מחפש מידע על relocation ליפן

ss1972

New member
מחפש מידע על relocation ליפן

מחפש מידע על relocation ליפן. משכורת ממוצעת לעובד זר (לא בסטות...) עלות גני ילדים שכ"ד איזור מגורים

Ryo

New member
אז ככה.

קודם כל תלוי בתפקיד שלך. אני עשיתי רילוקיישן ליפן כרווק, כיוון שאתה מגיע עם משפחה אתה צריך לקבל תוספת משמעותית למשכורת שלך. אני מכיר זוג שהגיע ליפן וקיבל תוספת של 10000דולר חודשית! למשכורת שלו. המחייה ביפן יקרה אבל אפשר לחיות זול וטוב איך שמתרגלים למקום ולומדים להכיר אותו. בהנחה שאתה מגיע לטוקיו רצוי שתדע ששכר דירה הוא מאוד גבוה. אתה קרוב לוודאי תרצה בית יחסית מרווח כיוון שאתה מגיע עם משפחה וזה בד"כ מתחיל מ 2000דולר לחודש (משהו כמו 50-60מ"ר באזור יחסית מרכזי). לצערי (או לשמחתך) יש לי לא מעט נסיון בדיור וכו כשזה נוגע לטוקיו. דבר איתי אם אתה צריך עזרה יותר ממוקדת. גני ילדים - אין לי שמץ, אבל הבנתי שזה עסק מאוד יקר, ביחוד אם אתה מעוניין בגן בינ-לאומי או משהו כזה. איזור מגורים - יש את האיזורים שבהם הזרים בד"כ מתגוררים. בד"כ הם מתאפיינים בשכר דירה גבוה, איזור יותר "מערבי" שלדעתי פוגם בחוויה היפנית (אבל אני לא דוגמא
). ד"א, על איזה וויזה תכנס אישתך והילד/ים?

ss1972

New member
Relocation Japan

שלום Ryo, תודה על תגובתך. (במאמר מוסגר, הייתי כבר 8 פעמים השנה ביפן, כך שהנושא לא זר לי לגמרי, אך כמובן יש הבדל עצום בין "לעבור" כמה ימים ביפן לבין לגור בה) מה לדעתך עלות שכירת בית בין 3 חדרי שינה ב Hiroo? האם את יכול להעריך מה עלות ההוצאות הנוספות הקשורות להית (כמו ארנונה, מים, חשמל, כבלים, אינטרנט, גז)? (אנא זכור שאנחנו זוג+2 ילדים קטנים). לא חשבתי כלל על עניין הויזה לאישתי. אני בספק אם היא תוכל לעבוד במקום כלשהוא עקב הבדלי התרבות והשפה. במידה והיא לא תעבוד, איזו ויזה צריכים להוציא לה? מה עלות ההוצאות על מזון (X4 מהעלות שלך...) איזה הוצאות נוספות עולות בדעתך? מה מחיר רכב בינוני-גדול מיד שניה? האם שווה להתעקש על קבלת רכב מהחברה או עדיף להכניס את הסכום למשכורת ולקנות רכב זול יותר? אני מקווה שלא הצפתי אותך ביותר מידי שאלות... תוכל להחזיר לי תשובה במייל? [email protected] אין לך מושג כמה חשובות לי התשובות שלך. תודה, שחר

airdene

New member
קצת מידע

הי שחר, בעוונותי הרבים חייתי המון שנים ביפן, חלק גדול מהן בטוקיו, ואולי אוכל לסייע לך בכמה כיוונים ותשובות. עלות שכירת בית בן שלשה חדרים בהירו תהיה ללא ספק יקרה מאוד, וכדאי שהחברה עבורה תעבוד תשא בהוצאות השכירות באופן ישיר. לגבי סוכן נדל"ן המורגל בעבודה עם זרים ומוכח כסוכן אמין ובעל יכולת לתת שרות ברמה גבוהה מאוד המלצתי היא שתצור קשר עם הטוקיו האוס בירו, אני שכרתי דרכם בתים גדולים (120-170מ"ר) במשך שנים רבות והמחירים היו טובים מאוד והשרות אף יותר. - ארנונה אינך משלם כשוכר. - חשבון המים עבור משפחתך יהיה בערך 10,000 יין לחודשיים - חשמל - בערך כ12,000 בחורף עד ל30,000 יין בחדשי הקיץ (תלוי כמות המזגנים ואורך השעות שתפעיל) - גז - אם זה רק לבישול החשבון יהיה זניח, אם תשתמשו בו גם כדי לחמם את מי הרחצה ואת הבית החשבון יכול לטפס במהירות לסביבת ה20,000 יין לחודש בחורף ו7000 בקיץ. - חימום הבית האופציה הזולה ביותר תהיה להשתמש בתנורי קרוסין יפנים אלו תנורים שאינם נמכרים בישראל (יש לי אחד פה בארץ וכולם מתפעלים ממנו...) זהו שילוב של תנור נפט עם בקרת טמפ' ןפיזור חום חשמליים, עלות ההפעלה המשוקללת היא הזולה ביותר והתמורה היא הטובה ביותר (חלקים נרחבים יותר של הבית מחוממים). אינטרנט - יש לNTT דיל שנקרא NTT Light בו אינך נדרש לרכוש קו טלפון אלא יכול לשוכרו. כמו כן כל חברות הכבלים ישמחו לספק לכך גם גישה לאינטרנט במהירויות שעוד לא שמעו עליהן בארץ... מזון - ישנם בטוקיו חנויות מזון מוזלות וההתמדה על הקניה בהן תחסוך לכם כ50% מן המחיר אותו תשלמו בקניות אקראיות, הבעיה עם המזון המסופק ברשתות אלו היא מצאי האוכל המערבי המוגבל יחסית. רכב - כדאי לקנות יד שניה, מקום סביר לחפש ללא מלווה דובר יפנית הוא Tokyo classifieds. אפשר לקנות ממש בזול במגרשים מסויימים בפאתי טוקיו אבל לשם כך תזדקק למישהו שיוכל להבין את הסברי... חניה - אינך יכול לרכוש רכב ללא חניה רשומה על שם בעל הרכב הממוקמת ברדיוס של כ500מ' מכתובתו הרשומה. לשם כך עליך לבקש את סוכן הנדל"ן או אפילו להעמיד זאת כתנאי לשכירת הבית שימצא לך חנייה מתאימה. ויזה - קיימת הרבה אינפורמציה עדכנית ברשת על סוגי הויזות שניתנות כרגע אך למיטב ידיעתי לא תהיה לאישתך בעית ויזה. הויזה שהיא תקבל כנראה תהיה dependent visa.

אMור

New member
../images/Emo45.gif הוסף למאמרי הפורום

למי מהיפנים שיש מידע נוסף וחיוני אודות המעבר והחיים ביפן - נשמח לקבלו ולהוסיפו למאמר - על מנת שנוכל לקבל תמונה כמה שיותר מקיפה אודות רילוקיישן ליפן.

למעלה