מחפש מידע על מסחר דרך טאבלט

מחפש מידע על מסחר דרך טאבלט

מדובר בסווינג, ולא במסחר יומי אינטנסיבי. הייתי רוצה להיות נגיש לשוק דרך טאבלט וטלפון נייד.

האם יש למישהו כאן ניסיון במסחר דרך פלטפורמה אנדרואידית?
אני מחפש מידע בנושא -
איזו פלטפורמה\אפליקציה הכי מומלצת (כולל אפליקציה תואמת לטלפון נייד אנדרואידי),
מהם נתוני הסף לטאבלט (זיכרון, מעבד וכדומה), והאם מישהו יכול להמליץ על טאבלט ספציפי שיש לו ניסיון טוב איתו,
האם כדאי שבטאבלט יהיה 3G מובנה, או כדאי ללכת על דונגל שניתן לשדרוג אח"כ
... ועוד כול מידע אחר שעולה בדעתכם.

אין בעיה לסחור דרך טאבלט

גם לא בהכרח שתזדקק לאפליקציה, אתה יכול פשוט להיכנס לממשק ה-web של הברוקר. לעיתים קיימת אפליקציה שהיא נוחה יותר ואז כדאי להשתמש בה. בהנחה ומדובר בטאבלט שהוא לא ענתיקה, אין נתוני סף מיוחדים. השאלה של 3g תלויה רק במידה שבה אתה צריך להיות מחובר במקום שבו אין wifi.

מידע אחר שעולה על דעתי: אל תשבור את הראש בעניין. זה הכל שטויות ביחס לקושי האמיתי- המסחר עצמו.

חבל להוסיף סתם קושי על הקושי האמיתי(המסחר)

אני מניח שממשק WEBי יהיה פחות יעיל מאפליקציה ייעודית, ולא בטוח שלברוקר יהיה בכלל ממשק WEBי.
לרוב לא יהיה לי WIFI, ואין לי מושג איזו טכנולוגיית 3G הינה אופטימאלית (או מינימאלית) כדי לקבל זמני תגובה הולמים למקרה שצריך אותם (streaming של market depth).
עדיף WCDMA של פלאפון, או HSPA+ של המתחרים?
עדיף builtin 3G או שדונגל יאפשר לי אותה מהירות (ואז הוא יהיה עדיף, כי הוא ניתן לשדרוג)?
אני לא שובר את הראש, וברור לי שאפשר להתחיל בסיסי עם טאבלט מהדור הראשון עם חיבור דרך הפלאפון, אבל אם כבר אני מתכוון לקנות טאבלט ייעודי למסחר, למה לא לפגוע כמה שיותר במטרה?
אשמח לשמוע מניסיון של כאלה שסחרו דרך טאבלט\פלאפון.

mnakash

New member
יש שיקולים חשובים הרבה יותר

לבחירת ברוקר מאשר האם יש לו ממשק לטאבלט.
עוד לפני בחירת המכשיר בו אני רוצה לסחור הייתי מתרכז בברוקר (עלות מול מה שאני מקבל) ומשם ממשיך.
אני חושב שיש סיכוי טוב שניסיון לסחור דרך ממשק שאינו ייעודי עלול להכשל ובאופן כללי אני חושב שהמחשב עליו סוחרים צריך להיות ייעודי לעניין ונפרד נניח מהמחשב בו אתה גולש להימורים /הורדת קבצים או סרטים / פורנו / עניינים של חול.
לא רואה את עצמי משתמש במכשיר בלי אנטי וירוס רציני ומערכת הפעלה חוקית. הסקיוריטי בנושא הוא עניין שלא מקבל מספיק תשומת לב ויש מספיק פושעים שיחפשו פרצות שיגרמו נזקים רציניים ביותר לחשבון ההשקעות שלך.

נוחות זה אחלה אבל אלא אם כן יש לך מכשיר בטוח מאוד (יש דבר כזה בכלל לציבור?) עם תמיכה של הברוקר הייתי נמנע מלסחור בטאבלט / סלולרי.

ממשק web פחות יעיל?

אם הבנתי נכון, אתה סוחר מתחיל שמעוניין במסחר סווינג, נכון?
אז מה כל הדיבורים על market depth, ולמה נראה לך שלברוקר לא יהיה ממשק web, או שהוא לא יעיל?

