מחפש המלצות

Molchansky

New member
מחפש המלצות../images/Emo13.gif

שלום, אני אשמח מאוד לקבל כמה המלצות (כמה שיותר) למוזיקה לאבוב אחד הכלים שאני הכי אוהב, ואני אשמח לשמוע דברים מומלצים אני אוהב את כל התקופות (ולמען האמת מהתקופה הרומנטית לא ממש שמעתי דברים לאבוב). כמו כן, אני אשמח לכמה המלצות מתקופת הבארוק לחלילית, כל דבר שיש בו חלילית
תודה מראש
 

L m a o

New member
../images/Emo99.gif

אתה בטח מכיר, אבל יש את הבולרו של ראוול.
 

L m a o

New member
אם כי קצת משעמת.

אבל אבוב הוא כלי נהדר. מצאתי איך עושים יצירה לכמה כלים לבחרתך, ותמיד כשאני עושה סולו לכלי נשיפה- זה אבוב. חליל גבוה ונבלע מדי, לקלרינטים צריך לעשות טרנספוזיציה, ולאבוב יש צליל מיוחד.
 

Molchansky

New member
אממ..

טוב משעממת זה עניין אישי
אני גם אוהב להלחין הרבה לאבוב, בקשר לחלילית, דווקא אפשר לשלב אותה עם המון דברים, אני בעיקר אוהב לשלב אותה עם צ'מבלו. תלמד טרנספוזיציה, זה לא כזה קשה.
 

holst

New member
מהיכרותי הצנועה:

אני אחלק את זה לפי תקופות: מהברוק: התקופה הפורה ביותר לאבוב איי פעם כנראה, מרבית היצירות הדתיות של באך כוללות אריות עם אבוב, שלוקח חלק נכבד מקטעי הסולו. ישנן טריו סונטות של ז'אן דיסמס (אם ככה מבטאים את זה) זלנקה Zelenkaä, שהוא מלחין טוב מאוד. סונטות מאוד יפות של מרצ'לו (אני לא סגור איזה אחד מהם), המון קונצ'רטי של ויואלדי, שני קונצ'רטי מאוד מאוד יפים של ק.פ.ע. באך (שכתובים גם למקלדת), קונצ'רטי וטריו סונטות של טלמן (שגם לו יש אריות מעולות עם אבוב בקנטטות) וכו'. בתקופה הקלאסית אני יכול להמליץ באמת רק על שניים שבאמת שווה להקשיב להם: המוסיקה של מוצארט, בין אם זה הקונצ'רטו והרביעית אבוב, ובין אם הסרנדות והדיברטימנטי. יש גם קונצ'רטו מאוד יפה של צ'ימרוזה. להתרחק כמו מאש מ"קונצ'רטו לאבוב של היידן בדו מז'ור". היצירה משום מה עדיין מיוחסת לו, למרות שאין קשר קלוש בין היצירה למלחין. היצירה לפי דעתי מאוד מכוערת. להיידן יש סימפוניה קונצ'רטנטית לאבוב, בסון, כינור וצ'לו. רוב התפקיד הסולני אצל הכינור, אבל גם לאבוב יש הרבה. כל מה שאני מצליח לחשוב עליו מהתקופה הרומנטית לאבוב זה על הרומנסות של שומאן, שהן דיי מעולות. יש כל מיני קטעים קונצ'רטנטיים שכאלה כמו של פסקולי וקליוודה, אבל זה רחוק מהרמה של שומאן. כנראה שאפילו לחליל כתבו יותר במאה ה-19..... החל מהמאה ה-20 יש חזרה לאבוב, וזה מאוד נחמד. כמה יצירות שאהבתי: קונצ'רטו "פסטורלי" של ווהאן ויוליאמס לאבוב ותזמורת, אפיטאף של לוטוסלבסקי לאבוב ופסנתר, חלק נכבד מהמוסיקה הקאמרית של פולנק היא עם אבוב, כדאי להקשיב. גם הסונטה שלו לאבוב דיי טובה. אם אתה מתעניין גם בקרן אנגלית אז ישנו קונצ'רטו כפול של הונגר לחליל וקרן אנגלית.
 

Molchansky

New member
וואי תודה רבה../images/Emo13.gif

המון המלצות, אני אתחיל לאט לאט בין ההמלצות שכתבת, את הרוב אני לא מכיר מוצארט אני מכיר ומאוד אוהב, וגם טלמן אני מאוד אוהב ואת פולנק אני גם מכיר מההמלצה של איציק. אבל את השאר אני באמת לא מכיר
המון תודה!
 

jofen

New member
אני אבובן...

