מחפש הצעת מתכון לתפ'וא בתנור כמו שאשתי רוצה

קלאמרי

New member
מחפש הצעת מתכון לתפ'וא בתנור כמו שאשתי רוצה

גם אדום צלוי וגם טעים.אני מכין אדום מן יבש-שרוף לי זה מר משהו אז תודה למי שיעזור
 

pirge

New member
תפוחים צלויים מדהימים ביותר - המלצה חמה

תפוחי אדמה מאד מאד קריספיים באחד משיטוטי בערוצי האוכל בטלויזיה,ראו עיני מתכון נחמד שבא לי לשתף אתכם. יצא פגז. מקווה שזכרתי נכון ולפי כל השלבים. שווה את הזמן,הטירחה,וההמתנה. לבשל רבעי תפוחי אדמה מקולפים במים רותחים רק 7 דקות. ל ס נ ן . לסגור את הסיר עם מגבת יבשה ולהשהות 20 דקות. להוריד את המגבת ולהחזיר את המכסה. לנער היטב את התפוחים בתוך הסיר מספר פעמים. לחמם תנור לחום 190. כשהתנור חם,להכניס תבנית גדולה עם שמן זית בכמות נדיבה. הכנסתי קצת יותר מרבע כוס. לחמם את השמן כ-10 דקות. להוציא את התבנית בזהירות רבה (חם חם חם שורףףף) ולהניח על הגז או על קרש חיתוך מתאים לחום. להכניס את התפוחים לתבנית ולסדר אותם זה ליד זה. להבריש בשמן זית מהול בקורט זעפרן. אני הברשתי בשמן זית מעורבב עם פפריקה,מלח,וכורכום. לאפות כ-40 דקות עד להשחמה. במשך האפיה,לא לפתוח את דלת התנור ולא להפוך. תהנו.
 

pirge

New member
התמונה של תפוחי אדמה הצלויים שלא מפספסים.

את המתכון כבר נתתי בתחילת השרשור. לילה
טוב
 

eliya-l

New member
זה הרי הכי הכי פשוט לעשות

לקלף את התפו"א, להכניס לתבנית, לטבל ביד נדיבה עם פפריקה מתוקה, פלפל ומלח, לזלוף מלמעלה שמן זית או קנולה ולערבב את הכל בצותא, לתנור בהתחלה לאפייה ואח"כ לגריל. (ואת זה כמובן אפשר לעשות גם עם עוף ובשר) עוד אפשרות חמודה היא להמס חבילה מרגרינה ללא מלח בתבנית, לאחר שהמרגרינה הומסה לתבל את המרגרינה במלח (שיהיה) להכניס תפו"א קלופים וחתוכים לרבעים, אפשר לזרות מלמעלה פפריקה, אפייה ואח"כ גריל פשוט וטעים בתאבון
 
לא מקלפת תפוחי אדמה

לקחת תפודים אדומים בגודל בינוני גדול ולחתוך ל-8 לשית בתבנית על נייר אלומיניום, שמים שמן בכמות נדיבה. תבלינים מערבבים בצלחת שטוחה (מלח,פלפל ,פפריקה מתוקה ,חריפה וכל מה שבא לכם אפשר במקום גם חרדל) מייבשים את התפודים. מערבבים אותם בתבלינים, מניחים בתבנית סוגרים ולתנור חם מאוד לאחר שסגרנו את נייר האלומיניום, אם יש טורבו מצויין אם לא לוקח כ-20 דקות תלוי בתנור,לפתוח כאשר מתרכך מעט לערבב שוב ולהשאיר ללא כיסוי להשחמה. אותו דבר אפשר לטגן בשמן עמוק,לא סופח שמן או סתם לטגן במחבת. מי שלא רוצה כל כך הרבה שמן, אפשר במיקרוגל, כך לימד אותי סבא שלי ז"ל. (למעט מיקרוגל שלא היה באותה תקופה סבא בישל על פרימוס והאמינו לי שזה היה טעם גן עדן. נסו ותהנו.
 
רוצה מתכון פשוט וטעים?

אז כך: לוקחים את תפוח האדמה, חותכים לו חריצים (כאילו פרוסות, אבל לא עד הסוף). התבנית, מפזרים שמן זית. מניחים את תפוחי האדמה, מפזרים מלח גס, על ובין החריצים שנחתכו, ומעל שמן זית בנדיבות. הופ - לתנור חם, כ20 - 30 דקות, תלוי כמובן בתנור. חגי, שמתעצל להוריד לכאן את תמונות פשטידת הבשר הטחון (חייב לכם)
 

pirge

New member
בהזדמנות אמליץ בחום על התפוחי אדמה ב"קוקי"

תפוחי אדמה ב"קוקי" - מושקע.ו pirge ו 11:22 | 06/01/07 מעדן תפוחי אדמה ב"קוקי" מקור:פירגה 8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות (גדול) 5 כפות שמן 4 שיני שום דפוקים בפטיש שניצלים 2 שיני שום כתושות בצל גדול חצוי ופרוס כף דבש או סילאן 3 כפות יין מתוק מלח או אבקת מרק עוף פלפל שחור כף פפריקה מתוקה גדושה כף רוטב צ'ילי או קטשופ קורט קינמון לטגן במחבת בשמן את הבצל והשום רק עד הזהבה קלה להכניס את יתר החומרים כולל תפוחי האדמה להקפיץ ולערבב 2 דקות. להעביר לשקית "קוקי" להניח בתבנית אפיה - לשטח את התכולה בתוך השקית. לפזר 2 כפות חמאה מגוררת לסגור את השקית לחורר בסכין חדה כ-4 חורים לאפות כשעה ורבע או שעה וחצי אחרי בדיקה שהתפוחים רכים. הוספתי ברגע האחרון גם 3 בטטות שלמות וקלופות,ככה כמו שהן בלי שום תיבלון. תהנו.
 
למעלה