מחפש מורה לתיאוריה

אסף כץ

New member
מחפש מורה לתיאוריה

שלום, אני אסף, ואני מנגן על חליליות, מפוחיות וגיטרה, כל הידע שלי במוזיקה למדתי מהאינטרנט ומחברים, יש לי ידע מאוד בסיסי בסולמות ואני לא קורא תווים, כל מה שאני מנגן אני מנגן לפי השמיעה שלי שאני מאוד מרוצה ממנה. אני אוהב להלחין ואני מאמין שהחוסר שלי בידע תיאורתי וזה שלא למדתי עם מורים מסודרים הוא מה שבעצם שנתן לי את הביטחון שלי באילתור. והינה היום, בקרוב אני מסיים 12 שנות לימוד החלטתי שאני מעוניין ללמוד לנגן באופן מקצועי יותר, עם מורה. אני מחפש מורה לתיאורה שילמד אותי להלחין, כי זו בעצם המטרה הסופית שלי, אני רוצה להלחין. אני מאוד אוהב תיאוריה, ביחוד את כל העיניין עם הסולמות, ומעגל הקווינטות והקווארטות שקראתי עליו באחד המאמרים של הפורומים. השאלה שלי היא אם תוכלו להמליץ לי על מורה אני גר בעמק יזרעאל, והמקומות שהכי קרובים אלי הם טבעון, תמרת, עפולה, מגדל העמק ומזרע. אם מישהו מכיר מורה לתיאוריה באזור שלי, אני מאוד אשמח. תודה מראש, אסף כץ

Molchansky

New member
היי../images/Emo13.gif

גרתי באיזור שלך עד לפני 3-4 שנים בערך, למשך שנה וחצי
לא יצא לי להכיר שם מורים, אבל אני יודע שיש מורים טובים בקונסרבטוריון של מזרע (נכנסים בשער פונים ימינה ונוסעים עד הסוף, אם אני זוכר נכון) בכל אופן זה תחום באמת מעניין, תאוריה וקומפוזיציה, ואני מקווה שתמצא מורה טוב וכל שאלה שצצה לך אתה מוזמן לשאול כאן וננסה לענות
אייל

ספר תיאוריה ואלתור בג'אז

אסף שלום, לצערי אני לא מכיר אנשים מ"הצפון". אבל אולי הקישור הבא יוכל לעזור לך. בברכה, רז יצחקי http://www.o-zen.com/jazz/

אסף כץ

New member
הספר נשמע פנסטאסטי! יש לי שאלה

הוא נראה ממש טוב, גם קראתי את הפרקים לדוגמא והוא כתוב אחלה אבל אני לא כל כך מתעניין בג'אז... הספר מדבר בעיקר על ג'אז?

ספר ג'אז - נושאים.

הספר מדבר המון על תיאוריה מוזיקלית. התיאוריה המוזיקלית של הג'אז מבוססת על התיאוריה של המוזיקה המערבית שכולנו למדנו. אין הבדל ממשי. מרווחים, סולמות, אקורדים, מהלכים, הובלת קולות. ועוד. מובן שבתור ספר אלתור, יש שם גם המון תרגילי נגינה, אבל אם אתה מחפש תיאוריה, תמצא אותה בשפע. אשמח לענות על כל שאלה. בברכה - רז יצחקי. http://www.o-zen.com/jazz/

nloval

New member
עיינתי קצת בספר

ואני מוצאת שהוא מאוד בסיסי בחומר,הוא לא גולש למרחבים שגורמים לקורא לאבד את הכיוון ולהתחיל לחשוב ולהתפתח לבד והוא ממוקד ואיכותי לאנשים שמתחילים לנגן ג'אז ולאלתר, האם זאת המטרה? למתחילים? לא יודעת, נראה לי קשה לכתוב ספר על אלתור בג'אז(ואני התאכזבתי מהרבה כאלה) , אחלה ספר לאחלה מטרה. תבורך! כל הכבוד נטע.

jazzistco

New member
מי שירצה להרחיב הופקים

בתיאוריה או בהרמוניה של הג'אז והמוסיקה הקלה, יכול לעבור לאחר מכן לספר של בנקוט וקימלמן. הוא מצויין ויש גם תרגילים בסוף הספר. אני רואה בו כמהין "ספר-המשך" לספרו של רז.

fireballgames

New member
הספר של קימלמן והנאקוט

למדתי ממנו, ויש לי הרבה הסתייגויות. אני לומד אצל אלי והיה לי הכבוד ללמוד אצל עמיקם גם. הם שניהם מורים מצויינים וכל דקה שאתה יושב אצלם בשיעור , הוא חוויה שלומדים ממנה. מצד שני, הספרים שלהם , לא הדבר הברור ביותר שראיתי. בנוסף יש המון טעויות בספר הספציפי המדובר. אני לא הייתי ממליץ עליו. בעברית אני לא מכיר ספרים אחרים טובים , אבל באנגלית אני יכול להמליץ על ספרים נהדרים לכל המתעניין. שלך יונתן

jazzistco

New member
כן אתה צודק... באמת

ראיתי שם כמה טעויות (
...). בכל מקרה, שכחתי לציין שהפסיקו להדפיס אותו והוא אזל. (מעניין למה...
) בנוסף, אני חושב שהחומר מועבר בצורה מאד שטחית - אין בו בכלל דוגמאות של הולכות קולות (Voice Leading).

fireballgames

New member
הולכת קולות

ברמה נמוכה לומדים בהרמוניה מסורתית. ברמה גבוהה זה מקצוע לכל החיים. יש לכך כמה וכמה קורסים ברימון....

ספר ג'אז - יסודות!!

נטע היקרה. אכן כן, הספר מיועד לאלו המתחילים בג'אז - שנתיים שלוש ראשונות. אבחנה יפה. אגב, שמו של הספר : "האלתור בג'אז - יסודות ותיאוריה" לא נותן שום מקום לספק - יסודות בראש ובראשונה. מעבר לכך, מצויין על כריכת הספר "שלב בסיס". ויסלחו לי כל אלו המנגנים כבר שנה וחצי ג'אז, זה עדיין הבסיס. מפני שהשמיים הם הגבול. כתיבת הספר נועדה לעזור לכל אלו המתחילים, למצוא יידים ורגליים, בים המושגים, לעשות סדר בעבודה, ולעזור להם לעבוד נכון, צעד אחר צעד, תוך שילוב מדורג של תחומי התיאוריה והביצוע. יש בחנויות המוזיקה, ספרים נוספים הפונים לקהל יעד מתקדם יותר, ברמה של אוניברסיטה. ים ספרים. ורבים מהם מצויינים. אך שוב, לא עונים לצרכיהם של התלמידים שעבורם נכתב הספר. אשמח לענות על כל שאלה בשמחה. בברכה - רז יצחקי החתום הנו מחבר הספר: "האלתור בג'אז - יסודות ותיאוריה" [email protected]

למעלה