במקרה... ממש שנים שלא הייתי בפורום הזה, אממ... אני יכול להמליץ לך, בהקשר של פולנק, תשמע את הטריו של פולנק, יצירה חובה (לאבוב בסון ופסנתר) והשישייה (חמישיית כלי נשיפה ופסנתר) קונצ'רטו של סאמרטיני הוא מדהים לפי דעתי (ברה מג'ור) יש אותו בדיסק של הוליגר (יש כמה דיסקים של הוליגר מכל מיני תקופות) שומאן נחמד בהחלט, יש אפילו לינק לפרק ראשון של חמישיית כלי נשיפה של איבר (וגם רביעייה של מוצרט פרק שני ושלישי...) כולם מוזמנים לשמוע... הקונצ'רטו של מוצרט נחמד, יש גם רביעייה של בריטן, גם מקסים, יש המון סולואים תזמורתיים שאני יכול להמליץ כגון," קברו של קופרן" של רוול הוא אחד המפורסמים, או לה סקלה די סטה מתוך סולם המשי של רוסיני, סונטות של באך לאבוב או לחליל בביצוע אבוב שיש גם מעניין, אני גם יכול להמליץ על יצירות יותר נדירות... בעיקרון חמישיות כלי נשיפה כמעט תמיד יש תפקיד רציני לאבוב. אולי אני אוסיף עוד אחר כך, עדי
 

Molchansky

New member
תודה רבה

רשמתי לי את כל ההמלצות ואני אגש אליהן אחת אחת
מחר אני גם אכנס לדף יוצר שלך, נראה מעניין מה שיש שם ושוב המון תודה על ההמלצות
 

yonti261

New member
יצירות מומלצות

לאבוב אלסנדרו מרצ'לו-קונצ'רטו לאבוב ברה מינור תומזו אלבינוני-קונצ'רטו לאבוב מס' 5 בדו מז'ור ג'ורג' פרדריק הנדל-קונצ'רטו לאבוב בסול מינור רוסיני-יש לו הרבה סולואים של אבוב בפתיחות לאופרות לחלילית הנדל-סונטה לחלילית ובסו קונטינאו בפה מז'ור האזנה נעימה!
 

Molchansky

New member
תודה רבה

גם את ההמלצות האלו כתבתי ואמצא אותן לאט לאט כמעט ולא יצא לי לשמוע דברים של הנדל, אז יהיה מעניין לשמוע אותו תודה רבה
 

yonti261

New member
אם אתה לא שמעת הרבה הנדל

לשמוע את האורטוריות "משיח וי"שראל במצרים",את הקונצ'רטי גרוסי אופוס 6,את התפילות הכרמלטיות ואת הקנטטות האיטלקיות.יצירות מופלאות.
 

naziro300

New member
שפכו פה יותר מדי ידע

אני אמליץ על משהו מפורסם ואדיר לטעמי: קונצ'רטו כפול לכינור ולאבוב של באך (BWV 1060). היופי בהתגלמותו. הפרק השני של הקונצ'רטו הזה נשגב ממש.
 

דרו

New member
בקשר לחליליות

יש רשימה ארוכה (מאד) ואני חושבת שאם תשלח לי מייל אישי אעביר לך פשוט את רשימת הסילבוס לחליליות של תלמידי האקדמיה שלי.. בתור התחלה, ועל מנת להתרשם ממגוון סגנונות אתה מוזמן להכנס לכאן: http://bruck.israel.net/Drora/
 

Molchansky

New member
תודה../images/Emo13.gif

אני צריך לצאת עכשיו, אבל כשאני אחזור הביתה אני אכנס לקישור ואשלח לך מייל אני אשמח לקבל באימייל את הרשימה של היצירות לחלילית תודה
 

dombi7

New member
אוך שומן, וכמה שיותר!

איזו יצירה נהדרת. תקשיב גם לסולו האדיר של האבוב לאורך הפרק השני של הסימפוניה התשיעית. מדהים. ישנו גם את הסולו של האבוב בפרק השני לסימפוניה בדו של ביזה שהוא מאוד מיוחד, כל שתי תיבות זה מחליף בין נגן ראשון לשני. וכמובן גם הסולו בבטהובן שלישית.
 

Molchansky

New member
וואי, תודה רבה

לא ציפיתי לקבל כל כך הרבה המלצות
אין לכם מושג כמה אני מודה לכם אני לא אוכל להשיג הכל בבת אחת אז עשיתי קופי פסט לתוך מסמך טקסט ולאט לאט אני אשיג אותם. ושוב המון תודה לכל ההמלצות!
 
למעלה