מחפש ישראלים שמכירים את NC ומוכנים לעזור בייעוץ.

רוני1258

New member
מחפש ישראלים שמכירים את NC ומוכנים לעזור בייעוץ.

שלום לכולם,

לקראת המעבר שלנו בקייץ הקרוב ל NC, אנחנו מחפשים ישראליים המתגוררים ב NC או שהתגוררו בעבר ומוכנים לייעץ לנו מנסיונם באיזור.
מי שמוכן, בבקשה לפנות אלי במסרון אישי.

תודה.

gidishemer

New member
על איזה איזור מדובר?

צפון קרוליינה היא פי 7 גדולה מישראל. לאיפה בדיוק אתם שוקלים לעבור?

רוני1258

New member
תגובה.

אני יודע , זאת בדיוק הנקודה: מכיוון שאני עובד מהביית נוכל לבחור כל איזור שנרצה ואנו רוצים לוודות שאנו לוקחים את ההחלטה הנכונה.

אנו מחפשים מקומות שעונים לקרטריונים הבאים:

(*)עדיפות ראשונה: בתי ספר טובים ובקרבת מקום לשלושת ילדיי :גילאים 13,9,6. (אני חושב שזה grade1 grade8 grade4 ) u)
(*) איזור שמספק שירותי בריאות טובים למקרה שנצטרך חלילה.
(*)מקום שקט אך לא משעמם, לא בעיר אבל לא נידח מידי, רמת פשע נמוכה , אולי פגיע פחות לנזקי מזג אוויר (שמעתי על זנבות של טורנאדו ..
(*)סביבה ירוקה באיזור.

ככל שאנו קוראים יותר, כך אנו מתבלבלים יותר, בהתחלה חשבנו על cary שיש בה חינוך טוב אך הביקורות היו שהיא משעממת , אח"כ חשבנו על chapel hill שיותר תוססת ועם הרבה אוניברסיטאות אך יותר יקרה ולא מצאנו בה הרבה בתי ספר עם score גבוה לגילאיים שציינתי, עכשיו חושבים על Apex..

gidishemer

New member
תתמקד בצ׳אפל היל או קרבורו

אני לגמרי מוטה כי אני גר שם, אבל זה מכסה את כל מה שחיפשת. מוזר לי מה שאתה מספר על הדירוג. זה נחשב לדיסטריקט הטוב בסביבה (ומבחינת בתי ספר ציבוריים- למיטב ידיעתי הטוב ביותר בסטייט). בכל מקרה, מנסיון של אבא שילדיו עברו ועוברים פה שלשה בתי ספר יסודיים, שתי חטיבות ביניים, ותיכון אחד- אתה יכול להיות רגוע.
אם זה יקר מדי, בהחלט דורהם או אפקס או קארי הן אופציות טובות. דורהם ״חיה״ יותר משתי החלופות האחרות. צריך להיות קצת יותר עם יד על הדופק מבחינת בתי הספר כי זה לא שאין בתי ספר טובים בכל המקומות הללו אלא שלא תמיד פשוט למצוא שילוב טוב של שלשה בתי ספר טובים לכל הרמות וזה מה שאתה מחפש.
מבחינת שירותי בריאות, כולם מצויינים. דורהם ליד DUKE. צ׳אפל היל ליד UNC. אין פה הרבה אפשרות ללכת לא נכון.
כאמור, הנקודה היא איזה אופי של עיר מתאימה לכם. קרבורו וצ׳אפל היל הן המועדפות עלי (שווה גם לציין שהתחבורה הציבורית חינמית) אבל זה כבר עניין סובייקטיבי.

מכיר הרבה פחות טוב מקומות רחוקים כמו שארלוט, וויק פורסט והסביבה

gidishemer

New member
עוד נקודה לגבי בתי הספר

כשאתה מסתכל באתרים כמו greatschools, אל תתמקד רק בציון הכללי אלא תנסה לחפש מה יותר רלבנטי לילדים שלך. בהחלט יכול להיות בית ספר שמקבל למשל ציון ממוצע או אפילו נמוך בקריטריון מסויים, אבל הקריטריון הזה לא רלבנטי כל כך לילדים שלך. זה לא אומר שבית הספר לא צריך להשתפר אבל זה כן אומר שזה נכון באופן כללי ויכול להיות פחות משמעותי מבחינתך

רוני1258

New member
בתים

תודה על הטיפים , ממש עוזר.

