מחפש המלצות מנסיונכם לגבי תוכנת ניטור לארגון

dovdan77

New member
מחפש המלצות מנסיונכם לגבי תוכנת ניטור לארגון

שלום רב,
קיבלתי פרוייקט של בדיקה והמלצה על תוכנת ניטור לארגון. ברור שיש המון אפשרויות. NAGIOS למשל - הבנתי שמספק מוצר חינמי אך יש לשלם על פקדים/מודדים מסויימים ואז החינם כבר אינו חינם...
הקוים המנחים הינם :
הכי חשוב- מוצר פנימי-לא מוצר שמסתמך על התקנות והתקשרות מול ענן (למרות שלא פסול על הסף לחלוטין להבנתי)
1. ניטור חומרה
2. ניטור שירותים- למשל תקשורת ברמה של SQL, WEB SITES
3. מערכת שיש לה היכולת המובנית לשלוח כמובן הודעות דואל וגם SMS (למקרה של קריסת החיבור לאינטרנט)
4. ניטור רוחב פס - פנימי ברשת ומול האינטרנט (חיצוני)

עליי להביא מספר הצעות ולהכין גליון עם יכולות/יתרונות/חסרונות. כמובן שהמחיר משחק תפקיד ולכן מי שביקש ממני להכין זאת אמר ששמע על Zenoss..
ממה שבדקתי ZENOSS מספקים קובץ OVA להתנסות אך לאחר הורדת הקובץ לא הצלחתי להתקינו על גבי VIRTUAL BOX ומקבל הודעת שגיאה לגבי VMDK (למרות שלפי מה שראיתי אמור להיות ניתן להתקנה גם על VIRTUALBOX). כמו כן ראיתי שיש אתר שבו תמורת כ-16 דולר אתה יכול לקבל התנסות של 6 שעות על המוצר (המוצר דורש כ-20 גיגה זכרון..).

תודה מראש

dovdan77

New member
תודה על תגובתך

עושה רושם שהמחיר מהווה מכשול משמעותי. אם אנו מדברים על סדרי גודל של סביבות 100 התקנים למעקב המחיר (הרישמי) באתר הינו כ-4000$.
תודה בכל מקרה ואשמח לשמוע תגובות נוספות.

dovdan77

New member
תודה-נראה לי שיעדיפו פתרון יותר זול..מישהו מכיר Zenoss?

קהילות ו/או פורומים בארץ של הנ"ל?

lilimeshi

New member
המלצתי

PULSEWAY
&nbsp
עובדים גם ON PREMISES וגם CLOUD, איך שאתה מעדיף
&nbsp
זה הCLOUD http://www.pulseway.com/pricing
&nbsp
וזה הPREMISE
http://www.pulseway.com/pricingonpremise
&nbsp
סדר גודל של דולר למכונה לשנה פלוס מינוס
מנטר את כל השירותים שאמרת כולל וירטואליזציה
משלוח סמס אתה צריך להיעזר בSMS GATEWAY כלשהו (אוכל להסביר איך אם תרצה)

dovdan77

New member
תודה על ההמלצה

ממבט מהיר נראה כי כל הצפיה בניטור נעשית על ידי טאבלטים וסלולרי. לא הצלחתי להבין האם יש גם קונסול מרכזי "פנימי" (מבוסס WEB או משהו אחר) שבו ניתן לראות מה קורה אם אני נמצא ברשת ולמשל יש בעית תקשורת מול האינטרנט ולכן לא נקבל כל מידע "החוצה" לסלולרי/טאבלט. זו גם הסיבה כמובן לרצון שהמערכת תאפשר שליחת SMS..

lilimeshi

New member
זה גם דרך טאבלטים ופלאפונים (באפליקציה עם PUSH)

וגם דרך ממשק WEB שאתה יכול להיכנס מכל מקום
יש תמונות באתר
מצד שמאל אתה רואה את כל המחשבים\מערכות מנוטרות ומצד ימין פרטני אם אתה רוצה פר מכונה.
אתה יכול במכה אחת להריץ WINDOWS UPDATE ושלל פקודות. אתה יכול לראות ALERTS מרוכז על הכל ביחד או לחוד
יכול לראות REPORTS מרוכז או לחוד
קח מהם TRIAL ונסה תראה איך זה נראה
&nbsp
לגבי הSMS כמעט אף חברה לא נותנת, בשביל זה משתמשים בSMS GATEWAY. תוכנת הניטור (PULSEWAY או אחרת, לא משנה) שולחת מייל לכתובת מסוימת או STRING כלשהו (משתנה מתוכנה לתוכנה) וזה מגיע בSMS לפלאפון הנבחר
&nbsp
לגבי ההתראה אתה כן תקבל במידה ויש נתק תקשורת. מהסיבה הפשוטה שהאפליקציה בפלאפון שלך תתריע כשהיא לא תקבל HEARTBEAT מהמערכת המנוטרת. אם דקה המערכת למטה אתה מקבל התראה (אפשר יותר, אפשר פחות)
&nbsp
אני משתמש בזה עבור כ2800 מחשבים\שרתים\שירותים\HYPERVISORS בקונסולה אחת וזה עובד כמו שעון שויצרי

sitepoint7

New member
אשמח לקבל את ההמלצות שלך בעניין SMS Gateway

כיום אני עובד ומסתמך רק על שליחת מיילים ואין ספק ששימוש ב SMS Gateway ישדרג משמעותית את היכולות,
תודה.

