רוצה משהו יוקרתי? תעשה לבד.כל מה שאני רואה בחנויות נראה פח...
תודה.
ממליץ בחום:כל מה שאני רואה בחנויות נראה פח...
תודה.
כן, גם החתולים שלי אוהבים לישון על משטחי הגירוד.אכן המתקנים של חורחה ז"ל שאותם שיווק ליאור הם מצויינים. מחזיקים מעמד שנים וניתנים לתיקון, נתנו שרות מצויין בכל מקום בארץ. האתר שלהם קיים 4mycat אבל איני יודעת אם הוא פעיל. מישהו יודע?
מניסיוני רב השנים, לא כל חתול אוהב מתקן גרוד אופקי. החתולים שלי, כל אחד בתורו- לא הסכים לגרד שום משטח אופקי, פרט לאחד שאהב לשרוט קרטוני סופרמרקט... אבל כל החתולים אהבו לשרוט מתקנים שיש בהם עמודים מלופפים בחבל. החבל עמיד מאוד לשריטות ואינו נקרע כמו הריפוד הרגיל של המדפים. יש לי עמוד גרוד שיש לו מדף קעור. החתול הקודם סרב להגיע למדף זה. לא הסכים לדרוך שם, גם אם שמחתי שם צעצוע, קטניפ או חטיף. לעומתו - החתול החדש הנוכחי, ישן שם כל היום... הוא מת על המדף הזה ואימץ אותו למיטה למרות שיש לו מיטה נהדרת הרבה יותר נוחה, עשויה נצרים עם ריפוד ...
לעולם אין לדעת מה החתול יעדיף ... זה קצת הימור. חתולים לפעמים נרתעים ממשהו חדש שיש לו ריח זר. בהתחלה הם סקרנים ובהמשך הם חששניים. לוקח להם זמן להתרגל.
אכן בולי עץ הם מתקני הגרוד האולטימטיביים לחתולים. הבעיה שאסור להכניס עץ טבעי הביתה, מחשש טרמיטים. לכן כדאי לקנות בולי עץ אצל נגר. אני גיליתי שמתקן גרוד נפלא הוא מתקן מלופף חבל. החתול ממש מאושר לתקוע בחבל את ציפורניו ( בישיבה , בעמידה או בשכיבה על הגב ) ולשלוף אותן קצת במאמץ קל. החבל עמיד ואינו מלכלך. לעומת זאת משטח גרוד אופקי לא ולא... וגם החתולים שקדמו לו.החתולים שלי (כולם) הכי אוהבים בולי עץ. הם גילו בחצר ענף ישן עבה (10-15 סמ'), והתחילו להפליא בו את ציפורניהם. נראה שהזמן והרטיבות הפכו את פני השטח שלו למעט רכים יותר מסתם עץ יבש, כך שהם מצליחים לתקוע ציפורניים ואפילו לפורר את העץ לאט לאט. כלומר שהוא מספק להם את דרגת הקושי האידאלית.
עם הזמן מצאו עוד חתיכות עץ שעברו תהליך דומה. כולל קרש 5X10 ישן.
נראה לי חשוב שהעץ יעבור התיישנות מספקת בתנאי חוץ, כדי לרכך את פני השטח ולצמצם סכנת "קוצים".
אני לא אומר שאת טועה בעניין הטרמיטים, אבל לא זוכר שאי פעם שמעתי על מקרה של טרמיטים בישראל. רק בסיפורים מחו"ל. כמו כן, הייתי מצפה שאם יש טרמיטים, אז בבית פרטי (כמו שלי) הם יעברו בשניה מהחוץ פנימה. וגם על זה לא שמעתי. אז יש לי ספק עד כמה יש מקום לחשש.אכן בולי עץ הם מתקני הגרוד האולטימטיביים לחתולים. הבעיה שאסור להכניס עץ טבעי הביתה, מחשש טרמיטים. לכן כדאי לקנות בולי עץ אצל נגר. אני גיליתי שמתקן גרוד נפלא הוא מתקן מלופף חבל. החתול ממש מאושר לתקוע בחבל את ציפורניו ( בישיבה , בעמידה או בשכיבה על הגב ) ולשלוף אותן קצת במאמץ קל. החבל עמיד ואינו מלכלך. לעומת זאת משטח גרוד אופקי לא ולא... וגם החתולים שקדמו לו.
אכן, בארצנו, שהתברכה בארבעת המינים מזה ובשבעת המינים מההוא, הטרמיטים הם, כנראה, ה"אצולה" של מזיקי העצים. ליידם ישנם גם כמה "פושטים", כמו יקרונית הרהיטים והליקטוס (שגלגול הבוגר שלו, נראה כמו תאום של היקרונית). כאן, המזיקים הם גלגול הזחל, שאורך חייו מפתיע וגלגול הבוגר הוא ...חיפושית תמימה למראה.בהחלט יש טרמיטים בישראל. די קשה להיפטר מהם כשהם נכנסים...
סוגי טרמיטים בישראל - Termite Control (termite-control.co.il)
עבדתי במוזיאון שלידו החלו בעבודות בניה גדולות שהצריכו חפירת חניון תת-קרקעי. הויברציות והפיצוצים גרמו לטרמיטים בקרקע באזור הבנייה לנהור בהמוניהם, לרווחתנו לא למוזיאון שלנו אלא דווקא למוזיאון הסמוך... אבל מאוד חששנו שניאלץ להתמודד עם מכה רצינית.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.