני לא מרגיש שהייתי מפסיד משהו אם לא הייתי קורא אותו כלל.
&nbsp
&nbsp
אחלה רשימה תודה!
&nbsp
&nbsp

sarne

New member
אז אם אתה קורא רוסית

אני מניח שיש לך גם פורומים בשפה הרוסית שבהם תקבל המלצות יותר טובות, לא?

לגבי מד"ב כן או לא, אני תמיד בוחר להגיד כן כשאפשר, במיוחד כשמדובר בספר שנון ומהנה כמו "לב כלב", אבל אני בהחלט מבין את הטיעון שלך. אפשר להגיד את אותו דבר גם על חלק מהדיסטופיות, אגב.

גם בעיניי "אנחנו" הוא לא ספר מאוד מבריק, כמו שאמרתי, אבל אני עדיין חושב שהוא המלצה ראויה בשרשור כזה (אם עוד מישהו קורא את ההודעה הזו ומסתקרן - שלא יחשוב שעדיף לא לקרוא).

ובאמת אני כבר מצאתי כמה דברים מעניינים בזכות הרשימה ההיא. טוב שנזכרתי בה בזמן

SignedIncognito

New member
אממ, אני פחות מכיר פורמים שעוסקים במד"ב בשפה

הרוסית. מה גם שאני התעניינתי במד"ב מזרח אירופאי ולא ספציפית ברוסי.
&nbsp
את לב של כלב צריך לדעת לקרוא עם רפרנס, אני מכיר אנשים שהבינו אותו רק אחרי שהסברתי את האלגוריה שבו.
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
הנה עטיפה מעניינת שראיתי באיזה אתר רוסי

נראה מעניין. המחבר נקרא סחרוב.

SignedIncognito

New member
מעניין, לסופר אין עמוד ויקי והספרים שלו ב-Goodreads

די לא מדורגים. הספר שקישרת אליו יצא ב-2015 והוא השלישי מתוך סדרה.
אני אשתמש במבחן של נאסים טאלב שקורא חומרים בני לפחות 10 שנים . הוספתי לי אותו לרישימה הארוכה ומתישהו בטח אגיע אליו :)

למעלה