מחפש מידע מפורט

RainBird

New member
מחפש מידע מפורט על שני אלים קלטיים- קריוודן ומנאנאן מק-ליר. בבליוגרפיה ואתרים מפורטים יתקבלו בברכה. ארדן.

Justin Angel

New member
כיצד להכיר אלים קלטים זה לא כזה פשוט. האלים הקלטים אינם קיימים במתכונת אחידה ומוסכמות בפני עצמם. זאת למשל בניגוד לאלים היוונים או האלים הרומאים שהיו קווים מאוד ברורים לדמותם מכנה משותף למרבית המכירים בהם. כל התרבות הקלטית היא שילוב של עמים המופרדים באמצעות גיאוגרפיה וזמן והדברים היחידים שבאמת מאגדים אותם זה קווים כלליים של דת, לשון ואמנות. עקב ההפרדה הזאת יכול להיות ששתי עמים קלטים נפרדים יגידו שני דברים מנוגדים או לא קשורים לחלוטין על אותו אל. המחקר על התרבות הקלטית בכלל והדת הקלטית בפרט היא עניין של מחקר אישי וחשיפת אמת אישית בתוך שרידים היסטוריים. הדרך הכי טובה לחקור על נושא חדש בתרבות הקלטית היא להתחיל מלקרוא את הסיפורים המוכרים בגרסה המוכרת שלהם. אני נוהג לקרוא שלוש פעמים, פעם אחת להינות, פעם שנייה להכיר ופעם שלישית להבין. לאחר מכן מתחילים לקרוא ווריאציות של אותו סיפור. הוואריציות האלו מוצדקות ודווקא בשינויים ובהבדלים ביניהם ניתן באמת להשיג מבט-אמיתי פנימה על הדרך שהסיפור עשה ומה הוא אמור להגיד. אחרי וואריציות מתחילים לקרוא פירושים אישיים של משמעות הסיפור, והפירושים האישיים האלו לרוב כמעט ולא קשורים אחד לשני. כל הקריאה הזאת וההבנות האלו צריכות להיות מלוות בהמון הרהור אישי במהלך ולאחר הקריאה על המשמעות ועל תפיסה אישית של המצב בסיפור. אפשר להגיד שההרהור האישי הזה הוא המטרה למעשה. בתפירה של ההבנות שניתן להוציא מסיפורים צריך כבר להרחיב את היריעה כמה שאפשר. אם ניקח למשל את האל מנאנן מק'ליר נוכל להביט עליו בקרב מוי'טרה השני וגם בסיפור על קצת נמוגו הטואטה דה-דנאן. בכל אחד מהסיפורים האלו יש משמעות אישית למנאנן מק'ליר לנו ואת אותן משמעויות צריך כעת "לתפור" יחדיו. בשביל "התפירה" הזאת צריך הבנה של כמה שיותר מהתרבות הקלטית. צריך להבין כיצד החברה הקלטית מתחברת יחדיו ממנהגים, אמונות, דינמיקה חברתית וכיו"ב. מקום טוב להתחיל ולקבל רפרנס לכל אל ואלה הוא האתר shee-erie.com שמאפשר לראות בדף אישי לכל אל באלו סיפורים הוא מופיע ולעיין באותם סיפורים בגרסתם המוכרת. שזה נוגע לאלים הקלטים אין אמת אחת נכונה, יש רק אמיתות אישיות שמושתות על מוסכמות מאוד מינימליסטיות.

RainBird

New member
אפשר לינק לאתר שציינת? אני לא מצליח להכנס אליו. תודע.

Animus1539

New member
הרשה לי להמליץ בחום... ...על הספר: Celtic Myth & Magick של: Edain McCoy הוצאה: Llewellyn כל אלה\אל קלטי שתוכל להגות את שמם וגם כמה כאלה שממש קשה לבטא, רשומים. האלים המרכזיים מאד מפורטים, אבל גם האזוטריים ביותר יש להם לפחות שורה אחת של טקסט אפילו אם זה רק הפנייה לאותו אלה\אל בשם אחר...

אדיין מ'קוי? לא, דווקא לא משהו. יש לה הרבה הנחות שלא כל כך מבוססות, ביותר מספר אחד. אני משער שגם כאן זה לא יהיה שונה. עדיף להכנס לאתר של OBOD ולחפש רשימת ספרים מומלצים.

RainBird

New member
מה למשל נתקלת שהיה לך צורם? כי מאוד אהבתי את advanced witchcraft שלה.

קראתי אותו רק עד החצי אין ספק שיש שם דברים נחמדים, אבל לא הייתי מרוצה למשל מ- sabbats שלה. כשיהיה לי זמן, אני ארכז חלק מהתלונות שלי.

טלה בר

New member
קרידוון ב"האלה הלבנה" גרייבס מסביר בפרטות את דמותה ואופייה של קרידוון.

למעלה