מחפש כרטיס עריכה...

Nonamco

New member
מחפש כרטיס עריכה...

אני מתחיל בתחום הזה וגם חובבן לא מקצוען, אני מעוניין בכרטיס עריכה טוב שיתאים לחובבן אבל שלא יחסרו בו הרבה אפשרויות. בעצם...מה התפקיד של כרטיסי העריכה? יש כרטיסי עריכה שאיתם אפשר לבצע דברים מסוימים שאי אפשר לבצע עם כרטיסי עריכה אחרים? כיצד אדע איזה כרטיס עריכה לבחור? הבנתי שגם עם ה- Fire Wire אפשר להעביר תכני ווידרו למחשב ולערוך אותם אז מה ההבדל בין זה לכרטיס עריכה? תודה רבה.

כרטיס עריכה, ../images/Emo16.gif

או "כרטיס לכידת וידאו" (VIDEO CAPTURE CARD) הוא כרטיס פנימי (בדרך כלל) שמשמש להעברת וידאו למחשב ומהמחשב. ככה ניתן לערוך בעצם במחשב וידאו שצולם במצלמת וידאו, או הקלטת וידאו (VHS למשל). קיימים סוגים שונים של כרטיסים, אם זה בפורמטים שהם משתמשים בהם (כרטיס דיגיטלי- FIREWIRE, כרטיס אנלוגי- RCA או S-VIDEO וכו'...). יש כרטיסים שכל מה שהם עושים זה להעביר וידאו מהמחשב ולמחשב (ולפעמים גם אודיו- יש כרטיסים שמשתמשים בכרטיס קול להעברת האודיו), ויש כרטיסים שגם "עוזרים" לעריכה- על ידי פונקציית ה-REAL TIME שכרטיסים מסויימים נותנים. כרטיס ריל טיים, בעצם נותן לך לבצע פעולת עריכה מסויימת (כל כרטיס נותן אפשרויות REALTIME ל"אפקטים" ופעולות אחרות)- בלי צורך לרנדר. למשל כרטיס שנותן ריל-טיים להוספת LAYER טקסט עם טרנספרנסי לא יהיה צורך לרנדר את הפעולה הזו, וישר יהיה אפשר לראות את התוצאה במחשב או במכשיר המחובר ל-OUTPUT (למשל מסך טלוויזיה, או מכשיר וידאו). אני ממש לא מבין בכרטיסים דיגיטליים (FIREWIRE)- ולמיטב הבנתי (הממש קטנה) הם פועלים בצורה שונה, שבה אין אפשרות ל-REALTIME.
ניר

jhones

New member
כרטיס הFW

הינו רק לשם דגימת החומר והורדתו למכשיר עם כניסת FW הוא איננו נותן ריל טיים!!!

למעלה