מחפש חיילים פאגאניים לצורך כתבה

YonatanLevi

New member
מחפש חיילים פאגאניים לצורך כתבה

שלום, שמי יונתן, ואני כתב בעיתון "במחנה". אני מכין כתבה על חיילים בצה"ל המחזיקים באמונות דתיות מגוונות ומקובלות פחות בחברה. בעיניי, חשובה היא חשיפת הקוראים, ובמיוחד אלו הנמנים על המערכת הצבאית השמרנית, לקשת האמונות המגוונת, תוך הסרת מחסומי הדעה הקדומה למיניהם. אם מישהו/מישהי מעוניינ/ת להתראיין לכתבה או מכיר אדם שעשוי להיות מעוניין בכך, אנא צרו קשר: [email protected] תודה ושלום, יונתן לוי

Wing Chan

New member
אני אישית לא ממש רואה

איך אמונה של מישהו במשהו קצת אחר מתנגשת לו עם חיי הצבא, או שאתה מחפש משהו אחר? אני לא בצבא, יש לי עוד קצת זמן (ו90 אחוז שאני בקרבי, בטח נח"ל או משהו), ואני לא ממש רואה את עצמי בקונפליקט אישי כלשהו עם האמונות ועם מה שיהיה בצבא.

בטח שהאמונה

תתנגש עם צה"ל. בחור דתי יכול לקום בבוקר ולהניח תפילין בלי שאף אחד ירים גבה.. אני מטילה מעגל ושולחים אותי לקב"ן. הנקודה היא, שהיהדות משתלבת יפה מאוד בהרבה מסגרות בארץ, אבל כל דת אחרת ממש ממש לא. ובטח שלא פאגנית. לא שיש לי תלונות.. אני לא מצפה להבנה ולחיבוק חם.. פשוט השאלה היא איך אני אמורה לשמור על הדת שלי ולהמשיך לקיים אותה במסגרת שנקראת צה"ל.

Wing Chan

New member
במסגרת החוץ-צהלית, אני מניח

דהיינו כשחוזרים הביתה, מה גם שלרוב הבחורות זה מעט יותר קל מכיוון שהן מגיעות הביתה קצת יותר ומשרתות פחות
(בלי כוונה להעליב כמובן) אני בטוח שיסלחו לך שם למעלה גם אם לא תעשי את המנהגים כול יום ביומו.
זה לא חדש שצבא הוא גוף שלא מוכן מי יודע מה לקבל שונים ממנו, רבאק עד לפני שנתיים היית בא בצו ראשון ואומר למשל "אני לקוי למידה" ומביא להם איבחונים - היו צוחקים לך בפנים. היום, למזלי לפחות, זה כבר לא כך.

למעלה