מחפש חומר על אגרגורים וביטולים

InvisibleBeast

New member
מחפש חומר על אגרגורים וביטולים

אני מחפש חומר תאורטי ומעשי מעמיק על אגרגורים והעבודה איתם, כל פיסת מידע תתקבל בברכה. מוזמנים גם להגיב לי כאן עם הידע שאתם רוצים לשתף... השאלות שמעניינות אותי במיוחד בקשר לאגרגורים: - מהם האגרגורים באופן כללי - איך אגרגור עובד ומהי ההשפעה שלו - איך עובדים עם אגרגור קיים ובמה זה כרוך - איך יוצרים אגרגור - מהו האגרגור החזק ביותר ומה האופי שלו אם יש, ממה הוא ניזון חוץ מזה יש לי שאלות בקשר לטקסים: - איך בודקים השפעה בהווה של טקס שנעשה בעבר - איך מבטלים או מנטרלים להבא השפעה של טקס (גם כן אני מחפש חומר מפורט על זה) תודה מראש לכל מי שעונה =)

PurpleFilth

New member
למה מעניינים אותך אגרגורים

אם אתה לא בטוח "מהם האגרגורים באופן כללי"?

RainBird

New member
לגבי הגדרות אני יכול לעזור: תרגום חופשי. "אגרגור: תצורת מחשבה שנוצרה בקבוצות על-חושיות או טקסים מאגיים- על ידי שילוב רצון* או הדמייה בעזרת כוחם של המשתתפים העוסקים במאגיה. מכשפים מאמינים שהרבה יותר אפקטיבי לעבוד בצורה טיקסית עם אגרגור מכיוון שזה מספק את הכוח המצטבר- מבחינת הדמייה מאגית. אחד יכול להנות משאריות של אנרגיה מאגית ועבודה מאגית שקרתה במקום בזמן מוקדם יותר." *רצון מאגי מזוקק כמובן.(המתרגם) אני מסכים עם הנ"ל מלבד חוסר ציון של אלמנט האמונה- האמונה באגרגור מחזקת את כוחו גם בלי תוספות איזוטריות שונות. מתוך-The Watkins Dictionary of Magic\ Nevill Drury

nepthys

New member
הידע המועט שלי בנושא

אגרגור הוא רעיון שמקבל ביטוי ביישות מסויימת. הדוגמא הכי טובה שאני מכירה היא רוחות המשפחה. הקרבת קורבנות ואמונה בקיומן של רוחות שמלוות משפחה או אפילו קהילה שלמה היה דבר מאוד נפוץ אצל פגאנים. רוחות המשפחה היוו קיום ביישות של הרעיונות והאידיאולוגיה של המשפחה או השבט המסויימים. האמונה היא שאגרגורים מתקיימים על בסיס האמונה. ברגע שאנשים לא מאמינים בהם הם דועכים. לרוב זה נוצר על ידי קבוצה או קוון והלך רוח מוצהר שלה אבל נראה לי (ותקנו אותי) שאפשר לעשות זאת גם לבד. באופן עקרוני אני חושבת שאגרגורים מאוד קשורים לשימור המסורת. זה לא בדיוק יצירת "משרת" שיעשה מה שתבקש ממנו. להפך. הוא שייך לך בדיוק כמו שאתה שייך לו. כל עוד תאמין ותכבד אותו, הוא יתקיים מכוח האמונה שלך. אתה יכול "להזין" אותו על ידי מדיטציה או טקסים. ההשפעה שלו היא השפעה מאגית לכל דבר. כמו כל כוח אחר שעובדים איתו. אין לי מושג לגבי עבודה עם אגרגורים קיימים. (אני לא בטוחה שאני צודקת בכלל בכל מה שרשמתי עד כה). אבל אני חושבת שזה לא הגיוני לחפש את האגרגור החזק ביותר. אגרגור מתקיים מתוקף אמונתך ולכן אתה זה שמזין אותו. הוא חזק ככל שהאמונה והמסירות שלך כלפיו חזקים. ככל שאתה מרגיש יותר מחובר אליו ולרעיון שהוא מייצג כך כוחו יגדל. בכלל במאגיה אני לא חושבת שאפשר להגיד על שום דבר שהוא חזק יותר. אין שדים חזקים יותר, אין אלים חזקים יותר, ולדעתי גם אין כזה דבר מכשף "הכי חזק". ממה הוא ניזון - שוב, ממה שאני מבינה, הוא ניזון מאמונתך בו. ככל שאנשים יותר מאמינים כך לאמונה שלהם נוצר קיום שהוא ממש קיום פיזי. זה רעיון מאגי עתיק שככל שתחשוב מספיק על משהו, בסוף הוא יתגשם. אותו דבר לגבי אגרגור. איך בודקים השפעה בהווה של טקס שנעשה בעבר? נראה לי על ידי חשיבה מאומצת... אולי לא הבנתי את השאלה. נניח עשית טקס לשינוי עצמי, אז אתה היחידי שיכול לענות על השאלה, האם אכן השתנית. אתה היחידי שיכול להגיד האם הכשפים שלך הצליחו או לא וזה מומלץ מאוד לשמור את זה ביומן. איך מנטרלים טקס שעשית? כמו שאמרו הרבה פעמים על גבי הפורום (וגם בסרט the craft), אי אפשר לעצור כישוף. הנזק נעשה, ואתה יכול להתמודד איתו, אבל האנרגיה עדיין שם ותמיד תהיה. לכן כדאי שתשקול מאוד טוב את הכשפים שאתה מבצע. ותמצא דרכים להתמודד עם המציאות החדשה.

