מחפש מחקרים על פרקינסון ושיאצו

barakshiatsu

New member
מחפש מחקרים על פרקינסון ושיאצו

שלום לכולם, ניסיתי למצוא ברשת מחקרים על היעילות של טיפול במגע (בעיקר שיאצו) בחולי פרקינסון. למרות שיש לא מעט חומר על אטיולוגיה ואבחנה מבדלת סינית, לא הצלחתי למצוא מחקרים רציניים (או פחות רציניים) המפרטים על הצלחות/שינויים במחלה בעקבות הטיפול. רוב מה שמצאתי היה מאוד לקוני והסתכם במשפטים כללים וסותרים: החל מ-"שיאצו יכול לסייע רבות", דרך "אין הוכחה לכך ששיאצו יכול לעזור בפרקינסון" ועד להצהרה מפורשת ששיאצו יכול להחמיר את המצב. בקיצור הרבה דיס ו מיס-אינפורמציה. חסר תיעוד נסיון קליני מפורט וטוב. למשל, אחת התופעות שנתקלתי בהן בזמן טיפול, (ושאני מנסה למצוא לה תיעוד ולדעת עד כמה היא מייצגת) היא שברגע שהמטופל נרגע לחלוטין (על סף שינה) - הרעידות נפסקות כמעט לחלוטין! וכל הרוטציות והמתיחות הן ללא רעד. הייתי שמח אם תוכלו להפנות אותי למחקרים/מאמרים בנושא, או/ו איפה כדאי לחפש מאמרים כאלו או/ו לשתף מנסיונכם, תודה רבה וחג שמח, ברק.

ינוקא1

New member
היי

לצערי אני לא מתמצא בחיפוש מחקרים. עם זאת דווקא בקטע של תנועה ופרקינסון יש לי שני תיעודים שמצאתי בעבר. http://www.nytimes.com/2010/04/01/health/01parkinsons.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3788281,00.html התופעה אותה אתה מתאר מוכרת גם לי. אולי זה מציין מעבר של המוח לגלי אלפא או תטא בזמן רגיעה עמוקה.

ינוקא1

New member
יש כאן איזשהו ספר

על מחקרים בתחום המגע , שמציין גם מחקר על מגע ופרקינסון - בפרק 6.

מחקרים ברפואה סינית

היי, אני לא יודעת עד כמה יש מחקרים על מה שאתה מחפש, שווה לבדוק ב: PubMed. אתר שנקרא Acubriefs לנסות לבדוק עם פיטר דדמן, אולי ב- JCM יש משהו שיוכל לעזור לך. לשאול קולגות- מטפלים עם נסיון רב משלך, מטפלים שמתמחים בבעיות נוירולוגיות- מהארץ ומחו"ל. בהצלחה וחג שמח, יעל

barakshiatsu

New member
תודה על התגובות ../images/Emo13.gif

אני אעדכן אם אמצא משהו מעניין. חש שמח.

RanLoel

New member
פרקינסון וטווינא

אני לא מכיר מחקרים בנושא אבל יצא לי להכיר כמה חולי פרקינסון בטיפולי טווינא במסגרת עבודתי במכבי טבעי. ברוב החולים בהם נתקלתי ניתן היה להרגיש קשיון שרירים בכל הגוף. מעין כיווץ או מתח שכאילו מנסה לחפות על הרעידות והתזוזות הבלתי רצוניות. מטופלים שהתמידו והגיעו לסדרות של טיפולים שבועיים דיווחו על הטבה במצבם. הם בדרך כלל שילבו את הטווינא עם שיאצו ורפלקסולוגיה. אני חושב שכל טיפול במגע עשוי להרפות את המתח השרירי ולתרום לרגיעה כוללת של המטופל. חג שמח, רן

למעלה