lilimeshi

New member
המערכת שלך

בנויה להמשיך לשלוח מיילים גם כאשר הקו הראשי נופל?

sitepoint7

New member
יש BGP, אני כמובן מכיר SMS GATEWAY, פשוט מעניין אותי...

לשמוע את דעתך בנושא ואת הפתרון שחשבת להציע

lilimeshi

New member
למעשה אתה נעזר בSMS GW באמצעות EMAIL2SMS

או לחילופין STRING שזה WEB
&nbsp
לדוגמה לנתב שלך יש יכולת לשלוח מייל או לשלוח פקודת WEB במקרה תקלה או ניתוק של קו ראשי
אז לאחר שהקמת מנוי בSMS GW (דוגמת bulletinmessenger.net ) יש לך כתובת מייל שכל מה שמגיע אליה נופל אצל לפלאפון בצורת סמס.
&nbsp
אז אתה מגדיר בנתב (או בכל תוכנת ניטור או כל דבר שיודע לשלוח מייל) את הכתובת MAIL2SMS שלך שהיא לדוגמה [email protected] וזה פשוט מגיע אליך לפלאפון.
&nbsp
זה סוג אחד של ניטור (לא סותר כשכבה נוספת גם)
סוג אחר וחכם יותר הוא ניטור HEARTBEAT. שזה מה שהציעו פה אנשים וגם הPULSEWAY שהצעתי.
ששם בעצם אם לא מתקבלת תגובה X זמן מהמערכת המנוטרת, האפליקציה (או מייל או מה שהוגדר שיקרה) בפלאפון תציק לך עד שתתייחס לזה.

lavifighter

New member
לא מומחה לתחום אבל לIBM וHP וCA יש מוצרים יפים בנושא

לגבי תקשורת, אני מאמין שיצרנית מוצר התקשורת יכולה לספק פתרון מוצלח אם לשאר החברות שהצעתי אין פתרון מספק.
אני משוכנע שיש גם פתרונות קוד פתוח אם זה מה שאתה רוצה, אבל בזה אני עוד פחות מבין.

dovdan77

New member
תודה על התגובה. החיפוש הוא אחר

מנסים למצוא פתרון לכלל הסוגיות שהוזכרו בפוסט המקורי- ניטור של כ-100 התקנים הכוללים שרתים פיזיים, וירטואליים, שירותים, תקשורת ועוד על ידי מערכת בודדת שתתן מענה גם בצורת התראות ב-SMS (למקרה ששירות ה-SMTP או החיבור לאינטרנט אינם פעילים/תקינים).

Pv07

New member
מי הולך להטמיע את המוצר שיבחרו?

ואם זה אתה - מה ידע שלך בsnmp, windows, linux והבנה איך אתה יוצר סינרגיה בין כל הדברים?
כי תכלס - אפילו עם מוצר הכי יקר ומושלם - שום דבר לא יעבוד בלי לקנפג את הדברים הבסיסיים.
במידה ואתה מכיר לינוקס (רב המוצרים מבוססים על הפצות שונות ) - היתי הולך על omdistro.org חינמי ולא על נגיוס
מבחינתי - מוצר מדהים! מכיל המון תוספות אך הכי חשוב מבחינתי תוסף שנקרא check_mk. מאפשר לך לבצע inventory להוסט . מאפשר לך לנטר ברמה של לוגים במערכת הפעלה עד רמת snmp של ראוטר, כלל אפשרות ניטור esxi ועוד המון דברים.(אני כרגע מטמיע אותו אצלי ופשוט מתלהב )
במידע ואתה לא מכיר את כל הנושאים היתי הולך על תוכנה שיש לך תמיכה זמינה ועדיף בעברית למשל centerity (לא פרסומת).
מוצר ישראלי בזמנו היה מבוסס נגיוס ...

Expect

New member
מוצרים מבוססי Nagios

Opsview (לא חינמי אבל מהיכרות אישית והטמעה של 2 כאלה בחברות, ממליץ)
Icinga (חינמי..)
Zabbix (לא מבוסס נגיוס אבל יעשה את העבודה לא פחות טוב)

למעלה