gwizard

New member
הנה לך עוד קצת מידע על הנושא

פרסמתי את המאמר במיוחד בשבילך (נלקח מקורס וויקה שהעברתי שנה שעברה). תהנה
http://www.wicca-israel.com/ar.php?id=168

MetalSinagouge

New member
בקשר לאסטרל...

לפי הידע שיש ברשותי כעת, פרנץ מסמר הוא האיש הראשון שאחראי לתאוריית המגנטיזם בצורה המדעית שלה, האת'ר (astral light) וההיפנוזה\סוגסטיה\דמיון מודרך. האם בעצם כשאומרים שליחת אנרגיה מתכוונים לויזאלציה של שליטה באת'ר? אפשרי לחזק את האגרגור או הservitor בעזרת כתיבת שירה על הישות ולכנות את זה הזנה אנרגטית, למשל?

nepthys

New member
שליחת אנרגיה זה מושג

קצת כללי, לא? משתמשים בזה בהמון קונטקסטים שונים... קשה להגיד על מסמר שהוא עשה משהו "מדעי" כלשהו..זו הייתה תקופה בה עדיין היה קשה למצוא מדע מובהק ואמפירי, וגם אלו שכן ראו במעשיהם מדע לא קיבלו אותו.. ומשום מה הייתי בטוחה לשניה שכתבת "אפשרי לחזק את האגרגור בעזרת כתיבת שירה על היישות ולכנות אותה זונה".. אני חושבת שלא מספיק בפעולה הפיזית של לכתוב שיר, זה צריך להיות משהו משמעותי שיקח ממך הרבה כוח ואנרגיה.. מעבר לכך הקשר צריך לבוא מתוך הזדהות עמוקה עם מה שהאגרגור מביע בעיניך..

MetalSinagouge

New member
חחח זה באמת נראה ככה.

פשוט לפי איך שאני רואה את זה, האסטרל שייך למודל "הרוחני" של כל הדבר הזה. נניח שזו הספרה התשיעית 'יסוד'. תמיד כשאומרים אנרגיה בהקשר של אוקולט אני מדמיין Star Wars kids אם חרבות לייזר, והרי האנרגיה הזו היא לא פיזית. צריך להשפיע על יסוד כדי שיתרחש שינוי בעולם החומר (וזו מפה "רעיונית" שלא שייכת למציאות כפי שאני מבין), אז בעצם.. שליחת אנרגיה זה משהו שמתרחש "בראש", כאשר יש פעולות פיזיות שיכולות לגרום לאקט להיות מחוזק (בראש)?

nepthys

New member
גם אני מאמינה שהאנרגיה הזו אינה

פיזית. היא באה מתוך המחשבה שלנו. מתוך רעיונות. אבל כן, יש המון דברים פיזיים שמשפיעים לנו על המחשבה, החל מסמים מסויימים וכלה בריחות, צבעים, מוזיקה וכו'. ובכולם יש שימוש נפוץ במאגיה כמובן. מה ששוב מראה שאין ניתוק מוחלט בין הפיזי לרוחני. (ולמרות זאת אני לא חושבת שיום אחד לכולנו יהיה "מד מאגיה" שיראה לנו עם המחוג שלו כמה כוח אנחנו פולטים)

MetalSinagouge

New member
פשוט ראיתי איזה דיאגרמה אחת,

די מצחיקה כי אני ממש שונא כשיש יותר מדי מדע במאגיה, זה מראה שיש סינרגיה "אנרגטית". באופן אירוני צבעים הם כן אנרגיה מדעית, וגם מוזיקה במובן מסויים, אבל הכוח שלהם הוא באינטרקציה בין הסביבה "החיצונית" לסביבה הפנימית. מיקרו ומאקרו. מה אמרתי עכשיו? P:

moonflim

New member
היי כולם

אני שעלתי פעם את אותם שאלות ואני עדין שאל אבל מישהי אמרלי פעם כך אגרגורים הם כמו ארוגת פרחים הם יפים הם מבצעים את מעותם אל תחפר בערוגה אתה אורג את הפרחים . יש דברים שלא צריך לנתח

PurpleFilth

New member
אנלוגיה מקסימה,

אבל נדמה לי שדווקא התעסקות באגרגורים וניתוח המהות שלהם מגבירה את הכח שלהם.

למעלה