בשביל מסחר סווינג כל מה שאתה באמת צריך זה טלפון חוגה (זוכר? הטלפונים של פעם, אלה עם הגלגל שצריך לסובב), שבאמצעותו אתה מתקשר לברוקר שלך פעם-פעמיים בשבוע ואומר לו לקנות או למכור. אני לא צוחק.

סווינג זה לא אומר שאני לא רוצה לתזמן כניסה

תוך יומית בנקודה אופטימאלית, וגם לא פוסל עבודה תוך יומית מידי פעם כשיש זמן לשבת מול השוק.
market depth זה משהו שהייתי רוצה בכול מקרה, כדי להתרגל ל"קרוא את המפה". לא חובה, אבל רצוי מבחינתי.
לחלק מהברוקרים אין ממשק webי, זו עובדה.

מה לגבי עבודה עם טאבלט\סלולרי, יצא לך פעם לסחור דרך אפליקציה?

קרלטון

New member
אני משתמש מדי פעם

באפליקציה של IB, אבל לא בחשבון הפעיל אלא בחשבון הדמו, ולא למסחר אלא רק לצפייה בנתוני זמן אמת.

שאלות על השימוש באנדרואיד

מהם נתוני המכשיר בכלל וה-3G בפרט שאתה משתמש בו?
האם זמני התגובה טובים מספיק כדי להציג זמן אמת?
אם היית רוצה לסחור, האם ה-setup הזה היה מאפשר לך?
אני משער שלהזזת סטופים "רגועה" של סווינגר זה מספק, אבל הייתי רוצה לדעת אם ה-setup הזה מאפשר גם יותר מזה.

קרלטון

New member
מכשירים

השתמשתי בעבר ב-Samsung Galaxy S, אחרי זה ב-S3, כיום ב-S4.
בשביל להתעדכן באיפה המנייה נמצאת "עכשיו" זה מספיק לי, אבל לא עשיתי השוואות ראש בראש עם ה-TWS. לא נראה לי נוח לסחור בממשק כזה. הדבר היחיד שהייתי עושה אתו, אם בכלל, זה סוגר פוזיציות במקרי קיצון. ממש לא הייתי משתמש בזה בשביל מסחר יומי או בשביל למה שקראת "תזמון נקודת כניסה יומית אופטימלית". הגרפים של IB די מעפנים גם ב-TWS המלא, שלא לדבר על האפליקציה.
בכלל, עולה לי קצת דז'ה-וו מהשרשור הזה...

אני עושה את רוב המסחר שלי בטאבלט

לצורך נתונים אני משתמש ב- stockcharts עם זמן אמת, ולמסחר עצמו משתמש בממשק web של fidelity, שהוא ממשק מצויין. יש לי גם את מערכת המסחר המקצועית שלהם על המחשב, אבל התרגלתי לממשק ה-web ואני לא רואה בה יתרון לצרכים שלי.

אני סוחר גם בחשבון נוסף אצל tradestation. שם אני כן משתמש במערכת המסחר, אבל לפעמים גם באפליקציה שלהם ל-ipad.

העניין אצלי הוא שאת הגרפים שמשמשים אותי לקבלת החלטות אני רואה ב-stockcharts, שם אני מקבל זמן אמת, אבל זה לא live-data, כלומר, צריך לעשות refresh. יש מי שיגיד שזו צורת עבודה מוזרה או לא יעילה, אבל לי זה נוח. עניין של הרגל כנראה. ככה שמבחינתי, אין ממש הבדל גדול בין מערכת מסחר, ממשק web או אפליקציה, כל עוד הם מאפשרים לי להכניס פקודה ולקבל ביצוע מהיר.

אני עושה רק מסחר בין-יומי ולא תוך יומי, ואם אני מתזמן כניסה בתוך יומי, זה בדרך כלל רק ע״י פקודות buy stop או trigger שהכנתי מבעוד מועד. כלומר, לא נראה לי שהסט-אפ שלי מתאים למסחר תוך-יומי.

לגבי מודם סלולרי, לא יודע מה עדיף. בזמן המסחר אני עם wifi.

KobeRider

New member
מבחינת הנתונים של הטאבלט

כל טאבלט מתקדם, מסך 10", יעשה את העבודה.

למעלה