מחפש הצעות לעיצוב:

matan sh

New member
מחפש הצעות לעיצוב:

אני בן 18 משועמם לפני גיוס והחלטתי לקחת את החדר שלי כפרוייקט. החדר שלי הוא ריבוע. צבעתי שלוש קירות בשמנת וקיר אחד בכתום. יצא ממש יפה. (מול הדלת של החדר נמצא הקיר הכתום ויש בו גם חלון). ליד המיטה יש לי שידה קטנה בצבע לבן. יש לי שולחן כתיבה וספרייה בצבע בוק, ומול הקיר הכתום יש לי ארון לבן. כמו כן יש לי פוך אדום בחדר (מול הקיר הכתום). חשבתי לצבוע חלק מהשידה הקטנה בירקרק (היא נמצאת בצמוד לקיר הכתום), ולעשות פסים לאורך או לרוחב בצבע כתום על הארון. כמו כן, הורדתי את כל התמונות שלי ותליתי לוח שעם עם תמונות שלי ושל חברים. וזהו. מה אתם חושבים? (חשבתי גם לשים באמצע החדר שטיח עגול.

melodynoa

New member
זה נשמע יפה מאוד,

והיינו שמחים אם היית מצרף תמונה. אנשים! תמונות! קשה לעזור ככה, באמת! כשמישהו מתאר את החדר שלו, הוא מתאר רק את מה שהוא רואה, ותפקידו של המעצב הוא לראות את הפוטנציאל החבוי בחדר, שבעליו לא תמיד רואה, וחבל. ירוק לא הייתי מכניסה בחדר. ירוק הוא הצבע הנגדי לאדום בגלגל הצבעים. צבעים נגדיים הם צבעים משלימים, איך מכיוון שהלכת על "גוונים חמים" (אדום, כתום, שמנת), הירוק לא יתאים. הוא היה מתאים אם לדוגמא, היית משתמש רק באדום עם טיפה ירוק, או רק ירוק עם טיפה אדום, ובתנאי שעומק הצבעים יהיה זהה. ובהגזמה: אדום עמוק עם ירוק בהיר לא ממש ילכו. אז הייתי מציעה לך לרדת מהירוק, ולא להוסיף עוד צבעים לחדר, אבל גוונים בהחלט כן. כלומר: גוונים של אדום וכתום. חדר שמבוסס על צבע אחד ומספר גוונים שלו, יוצא משגע. גווני אדום, כתום ושמנת, נשמע מצויין. אבל לא להגזים. אל תוסיף גוונים מהצבעים הקרים: ירוק, כחול, אפור, תורכיז, וכו'. אפשר להוציף צהוב מתון, לא פסטלי, צהוב כתום, פחות כדאי: ורוד ואפרסק. בקשר לרהיטים וחפצים: כנראה שלא תזדקק לשולחן הכתיבה בזמן הקרוב, אז אם הוא לא כל כך יפה או שהוא סתם גוזל מקום, אתה יכול להעיף אותה, ולעשות פינת ישיבה לחבר'ה, עם שולחן נמוך מעץ. כנ"ל לגבי הספרייה. אגב עץ, אביזרים מעץ עשויים להתאים מאוד לחדר שלך, ודווקא עץ כהה, ולא בוק. (אני אישית לא אוהבת בוק, זה די נמאסף, ומשדר לי בכל אופן, חוסר אלגנטיות וניידות). אם הארון שלך חדש ויפה אז אולי לא הייתי נוגעת בו, אבל אם הוא ישן, יש לך גם אפשרות להדביק עליו טאפט עץ כהה, מהגוני כהה, אולי אדמדם, אולי דובדבן, אבל הרבה מהטפטים שראיתי נראים כמו פורמייקה דמויית עץ, ומזה הייתי נזהרת. הייתי מחפשת טאפט שנראה אמיתי עד שאמצא אותו. אתה יכול גם להוסיף אהיל, וילונות, מצעים בהחלט יכולים לעשות את זה. לדעתי האישית, שטיח עגול בחדר מרובע זהמפריע מאוד לעין, זה כמו לקחת שולחן אוכל עגול ולדחוף אותו לפינה (בהגזמה). אם יש לך תקציב לשטיח, קודם כל הייתי הולכת על ריבוע, או כל מרובע אחר, בצבע שמנת/קרם/אוף וייט! ועבה! שטיח שמנת זה לא בדיוק פרקטי לחיילים שחוזרים עם כל הטינופת בנעליים. ובמיוחד לא בחורף, אלא אם כן אתה מספיק נקי בשביל לשמור על זה, ולא להכנס עם נעליים לחדר. לא אמרת איזה צבע רצפה יש לך. הנה, בנושא של השטיח לדוגמא, לא הייתי מוסיפה שטיח בצבעים חמים, כי זה כבר מוגזם. אולי חום בהיר בהיר בהיר. לגבי וילונות, אני מציעה וילונות אטומים, לא שקופים. בצבע ניטרלי (בהיר) עם אחד מהצבעים אדום או כתום, אבל רק כדוגמא על וילון בהיר. בקשר לארון ולצביעתו בפסים: אם כבר פסים, אז לאורך (מלמעלה למטה) משתי סיבות: 1. זה יותר מחמיא לארון שדלתותיו אנכיות. 2. החדר שלך גם ככה ריבועי. אם תעשה פסים לרוחב, זה דווקא ייתן אשליה של חדר יותר רחב ופחות גבוה. ועוד בקשר לצביעת הארון: נסה לעשות פסים דמויי ברקוד, ולא ברווים שווים. זה נורא הולך עכשיו, וזה פחות משעמם. צירפתי לינקים של חדרים הצבועים בגוונים שונים מאותו צבע.

