מחפש המלצות למטחנת קפה - כיון רציף עד 2000 שח

oferlev9

New member
מחפש המלצות למטחנת קפה - כיון רציף עד 2000 שח

חשבתי על קומפק K3
מה דעתכם?
יש המלצות נוספות?

תבדוק ביד2 אם יש...

... מאצר משומשת.... אם אתה מוצא כזו נראה לי עדיף... תמיד כדאי לדעת שמטחנות, זה מכשיר מאוד אמין סה"כ, מספיק להחליף להבים והמטחנה מאוד חוזרת לחיים.

Lechoke Lames

New member
ההמלצה שלי: Iberital Challenge

כיוון רציף; טוחנת דק עד לרמה של קפה טורקי; טיימר הרבה יותר נגיש מזה של ה-K3; עמידה מאוד (אצלי בשימוש יומיומי במשך 8 שנים וללא שום תחזוקה). אחת הקניות הטובות ביותר שעשיתי.

מחיפוש קצר נראה שהיא נמכרת כיום באתרים kedmagift.co.il ו-coffeedepot.co.il - אין לי ניסיון עם שניהם, אבל המטחנה מצויינת.

dimab

Member
יכול להמליץ על Lelit PL53: יש לי אותה כבר...

...שנים ואני לא מחפש לשדרג. מבחינת המנגנון היא לדעתי די זהה לאיבריטל או לאסקסו מיני, רק הבניה החיצונית והעיצוב שונים. אני אוהב את לליט, אם כי יש הרבה כאלה שלא

למספר חברים שלי יש את איבריטל, וגם עליה אני יכול להמליץ מנסיון.
בקומפק K3 לא השתמשתי, כך שלא יודע... שמעתי הרבה המלצות עליה, אבל היא גדולה מדי לשימוש ביתי - לטעמי כמובן.

dimab

Member
לא: לחיצה וטחינה ישירות לידית.

אבל היא טוחנת מהר, כך שלא הרגשתי שאני מתעייף

Lechoke Lames

New member
המטרה של הטיימר שונה

הוא עוזר לקבל תוצאה עקבית. בכל טחינה מקבלים בדיוק את אותה כמות.

dimab

Member
עד שמחליפים תערובת, הלחות במטבח משתנה,..

...או אלף ואחד דברים אחרים. הייתה לי מטחנה עם טיימר, ואני מעדיף טחינה (מהירה) בלחיצה: כך אני רואה ומרגיש בפועל את הכמות.
אגב, בקרה וולומטרית, כמו במטחנות היקרות (מאוד) - זה כבר דבר אחר: אם יש אותה אז לא משנה מה נשתנה, הכמות - ולא הזמן - תימדד ותהיה זהה.

Lechoke Lames

New member
בתאוריה זה נכון, בפועל משחקים עם זה מעט

רוב הזמן מקבלים חליטה בפלוס מינוס שניות ספורות מהאופטימום. לפחות זה המצב אצלי. לא הייתי שוקל לקנות מטחנה ללא טיימר או אחת שבה הטיימר לא נגיש בצורה נוחה (כמו ב-K3).

Lechoke Lames

New member
שמח לראות שהם פתרו את הבעיה

אפשר להשיג את הגירסה הזו בארץ? אם כן, ידוע לך מה המחיר?

Yehuda Badihi

New member
לא מדויק

משתנה בין תערובת לתערובת וכן תלוי בכמות הקפה במיכל ש"לוחצת" מלמעלה עם המשקל שלה. לדעתי הטיימר מיותר כי די מהר מתרגלים לזהות את הכמות המדויקת עם כעין.

Lechoke Lames

New member
תשובה

כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=320&messageid=175234477

מעבר לכך, אני מוכן לשים כסף שהאיבריטל טוחנת כמות קפה יותר עקבית ממה שאתה יכול עם העין. אולי מבחינך ההבדל לא משמעותי, אבל אני מעדיף תוצאות כמה שיותר עקביות, על אחת כמה שנדרש פחות מאמץ וריכוז מצידי כמשתמש לקבל אותן. כנ"ל לגבי שימוש במד-חום להקצפת חלב מול "להרגיש ביד".

sysnt

New member
סבבה, אבל דיסקיות זה משמעותית יותר יקר

יש לקחת זאת בחשבון

למעלה