מחפש כיוון ללמידת מקצוע בהשכלה גבוה

galor

New member
מחפש כיוון ללמידת מקצוע בהשכלה גבוה

שלום. אני כעקרון חייל שעכשיו עבר לשרת במסגרת של "שבוע שבוע" ואני שואף להתחיל ולנצל את זמני הפנוי ללימודים לרכישת מקצוע עתידני. זה מאוד קשה לבחור נושא למידה עליו אני רוצה להתמקד היות ולא ממש נחשפתי יותר מדי למקצועות או ענפים שונים. כך שאיני יודע מה עשוי לרתק אותי בכדי שאוכל להתמקד בתחום מסויים במהלך חיי. מעבר לכך, אני מעולם לא התעסקתי בלימודים גבוהים מעבר ללימודים הבית ספריים ולכןאינני באמת מעורב בתחומי הלימוד השונים אליהם אותם עוד לא גיליתי, ולכן איך אני יכול לבחור מה ללמוד כשאני אינני באמת יודע אם הנושא יעניין אותי כשאלמד אותו יותר לעומק. איך אתם בחרתם לעצמכם את המקצוע אותו אתם לומדים? מה השיקולים בבחירת המקצוע? כעקרון, אני נמשך בעיקר ל2 כיווני למידה עיקריים (פסיכולוגיה ומשפטים) אך שני מקצועות אלו בעייתיים כיום, כיוון ששוק העבודה מפוצץ היום בצעירים בעלי המקצועות הללו ולשם כך יהיה קשה מאוד להשתלב באותם הענפים. אודה לכם אם תוכלו להאיר את עיניי ולהציע לי כיוונים נוספים ומעניינים. אשמח לשמוע המלצות, חוות דעת ולשמוע "טיפים" מבעלי ניסיון. תודה לכם מראש על העזרה והסבלנות!

papylove

New member
דבר ראשון אתה

יכול לפנות לאוניברסיטאות באזור מגורך ולראות מה מלמדים שם (כמה שלי זכור בזמנו לכל אונברסיטה היה ספר עם כל מה שמלמדים שם והדרישות למקצוע). אם יש לך זמן פנוי (כמו שציינת)וכסף ישנה אפשרות לעשות תואר דרך האוניברסיטה הפתוחה גם להם יש מגוון רחב של מקצועות לתואר ראשון (וגם לשני). חוץ מזה רשמתה כי ישנם שניי כיוונים שמושכים אותך אני הייתי ממליצה לך ללכת לאותם הכיוונים שאתה יודע שאתה מעוניין. לגבי המגוון שיש בשוק אמנם ארצנו היא קטנה אבל בכל זאת אפשר למצוא מקום תעסוקה. ואתן לך דוגמא אישית אחותי נורא רצתה ללמוד עבודה סוציאלית אך כיוון והפסיכומטרי שלה לא היה מזהיר והבגרויות היו ממוצעות היא עשתה תואר ראשון בקרימינולוגיה וסוציולוגיה. איך שהיא סיימה את התואר נרשמה לחוג לעבודה סוציאלית (כי הרי זה מה שהיא רצתה) אמנם היא ביזבזה עוד שנתיים לימודים אבל בסופו של דבר קיבלה את מה שרצתה. השוק רווי מעובדים סוציאלים אבל באמת היא לא חיפשה זמן רב עבודה ממש אחרי הבחינות התחילה לעבוד ותשאל איך פשוט מאוד עוד לפני שסיימה את הלימודים (בעובדה הסוציאלית) היא ביררה אצל המרצים, שלחה קורות חיים, הלכה לחברות כוח אדם, לא היה אכפת לה היכן לעבוד העיקר שתעבוד במה שהיא רוצה ואכן כך אנו גרים בצפון והיא בבאר שבע. בין חיפושיה לעבודה לפעמים הייתה נוסעת לתל-אביב לחפש גם שם ואכן הציעו לה עבודה (דרך אחת החברות כוח אדם) לעבוד בבאר שבע היא הסכימה השכירה דירה קטנה וכבר שנה שעובדת שם מאוד מרוצה ומרוצים ממנה. אולי אם הייתה מתאזרת במעט סבלנות הייתה מוצאת עבודה במקום אחר או יותר ריווחי אך מצא חן בעיניה המקום וגם קיבלו אותה כמעט מייד.

למעלה