מחפש המלצות לספר/סדרת פנטזיה אפית

Lu Tze

New member
מחפש המלצות לספר/סדרת פנטזיה אפית

בא לי משהו קליל עם כל ה"שחקנים" המוכרים (גמדים, אלפים, קוסמים וכו') שלא לןקוח את עצמו יותר מדי ברצינות, אבל באופן פרדוקסלי יש לי סלידה חזקה מכמה מאפיינים של הז'אנר.
נניח, רומח הדרקון עונה מצויין על מה שאני מחפש רק ש... (ויסלחו לי כל המעריצים, מדובר על דעה אישית, כן?) לפחות מהתרשמות של הספר הראשון, מדובר על נובליזציה של שסן של D&D במקום ספר. נותרתי עם הרגשה שהסופרים משתמשים בדמויות ככלי להעביר את הקוראים מהרפתקה מסמרת שיער אחת לשניה. ההרתפאות נחמדות, אני מניח, אבל אני רוצה ספר ולא מתקן בלונה פארק.
מחזור כישור הזמן גם היה יכול לענות על ההגדרה, רק הבנתי שיש המון מריחות. ובאופן כללי, יש לי אלרגיה ל"X מגלה שהוא מיועד להציל את העולם".
מחזור שער המוות, להבדיל, הוא בדיוק מסוג הדברים שאני מחפש. דמויות שאומנם אינן עגולות, אבל גם לא בדיוק קריקטורות מהלכות, ובכלל הספרים מצליחים להשתייך לז'אנר ספרי הפנטזיה מלאי הקלישאות, אבל למרות זאת הם לא נופלים ליותר מדי מהקלישאות האלה.

אז... המלצות?

מיכאל ג

New member
אולי אדינגס?

יש לו סדרה שלא תורגמה לעברית (ליתר דיוק החלק הראשון שלה לא וההמשך כן - לך תבין מולים) בשם The Elenium. סדרה של שלושה ספרים אם אני זוכר נכון. הגיבור הוא לוחם מנוסה בגיל 40 ומשהו. העולם הוא פחות או יותר עולם פנטזיה סטנדרטי אבל עם מעורבות הרבה יותר עמוקה של האלים במהלך הענינים. זו סדרה של אדינגס לטוב ולרע אז אם כבר קראת את הסדרה הראשונה שלו זה יראה לך כמו more of the same. אם במקרה לא יצא לך לקרא אדינגס, לדעתי היא טובה יותר מהסדרה הראשונה שלו בדיוק בגלל מה שציינת - אין את עניין הנער הצעיר והנבואה, וההומור יותר טוב, ויש משהו ממודע לעצמו שיורד על מוסכמות הפנטזיה בספר (קשה להסביר בלי ספוילרים).

Lu Tze

New member
נשמע מעניין. אנסה.

אגב, לא קראתי את אדינגס.

תודה.

g l o r y

New member
בהחלט אדינגס

אלניום, טאמולי, וכן, אני גם אמליץ על הבלגריאד והמלוריאן. אני אוהבת את הספרים שלו וחוזרת אליהם שוב ושוב כשאני צריכה משהו קליל. הוא לא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות וגם הדמויות שלו לא. זה גורם לי לחייך, תמיד.
אגב, בזמן האחרון הגעתי למסקנה שאם אני מחפשת פנטזיה של אלפים וגמדים וכו, אני מוצאת את הדברים הכי מעניינים דווקא באתרים של כתיבה עצמאית. לא יודעת למה, אולי כי אני כותבת ואני משוחדת, או אולי כי קראתי כל כך הרבה שאני מזההתבניות ואני מחפשת דברים שלא יעייפו אותי יותר מדי, אבל בזמן האחרון אני מבלה יותר באתרי כתיבה יוצרת (באנגלית) ופחות בין דפי ספרים.

itaym02

New member
לגבי מה שכתבת על רומח הדראקון...

אם תקרא את ההיסטוריה על איך כתבו את הספר, תגלה שזה בדיוק מה שהם עשו, שיחקו וכתבו.
אבל, בגיל הנכון, זאת היתה סידרת קאלט.

למעלה