מדובר בכרכן ירוק-אדום זנב - Gonyosoma oxycephala. אני לא מאמין שיהיה לך קל למצוא את המין הנ"ל למכירה בארץ,לפחות לא פרט הנולד בשבי. אני עד עכשיו נתקלתי אך ורק בפרטים ילידי טבע מה שבדרך כלל אומר שמדובר בנחש מאוד לחוץ,בעל טפילים חיצוניים ופנימיים,פגיעות חיצוניות,חיידקים שונים וכולי.. כמו שאמרתי , "בדרך כלל" אך כמובן שממש לא מומלץ לנסות את המזל. לפי מה שהבנתי לא לכל הפרטים יש את הכתם האדמדם והיפה על הזנב.דרך אגב הכתם מיועד להסוואת הנחש בכך שמחקה עלה יבש,נחמד עוד משהו נחמד על הנחש,כצורת התגוננות הוא משטח את הצלעות ובכך מגדיל את עצמו ומרתיע טורפים,תוכל לשים לב לצורת ההתנהגות הזאת בתמונה שהעליתי. מדובר בנחש מדהים אך כמו שאמרתי לא לקל למצוא את המין הנ"ל ועם כן הסיכוי שישרוד לאחר יבוא מהטבע הוא נמוך. עם אתה מעוניין במידע כללי בנוגע לנחש תוכל לחפש לפי השם הלטיני באתר "גוגל". תהנה.
שהסיכוי לכך הוא 0 קודם כול אני מקווה שהם יחזיקו פה מעמד ואז אולי יהיה אל מה לדבר בריבוי שלהם מה שכבר מרגיע אותי שהם אכלו במקום שקניתי ממנו אותם זה כבר משהו טוב ויחסית היו רגועים בידיים!
אבל אני לא מכיר מגדלים של הנחש הזה, כך שיכול להיות שזה קרה(למרות שאני לא מאמין). כמו שרשמת, כל הנחשים מהסוג הזה שמגיעים לארץ הם בוגרים מהטבע, ורובם נושאים מגוון מרשים של טפילים ובעיות אחרות. בתור התחלה, הייתי בודק כמה זמן הם בארץ ואלו טיפולים הם קיבלו, ואם צריך עושה להם עוד סט של תילוע וטיפול נגד אמבות.
ותאמת אני יגיד לך כן אני יודע שלכחתי סיכול אני מוכן לכחת את הסיכון הזה כי אני חושב שאנחשים האלו שווים את הסיכון אני יעשה להם את הטיפול כי מה שאני יודע שחוץ מטיפול נגד קרדיות הם לא קיבלו שום טיפול הנקבה עכשיו בנשל היא יותר רזה מהזכר ושניהם אוכלים טוב!