רציתי לשאול על בתים להשכרה: האם Zillow זאת הדרך הטובה ביותר לחפש ביית להשכרה ? אילו שהם טיפים בחיפוש בתים ? פרטים בחוזה ?ערבויות ? שכר תיווך ? וכו".
כמו כן שמנו לב שרוב הבתים שם מעץ (לפחות מהתמונות) האם אפשר וכדי למצוא שם בתים מבטון ? נראה לנו פשוט יותר בטיחותי מבחינת מזג אוויר.
בנוסף, עדיין לא החלטנו האם כדי לנו להגיע ולשכור ביית על בסיס חודשי ואז לחפש את בית קבע , או לשהות במלון עד מציאת הביית.

gidishemer

New member
שכח מבטון

לא תמצא פה דבר כזה.
אני כרגע באוטובוס (החינמי ��) בדרך לעבודה. אני אנסה לענות מאוחר יותר

gidishemer

New member
אוקיי, מרחיב קצת

כאמור, אין פה שום דבר מבטון.
אני מעולם לא שכרתי דרך zillow אז לא רוצה להמליץ על משהו שאני לא מכיר, אבל באופן כללי, בהנחה ואתה מגיע מישראל, אני לא ממליץ לשכור דירה מרחוק. יכול להיות שתיפול על מציאה אבל יכול להיות שתיפול תרתי משמע ואז אין לך הרבה מה לעשות.
אם הייתי כבר שוכר מראש, זה רק אם הייתי הולך על שכירה בקומפלקס ואחרי ששמעתי המלצות מאנשים שאני מכיר על הקומפלקס הספציפי.
שכירה באופן חודשי כמעט לא קיימת. כמעט תמיד מדובר בשנה, כך שהאופציה של מלון ומשם לשכור יכולה להיות טובה.

אני יכול, אם אתה רוצה, לתת לך בפרטי שם של ישראלית שהיא סוכנת נדל״ן פה ותוכל אולי לעזור עם פרטים. אני משער שהיא עובדת יותר עם מכירת בתים אבל אולי היא גם תוכל לעזור עם השכרה ושכירה של דירות. אם אתה מעוניין, שלח לי מסר פרטי.
שווה גם לחשוב על האופציה של לשכור בקומפלקס כמו שציינתי. זה יכול מאד לעזור לשנה ראשונה של התאקלמות. לילדים יש הרבה יותר ילדים בסביבה מאשר בבית רגיל, ברוב הקומפלקסים יש בריכה (וזה דבר נפלא בקיץ עם ילדים שרק עברו) וכל בעיה שיש לך מטופלת על ידי ההנהלה. זה אמנם קצת פחות תחושה של ״בית״ אבל זה פתרון ראשוני לא רע בכלל

Fellowship

New member
מחזק את נושא הקומפלקס

אמנם באיזור אחר (מרילנד), אבל אנחנו חתמנו על חוזה דרך המייל לפני שעברנו לארה"ב,
מדובר בקומפלקס של כמה מאות דירות, מספר בריכות, חדר כושר, משרד ניהול שמטפל בכל בעיה (כולל החלפת נורה בתוך הדירה) וכו'.
&nbsp
יחד עם זאת, היו לנו חברים שכבר גרו באותו הקומפלקס ויכלו אפילו לבדוק עבורינו את הדירה הספציפית טרם החתימה על החוזה.

aharonca

New member
מכיר ממש מעט

מכיר ישראלים בווק פורסט ובאפקס.
ווקפורסט רחוק מראלי ואפקס יחסית קרוב.
השאלה מה אתה מחפש? למה אתה קורא חיים? מרכז קניות קולנוע ומסעדות? יש גם בקארי. רבע שעה ואתה בראלי ושם יש הכל.
הפרברים יחסית משעמים בכל מקום... אבל למישהו שלא בא מתל אביב זה אחלה לדעתי. אני דוגמא טובה.

רוני1258

New member
לא מחפשים מקום תוסס וחיי לילה כמו ת"א

אנו מחפשים מקום שקט שמציע חינוך טוב וחוגים לילדים, אבל שכן יהיו באיזור מקומות בילוי\קניות\קפה\מסעדות\ספורט, לא בסדר גודל של ת"א. האם קארי עונה לקריטריונים ? לפי מה שקראנו APEX גם מתאימה, וכרגע אנו מתלבטים בין שניהן.

aharonca

New member
לדעתי כן

אבל זה אינדבידואלי
גידי חי שם אנימרק מבקר מדי פעם ויש לי חבר טוב שגר שם.
&nbsp
אם אני הייתי צריך לגור שם ומאוד רציתי אבל הגעתי לאיזור בוסטון, הייתי כנראה גר בקארי.
&nbsp
אבל אין כמו מרטה עיניים.
אם לא היית שם אף פעם הרבה אנשים חושבים שזה חור, אני ממש אוהב.
חודש במלון ואז תראו בדיוק מה טוב לכם. זה שווה את הכסף.

הנסיך.

New member
אנ סי מדינה פצפונת - זה יהיה קל

וברצינות, יש קבוצה בפייס של ישראלים בשרלוט או באנ סי, שווה לחפש
(וכמובן לשאול גם פה, אבל ברמת מידור פחותה)

למעלה