מחפש המלצות לסרטי מד"ב טובים+ מ-15 השנים האחרונות

• פותח הנושא LRa
  • פורסם בתאריך

LRa

New member
מחפש המלצות לסרטי מד"ב טובים+ מ-15 השנים האחרונות

אהלן,
לפני כמה שבועות חפשתי באינטרנט רשימת סרטי המד"ב המומלצים מהעשור האחרון. לא מצאתי שם מציאות, את הרוב כבר ראיתי, וומאלה שלא, הרוב היו בינוניים.
יש לכם המלצה לאיזו פנינה נסתרת?

minimalman

New member
Dark City

קצת חורג מבחינת השנים (98) אבל ממה שאני זוכר סרט טוב שנפלתי עליו בזמנו ( מעריך שראיתי אותו בסביבות 2002) די במקרה.
לא זוכר הרבה מהסרט עצמו , זוכר שהוא אפל , זוכר שקיפר סאת'רלנד משחק שם ושהעלילה קצת מזכירה את המטריקס שיצא שנה אחרי. בויקי אני רואה אזכור גם ל"ברזיל" של גיליאם ואני חושב שאני זוכר גם משהו לגבי זה . בכל אופן סרט טוב מאד עם פוטנציאל פולחני . צריך לראות אותו עוד פעם.

LRa

New member
אכן סרט מצויין. ראיתי אותו גם בזמנו. ואין לי בעיה לקבל המלצה

לסרטים יותר ישנים.

Y. Welis

New member
עוד כמה

* 'ילדי האדם' (מ-06', של קוארון, שאיכזב מאז). מיוחד. לא מושלם, אבל ייחודי. שילוב מרשים של קינג קרימזון באמצע.
&nbsp
* 'דו"ח מיעוט'. שפילברג וקרוז, אבל בטעם. (02')
&nbsp
* 'ללא גבולות' (limitless), מ-11', עם בראדלי קופר. מוציא ממנו את המיטב - מהבודדים היום שנשמעים אינטילגנטיים (גם זכארי קווינטו, אבל ממעט להופיע).
&nbsp
* 'The Man from Earth (2007)'. בלי אף אפקט; רק שיחות. כתב סופר מד"ב - ג'רום ביקסבי. כוחה של המילה. מקרה קלאסי של 'מה אם --' במיטבו.
&nbsp
* 'Mr. Nobody (2009)' - מיוחד. אבל קצת ארוך. עם FF אפשרי. קצת קרוב ל'ענן אטלס' מ-12' של האחים והאחיות וואושבסקי.
&nbsp
* 'אפקט הפרפר' (מ-04'). לא ז'אנרי לגמרי (אלגורי, כמו סיפוריו של צ'אנג, לדעתי), אבל מאוד מקורי ואפקטיבי. מעט סרטים השאירו אותי הלום כמו זה. שיקוף מטריד של המציאות בכמה מקומות.
&nbsp
* Watchmen (2009) - לא ראיתי עדיין (רק חלקים), אבל נחשב.
&nbsp
* 'אקוויליבריום' (02'). חביב. חוץ מכריסט' בייל.
&nbsp
* 'סטאר טרק' של JJ מ-09'. עשוי טוב. אולי האחרון הסביר שלו. כל מה שעשה אחרי לא היה ברמה (כולל החיקוי ל-ET).
&nbsp
* 'יומני רידיק' (The Chronicles of Riddick) מ-04'. שנאמר highly, highly Underrated. מושפע מאוד מספרי 'חולית' של הרברט. היה יכול להיות עיבוד טוב לאחד מהם.
&nbsp
+ ראויים לאיזכור -
'לופר' (12') לדעתי חלוש, אבל מקורי. 'פאסיפיק רים' (13') - רובוטריקי, אבל עם איכות מפתיעה; 'אובליביון' (13') - פשטני אבל עם ניקיון ויזואלי נדיר. קשה לומר מה מציאות ומה CG.; 'האויב שבפנים' - הראשון, של אנדרסון מ-02'. אפקטיבי. האחרון הטוב שלו (אם כי AVP גם בסדר. ההתחלה נהדרת).
&nbsp

LRa

New member
אני גם יכול להמליץ לך על כמה אם כך

1. Predestination - סרט על מסע בזמן.
2. Source Code- גירסא פחות טובה של edge of tomorrow מבחינה רעיונית.
3. Coherence - סרט שעוסק ביקומים מקבילים.

ועוד כמה שאני לא זוכר את שמם.

Y. Welis

New member
תודה. ה-2 מוכר. ה-1 בדרך. ה-3 עדיין לא

ומעניין.
&nbsp
יש אגב לא מעט סרטי אימה מקוריים מאוד שהם על סף המד"ב. כמו אחד עם איידן קווין (כנראה), על איש שהתפצל לשניים, ורואה את התאום שלו במראה. הטריילר היה מדהים...

LRa

New member
גם אימה חרשתי. אם יש לך המלצות טובות, אשמח.

Y. Welis

New member
תודה. גם לא מוכר. אולי כדאי להביא ל'אייקון' הבא

יחד עם עוד כמה (שהוזכרו ע"י המבקר שכתב עליו ב-IMDB).

אימה - מגוון רחב. 'fright night 2'; הל רייזר 2; evil dead 2 (כולם השתפרו רק ב-2...), קארפנטר מוקדמים (האלווין, הערפל); 'אדון האשליות' (ועוד דברים של בארקר, אם כי ברנרד רוז קצת איבד את זה).
מהשנים האחרונות היו כמה קטנים מעניינים - white noise וכן אחד על פושע שניצלה בכיסא חשמלי, ורוחו עוברת לזרם החשמל. סרט אגב מאוד יעיל להדגמת האופן שבו אנשים תופשים רוע..

