מחפש מורה

john woo

New member
מחפש מורה

שלום, אני בן 30. אני מחפש המלצה מניסיונכם על מורים ליוגה באזור נתניה. לפני כמה שנים, במהלך התואר בוינגייט לקחתי קורס ביוגה, אבל לא היה לי מעניין שם. יכול להיות כיוון שהקבוצה היתה מורכבת מצעירים וממבוגרים יחד, או שפשוט לא התחברתי לסגנון. אני לא זוכר איזה סגנון נלמד שם (נדמה לי הנפוץ ביותר במערב). אם אפשר אני אשמח גם לקישורים על סגנונות היוגה השונים הקיימים בישראל. אם יש לכם שאלות שיכוונו אותי, אני אשמח לענות. רציתי לדעת מה דעתכם על הסרטון הנ"ל: http://www.youtube.com/watch?v=hRN7ShB4Cic (צריך ללחוץ על CONFIRM כדי לצפות בסרטון). אותי עניינה במיוחד הדרך בה הוא הצליח להניע את שרירי הבטן. בתודה מראש

סטיוויה

New member
שלום

כדאי לך להכנס לאתר www.yoga.co.il שם יש פירוט על סגנונות היוגה וגם אינדקס מורים.במכמורת מלמד שמעון בן אבי אשטנגה יוגה והוא נחשב מורה מצויין. אם אתה מתכוון לסרט של קרינמצ'אריה ואיינגר זה אכן סרטון מעורר השראה.התרגיל נקרא נאולי ואסור לנסות לתרגל אותו לבד.זה תרגיל מאד מתקדם.

סביר להניח שבוינגייט לימדו ויני יוגה

ואנשים בגילך בד"כ יותר יתחברו לאשטנגה, איינגר, שאדו יוגה- טכניקות יותר דינאמיות.

הוא כותב שהיה לו לא מעניין

כמובן שיש כל מיני סוגי אנשים שמתחברים לכל מיני סוגי תרגול, זה בהחלט לא רק הגיל.

שריתה21

New member
אולי זה ייתן כיוון../images/Emo140.gif

ראשית- בוינגייט נלמדים סגנונות שונים של יוגה כשיעורים שוטפים לתלמידים, וקורסי מורים של ויני יוגה ושל ויג'נאנה יוגה (לפי אורית סן-גופטה) ואולי נוספים.. כך שאנחנו לא בהכרך יודעים מה למדת, ואולי זה לא משנה... אז היה אז..ועכשיו זה מחדש.. אז איך בוחרים שעור יוגה? לטעמי, מלבד "סגנון" היוגה, מאד משנה המורה הספציפי איתו נלמד. כמובן שכל אחד מביא את נסיונו, את התפיסה האישית שלו, את המזג והאופי היחודיים לו. לא תמיד מה שמתאים לי יתאים לך. לא בהכרך מה שהתאים לך לפני שנתיים מתאים כעת... אז כדאי פשוט לנסות. לפעמים זה לוקח זמן למצוא מישהו שפשוט מרגישים "בבית". סבלנות... ובכל זאת - כמה עצות: 1. לבדוק עם עצמי: מה הצרכים שלי? לשפר את מצבי הגופני? לקבל כלי להתפתחות רוחנית? ללמוד דרכים להרפיה ורגיעה? לא בהכרך יש תשובה אחת... לא בהכרך הסיבה שהתחלנו בגללה נישאר, אבל זה יכול לחדד מה אנחנו מחפשים. 2. לוודא שהמורה רצינית ומיומן (נו...זכר...נקבה..). חשוב שלא נינזק ברמה הגופנית (וזה זמן טוב להפריך את המיתוס: לא כל שעור ליוגה מועיל לגופנו..יש מורים שלא מבינים מספיק כיצד עובד הגוף וכיצד ליצור איזון של השלד). חשוב שלא ניפגע ברמה המנטלית (גורואים- יודעי- כל, או טכניקות שמביאות למצבי תודעה גבוהים ללא הכנה הדרגתית וכו') אז פשוט - להקשיב לגוף ולתודעה שלך. אתה תדע. 3. מצד שני- מפגש חדש עם שפה חדשה יכול להביא איתו בהתחלה תחושה של סירבול, אי- נוחות, חוסר שקט... כך שכדאי לתת הזדמנות ולנסות יותר מפעם אחת (במידה ויש משהו שכן מושך אותך) באופן אישי, אני ממליצה על מורים של ויג'נאנה יוגה. באזור שלך יש את גליה טג'ר ואת כרמית שגב שהיא מנוסה וחמודה. בהצלחה!

john woo

New member
תודה לכל המגיבים-

אוקיי- כמה פרטים עליי: אני בוגר וינגייט לחינוך גופני. כ-9 שנים אני מתאמן באומנויות לחימה בינהם אני גם מדריך טאי צ'י. 1) הדגש באימון שלי הוא בעיקר על בריאות (יש לי קרע במיניסקוס של הברך). לגבי רוחניות: אני לא מחפש גורו. לא מעניין איתי שידברו איתי על דברים רוחניים. נחשפתי למספיק אנשים (בהרבה תחומים בחיים), שחשבו שהם רוחניים, דיברו על זה אבל לא הבינו כלום מהחיים שלהם (ולא, לא כל אדם עם תלבושת מוזרה שהגיע מאיזו ארץ אקזוטית כלשהי, לאו דווקא עושה עליי רושם של רוחני). אני מחפש מורה ש"עושה" רוחניות בחיי היומיום. או כמו שחבר טוב שלי, אמר לי פעם: קל להיות נזיר בהרים, קשה להיות נזיר בין אנשים. 2) מחפש מורה רציני ומיומן כמובן- אני לא מעוניין באדם שהתנסה מעט זמן ביוגה והפך למדריך אינסטנט.שבעתי מכאלה (הייתי גם מדריך בחדר כושר, ונחשפתי לאנשים עם ידע בסיסי ביותר שחושבים שהם אלוהים). כמובן שיש כאלה שהם עילוי ובעלי כשרון מולד (רוחני וגופני)- אבל אין הם מעידים על הכלל, ואין זה אומר שהם מורים טובים. אני מעוניין במורה שהתנסה זמן רב ביוגה שיוכל לתת לי כלים שיתאימו לקצב החיים של היום. הכוונה, שגם אם אין לי זמן כל יום לתרגל (עבודה, משפחה וכו'), אני יוכל להתקדם. 3) הכי חשוב- שיהיה בן אדם מקווה שהבהרתי את עצמי יותר טוב

למעלה