matan sh

New member
יאא תודה רבה!! לא ציפיתי לתגובה

כ"כ נרחבת ומעמיקה!! מודה לך מקרב לב. גם אני חשבתי להוציא את השולחן מהחדר, אבל אמא שלי תהרוג אותי כי היא לא תדע איפה לשים את השולחן הזה
אני אנסה לצלם את החדר היום ולעלות את התמונות הערב..!

האחדja

New member
המלצה

לא הייתי ממליץ לך ללכת על פסים כפי שהמליצה לך melodynoa היות שבלאו הכי שילבת צבעים חמים וחזקים כמו אדום וכתום המשדרים אי שקט הפסים יגבירו את האי שקט.גם גווני העץ כפי שהיא המליצה לא הייתי משתמש בזה היות ולעץ אין דיאלוג עם אף אוביקט בחדר ואז הוא ישאר קר ומנוכר.צבעים גורמים לאנשים תגובות, תחושות והשפעות לא מודעות וגורמים לתהליכים ביוכימיים וביופיזיקליים בגוף האדם ומשפיעים על קצב הלב(דופק) קצב נשימה ולחץ דם. הכתום כפי שבחרת משדר תקשורת ,חום, מלא חיים פעיל ולא תוקפני כמו האדום. ואם את השידה החלטת לצבוע בירוק אין פסול בכך אבל בחר את הגוון tinta60-ירוק בהיר76 של פרסקו צבעים ואפשר להשתמש באותו גוון עבור המשקוף לדוגמא ואז זה יהיה שילוב מנצח. לך עם התחושות שלך עד הסוף...בהקשר לפסים על הארון זה יראה כמו קרקס וסתם יעצבן.. שטיח עגול לא יתאים היות ואין לו דיאלוג עם אף רהיט בחר בשטיח מלבני שמשלב בתוכו את כל הצבעים שבחרת וישבור את הריבועיות שבו. הוסף פסלי עץ - ילכו טוב עם הכתום ועם הלוח שעם..... בהצלחה....

melodynoa

New member
לא המלצתי לו על פסים, זה היה רעיון

שלו, וכתבתי שאם כבר הוא מוכרח, אז לאורך. עץ כהה זה טבעי וחם כמו שאר הצבעים בחדר. ירוק לא יתאים לחלוטין!!!

matan sh

New member
אוי, עכשיו אני מבולבל חח

קודם כל תודה גם לך על התגובה. ואגב, אמא שלי באמת נבהלה מהרעיון שאני יוציא את השולחן כתיבה מהחדר ואז היא 'תתקע' עם עוד רהיט שאין לו מקום
אני חשבתי אולי לשים טפט של עץ כהה (דובדבן למשל) על הספרייה והשולחן כתיבה ולעשות פסים לאורך על הארון... אם אתם אומרים שלא כדאי, אז מה לעשות?! חח עוד בעיה היא שאני גר באילת... אז אין פה איקאה

SShirly

New member
למה "תתקע"

אם זה מפריע לך בחדר (ובאמת זה לא מסתדר כמו שנועה אמרה) ואמא שלך מרגישה שזה סתם "תקוע" אז למה לשמור? יש אנשים שאין להם וצריכים. אם אתה לא צריך ואתה מעוניין לשפץ, אז תפטר מזה. המון אנשים ישמחו לקבל את זה. אגב, גם אני חושבת שהירוק לא הכי יתאים. יותר מדי צבעים זה לא יפה. במיוחד כאשר הם לא שייכים לאותה המשפחה. ואני לא יודעת לגביכם, אבל אני אישית לא הייתי אוהבת לישון בחדר שיש פה טריליון צבעים. זה יוצר אי שקט. אני צבעתי את החדר בצבע תכלת עם ספוג, דבר שנתן הרגשה שישנים בתוך השמיים. כי הספוג יצר תחושה של עננים. חדר השינה מוכרח להיות מקום רגוע. יותר מדי צבעים יציקו בעיניים במוקדם או במאוחר. אני הייתי הולכת על גוונים של לא יותר משלושה צבעים שגם בינהם יהיה קשר. צבעים משלימים לא נראים לי מתאימים לחדר שינה. אולי סגול וצהוב כן... אבל כל השאר לא. בהחלט לא.

למעלה