-> המבקר הזכיר את
"Citadel" (2012),
"Critical Nexus" (2013)
, "Shuttle" (2008)
אף אחד מהם לא מוכר לי.

נזכרתי בעוד 4 אירופאיים עצמאיים -
* פאנדורום - שווה. את השאר עדיין לא בדקתי -
* Europa Report (2013)
* דאנטה 01
* קארגו

avivs

New member
מה שעולה לי לראש...

"קונטקט" - נפלא. איטי יחסית, אבל פשוט מעולה. ראיתי אותו בקולנוע ונדהמתי.
&nbsp
"בין הכוכבים" - סרט מורכב ומאתגר, אבל שווה כל דקה.
&nbsp
הנוסע השמיני - יש יותר טובים ויש פחות, אבל בהחלט צריך לצפות.
&nbsp
Prometheus - לא כולם אהבו, אבל אני מאוד נהניתי. אקשן טוב והפקה מרשימה. מאוד מקווה שיהיה לזה המשך.
&nbsp
אליסיום - לא יצירת מופת, אבל נחמד מאוד.
&nbsp
אבדון - מהנה ביותר, עם כמה הפתעות מגניבות.
&nbsp
זיכרון גורלי - החידוש שנעשה לפני כמה שנים. בניית עולם טובה ואקשן ללא הפסקה. כיף גדול.
&nbsp
ג'ון קרטר - קטלו לו את הצורה, אבל אם לא באים עם ציפיות בשמיים, אפשר ליהנות ממנו. קליל ומעט ארוך מדי, אבל בהחלט אפשר לצפות וליהנות .
&nbsp
השופט דרד - מטורף. כמותיות האקשן והדם שם מטורפות. לא לבעלי קיבה חלשה.
&nbsp
סופר 8 - מזכיר מעט את ET בסגנון. תחושה של פעם, נוסטלגיה. בלי הרבה פיצוצים ואקשן, אבל עם עלילה טובה.
בהחלט שווה צפייה.
&nbsp
קלוברפילד - ככה צריך לעשות סרטים על מפלצות שהורסות את ניו יורק. יופי של סרט, עם סגנון צילום שיכול היה בקלות להיות מרגיז, אבל הפעם עובד מצוין.
&nbsp
&nbsp

LRa

New member
ראיתי את כולם חוץ מג'ון קרטר. הוא לא ילדותי?

avivs

New member
טוב, זה בכל זאת דיסני.

ילדותי כמו שודדי הקריביים כזה. לא ילדותי ברמה שמתאימה רק לבני נוער.
&nbsp
&nbsp

Erich vD

New member
אם כבר בסגנון הנוסע השמיני

לדעתי פיץ בלאק (של ווין דיזל) יותר טוב, הסרט הראשון בלבד, יחסית לתקציב שלו, פשוט מעולה

dude101

New member
סרטים, סרטים, סרטים...

primer - סרט מסע בזמן. מאוד cerebral ובנוי טוב (יכול לשעמם או לבלבל את הצופה).
סרט שאני לא זוכר את שמו כרגע - מדען בעתיד הקרוב מפתח רובוט עם בינה מלאכותית שישמש כחייל על. הרגשה סייברפאנקית. אין הרבה אפקטים, אבל מה שיש עשוי טוב. למען הסר ספק, לא הסרט עם ג'וני דפ. אם תרצה, אחטט ואמצא את השם.
הסרט האחרון בטרילוגיית הקורנטו, משהו עם end of the world - קומדיית מד"ב אנגלית עם הרבה אלכוהול. ממשיך (מבחינת סגנון ושחקנים, לא עלילתית) את sean of the dead ו-hot fuzz. מצד שני, אם שני הסרטים האחרונים אומרים לך משהו אתה כנראה גם מכיר את הסרט האחרון.
ghost in the shell - אנימציה יפנית. אקשן טוב, רעיונות נחמדים, המטריקס שאב משם כמה דברים. אם אתה פתוח למלצות אנימה, יש לי עוד כמה. בחרתי דווקא את הסרט הזה כי לדעתי הוא הכי ידבר למי שלא מכיר את הז'אנר.
עוד סרט שאני לא זוכר את שמו - קומדיית מד"ב על מסע בזמן (אנגלית, אני חושב). 3 חברים נוסעים בטעות בזמן באיזה פאב, ומנסים למצוא את דרכם בחזרה (לטעמי, טוב יותר מ"סוף העולם"). סרט יותר אינטלגנטי ממה שציפיתי (יחסתי לקומדיה שמתרחשת בפאב, כן?) עם עלילה מאוד נחמדה ומצחיקה. שוב, אם תרצה אמצא את השם.
&nbsp
אתה יכול לנסות גם את פאי (סרט הביכורים של דארן ארונופסקי). אבל קח בחשבון שזה לא בדיוק מד"ב אלא יותר מותחן פסיכולוגי עם אלמנט אולי-מד"בי שמתעסק במתימטיקה, יהדות וטיפה בינה מלאכותית. ערכי ההפקה נמוכים (צילום שחור-לבן מגורען), והסרט כבד ולא בדיוק קומוניקטיבי. מצד שני, הוא מאוד אווירתי, ואני יכול לראות איך מישהו יתלהב ממנו. אישית, לא שרדתי את כל הסרט.

LRa

New member
שוב ראיתי את כולם חוץ מהסרט עם חייל העל שכנראה לא

צא לי לראות.

אשמח אם תמצא את השם.
תודה

למעלה