מחפש מידע על רכבת ניצולים שהגיע לארץ בדצמ' 41

frumer

New member
מחפש מידע על רכבת ניצולים שהגיע לארץ בדצמ' 41

אבא שלי הגיע לארץ במסגרת עסקת חילופי שבויים עם הגרמנים במסע תלאות מפולין בדצמבר 1941 יש הרבה חומר על "רכבת ה 69" שהגיע בנובמבר 1942 אבל לא מצאתי כלום על הרכבת שלו. האם למשהו יש מידע ? עידו פרומר [email protected]

שלום ידידי

ניסיתי כול מני ואריאציות בגוגל ודאי שיש לי עסק עם גולם , הנושא נירא לי לו פשוט וכפי שתמיד אני אומר הסבלנות בסוף זה מתשלם . למען האמת שמעתי על זה ובעיקר מהפרשה של קסטנר ודאי שמספרים באופן כללי ולא ספציפי לכן קשה היה מאוד. כעת בא לי ראיון , לפנות לרשת הרדיו "ב" הטוכנית חיפסי קרובים תכתוב המקסימום פרטים , יכול להיות שחברים כאן מכרים הפרשה בכול זאת אם אתה יכול לפרט במה אתה כבר בדקת זה יעזור לי ?????????? אביך לא סיפר לך ??? אני השתדל לעשות משהוא בלי נדר קבל הטוב שבעולם אוס סבא אריה

deebeebee

New member
האם מדובר בעסקה

בין ממשלת פולין בלונדון לבין הגרמנים? ידוע לי על עסקה משנת 1944 בה הוכרו פולנים שלחמו עם בור קומרובסקי כשבויי מלחמה ונלקחו למחנות שבויים בגרמניה ובאוסטריה.קבוצה אחת כזו הגיעה לסטלאג 18C שבמארקט פונגאו (אוסטריה).

תואיל לפרט, כפי שכבר נתבקשת

1 באיזו עסקה מדובר? 2 מאין ולאן יצאה הרכבת? 3 כיצד קיבלו סרטיפיקטים? 4 מנין הגיעו ארצה? אם תצליח לדלות פרטים, אפשר יהיה אולי למצוא חומר באינטרנט.

למעלה