האם טיפת חלב לא נתנו
רשימה מלאה, מנסיוני הם נותנים דף עם הרבה מאד דברים שיש להמנע מהם, מעבר לפול ואופטלגין. יש ילדים שאפילו רגישים לריח הפול המבושל בבית. מתוך הספר"רפואת ילדים" מאת ד"ר אברהם בראנד -אורבן(הספר אצלי כבר 28 שנים..) חוסר האנזים גלוקוז(G) 6 פוספט(P) דהידרוגנוזה(D) גי- סיקס פי -די (בשפה המדוברת שלנו), המצוי בכדוריות האדומות, גורם לאי סילוקם של חומרים מחזרים(KNדנו בכימיה = חיזור חימצון...) מהכדורית האדומה, וכתוצאה מכך להרס ההמוגלובין שבתא וקיצוק ימי חייו + המוליזה (הרס הכדורית האדומה, בשפה ללא אנשי מדעי הטבע). הפקודה לתורת האנזים מועברת על גבי גן המצוי על פני כרומוזום המין ס, ולכן רבה יותר השכיחות של חוסר האנזים בגברים. הנזק לחולה מופיע לאחר שקיבל חומרים מחצצנים שגורמים להרס הכדוריות. הרס הכדוריות מופי לרוב 48-96 שעות לאחר אכילת החומר המזיק. ברשימת החומרים המזיקים נכללות תרופות שונות כסולפה, תרופות אחדות נגד חום: אספירין,, אמידופירין(האופטלגין המוכר לנו), תרופות נגד מלריה ואחרות. הפול הוא המאכל הקלאסי הגורם להופעת סימני נמחלה, ואז נקראת המחלה FAVISM. תופעות קליניות: מידת הקושי של המחלה ותופעותיה תלויים בטיב החומר הנאכל ובכמותו. בדרך כלל החולה ממוצא ספרדי(זה היה אז, לפני 28 שנה , אולי היום יהי כתוב אחרת, כי מצאו ממצאים חדשים...). במיוחד נוטים למחלה זו בני העדה העירקית והפרסית, אם כי גם בעדות אחרות נתגלו מקרים רבים. החולה מופיע אצל הרופא בגלל חיוורון בולט, צהבת על העור והלחמיות(=הלבן שבגלגל העין), שתן כהה, אדום או בצבע בירה שחורה. במקרים הבינונים והקלים, חוזר המצב לקדמותו תוך זמן קצר לאחר הפסקת התרופה, כתוצאה מיצירה חדשה של תאים צעירים במוח העצם(=בית החרושת שלנו לייצור כדוריות אדומות, לבנות טסיות הדם..), שאינם נתונים להשפעת חוסר האנזים. טיפול: במקרים אלו הטיפול המונע הוא החשוב. בכל המשפחות בני העדה הנוטות למחלה, במיוחד כאלו שבהן נתגלתה המחלה אצל קרובים וקיימים נישואין בין קרובי משפחה( בעבר היו הרבה..), נהגו בעבר לבדוק דם לכל שאר בני המשפחה(תוספת שלי). מזה שנים רבות בדיקת הדם נעשית לכל הילודים בימים שלאחר הלידה, בעת שהותם בחדר התינוקות. התשובה מגיעה להורים(ואולי גם לטיפת חלב). כשמופיעה המוליזה מסיבית, ניתן טיפול תומך, ובמקרים הקשים עם אנמיה רצינית, נותנים ערויי דם. האם זה עונה על השאלה? אילו אני אחות טיפת חלב, הייתי מסבירה לכם בתחנה. אבל מזמן אינני אחות, ובטיפת חלב לא רציתי לעבוד, כי... תודה, דסי (גם אחות מוסמכת וגם עובדת סוציאלית).