מחפש מידע על ניצולי אושוויץ

pinkrose

New member
מחפש מידע על ניצולי אושוויץ

ידוע לי סבא רבא שלי ששרד את אושוויץ אך נפטר שלושה חודשים לאחר מכן במקום שקרוי "מולדורף", מה היה המקון הזה? והאם ישנו באיזה שהוא מקום תיעוד לגבי מקום הקבורה? מצאתי תיעוד מדוייק לגבי יום הפטירה אך לא מעבר לכך.

שלום לך ידידי

אבקש ממך לכתוב כול הנתונחם בשפה אנגלית או צרפתית שם הסבא ז"ל ,המקום בו נקבר , כי אני גולש הרבה באתרים בשפה צרפתית אולי אמצא משהוא שיזור לך קבל הטוב שבעולם סבא אריה

masorti

New member
לגבי מולדורף...

נכתב Muehldorf או Muhldorf, ולפעמים גם Muldorf . מדובר במחנה ריכוז שהיה מסונף לדכאו, ושכן קרוב אליו (ממזרח למינכן). היות וברשימות של מחנות ריכוז מופיעים שני מחנות בשם זה, אני מניח שמדובר בשני מתחמים קרובים. הנה הסבר קצר בויקיפדיה. הנה גם עוד לינק שמסכם על המקום. הנה גם תולדות חייו של הרב הלברשטם. לענייננו חשובה החלק המדבר על שהותו במולדורף. להלן פיסקה קצרה מתוכו:
From Dachau, the Rebbe was dispatched to the Muldorf Forest, where the Nazis were building an underground airport, hangar and missile batteries in order to bomb major European cities. He and thousands of other prisoners were forced to work 12-hour shifts, carrying 110-pound bags of cement from the rail depot to the cement mixers inside the hangar.​

למעלה