מחפש מישהו שלמד \ לומד פסיכוביולוגיה בת"א

ice prince

New member
מחפש מישהו שלמד \ לומד פסיכוביולוגיה בת"א

היי,

התקבלתי לתואר שני בפסיכוביולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

אני מרגיש שיש הרבה "ערפל" מסביב ובנוסף אני לא מכיר אף אחד שעבר את המסלול הזה (את התואר הראשון עשיתי באוניברסיטה הפתוחה) וגם לאחר שיטוט באינטרנט כמעט ואין מידע.

הייתי שמח אם מישהו שמכיר את המגמה מקרוב היה יכול לענות לי על כמה שאלות ולספר לי איך הדברים מתנהלים... זה מאוד יעזור לי!

תודה רבה מראש.

reakwind

New member
הם דרשו קורסים בביולוגיה בתואר הראשון

או ניסיון בתור עוזר מחקר במעבדה ביולוגית כתנאי קבלה?

ice prince

New member
לא

קורס שנתי בפסיכולוגיה פיזיולוגית ועבודה סמינריונית אמפירית זה מספיק.

reakwind

New member
והיית צריך ציונים גבוהים או משהו מרשים אחר

או שאין יותר מידי תחרות והם רק מחפשים מישהו שרוצה מאוד להתקבל?

ice prince

New member
קיימת תחרות

ומספר המקומות הוא נמוך לעומת מי שמגיש מועמדות.
אני לא יודע לאיזה קריטריון הם מייחסים יותר משמעות בכל מקרה הם מסתכלים כמובן על הציונים (הממוצע שלי הוא 90) צריך לפחות המלצה מחקרית אחת (מי שמנחה אותך בעבודה הסמינריונית) ויש ראיון אישי שבו חברי הסגל מעוניינים להתרשם עד כמה אתה נמשך לתחום המחקר והפסיכוביולוגיה בפרט.

lady ladybug

New member
אני מסיימת עכשיו תואר שני בפסיכוביולוגיה

ואני מוכנה לשתף :)

קודם כל - קורסים:
יש כמה קורסי השלמה אם לא עשית תואר ראשון בביולוגיה כמו ביולוגיה של התא, נוירואנטומיה, נוירוביולוגיה וכו'.
יש מעט קורסים שמיועדים לתואר עצמו, רוב קורסי הבחירה הם בשיתוף עם תואר ראשון.
הקורסים לא קשים, רק קורסי ההשלמה לביולוגיה מתישים כי זה מבואות של תואר ראשון, אז יש המון חומר ומעט מחשבה.

בשנה הראשונה את עדיין לא צריכה להיכנס למעבדה, למרות שאני מאוד ממליצה כן לגשש.
האם את רוצה לעבוד עם בעלי חיים או בני אדם?
אם את רוצה לעבוד עם בעלי חיים, כדי לך לשאול ברוב המעבדות על שיטת העבודה, יש מעבדות בהן כולם עובדים ביחד, ויש כאלו בהן העבודה עצמאית, לכי לזו בה הסגנון מתאים לך יותר. אין הרבה מנחים בתחום הזה ואם את אכן מעוניינת במעבדות בעלי חיים צרי איתי קשר בפרטי ואסביר לך על כל אחד מהמנחים ;)
ואת יכולה גם ללכת למעבדות ברפואה, מדעי המוח או בבתי חולים, כל עוד יש לך מנחה נוסף מהמגמה, אפילו רק כמנחה קש.

אם את רוצה לעבוד עם בני אדם יש לך המון אופציות, יש מעבדות של המגמה, אבל בעצם את יכולה לעבוד עם כל אחד מהמרצים בפסיכולוגיה, מפסיכולוגיה קלינית, קוגניטיבית ועד חברתית כל עוד הם מקבלים אותך למעבדה שלהם.
במגמה עצמה יש שתי מעבדות עיקריות של חקר המוח עם בני אדם, הנושאים שלהן שונים, אבל מבחינת אווירה והנחייה המעבדה של גלית יובל הכי מומלצת, גם אם הנושא נשמע משעמם.

בכל מקרה, את תמיד יכולה לקחת סמינריון במעבדה המעניינת אותך ולראות איך זה באמת.
אם את יודעת מה את רוצה כבר בסוף הסמסטר הראשון, כדאי כבר להתחיל לעבוד במעבדה, כי הבעייה העיקרית עם התואר היא שאנשים נוטים למשוך אותו יותר מידי, אף אחד במחזור שלי לא סיים תוך שנתיים וחצי מסיימים אחרי 4 שנים, ככל שמתאפסים יותר מוקדם, יש פחות סיכויים לגרירה.

דבר אחרון, תמצאי אנשים שנמצאים במעבדות שמעניינות אותך ותשאלי אותם המון שאלות, על העבודה, על המנחה, על האווירה, על כסף... אל תתביישי

reakwind

New member
לא הבנתי משהו לגבי התחום הזה

מה ההבדל בין נוירוביולוגיה, מדעי המוח (בתל אביב\בר אילן\ויצמן), לבין פסיכוביולוגיה?
האם הדגש בפסיכוביולוגיה הוא יותר על היבטים קליניים מאשר מחקר בסיסי?

lady ladybug

New member
זה פחות או יותר ההבדל

נוירוביולוגיה = מחקר יותר בסיסי, תאים וכדומה
מדעי המוח = הכל, מתאים דרך בעלי חיים עד בני אדם
שניהם רלוונטים למודלים פסיכולוגים וקלינים (אלצהיימר, פרקינסון וכו')
פסיכוביולוגיה = בעיקר מודלים פסיכולוגים בבעלי חיים או בני אדם.

העניין הוא שזה לא כזה מוגבל, אנשים עם רקע ביולוגי/מדעי המוח שמגיעים לפסיכוביולוגיה יכולים להמשיך לשלב ביולוגיה בסיסית עם המודלים הפסיכולוגים, תלוי במעבדה.

יותר קשה להתקבל למדעי המוח, מצד שני אחרי שמסיימים פסיכוביולוגיה אפשר להירשם בפנקס הפסיכולוגים ויום אחד גם לעשות הסבה לתחום פסיכולוגי אחר אם רוצים, מה שלא קורה עם שני התארים האחרים.

reakwind

New member
את מתכוונת להמשיך לתואר שלישי בתחום?

ותודה על התשובות :]

lady ladybug

New member
כרגע לא

חסר המון מקום וכסף בעולם האקדמאי, מעדיפה לצאת מהבועה לפני שאני over-qualified לכל דבר אחר אבל בלי משרה אקדמית כי המשבר הכלכלי ריסק את האוניברסיטאות...

בבקשה :)

ice prince

New member
היי

המון המון תודה על כל המידע המעניין ששיתפת. שלחתי לך כמה שאלות במסרים.
(-:

למה אתה חופר לה בשאלות חודרניות אישיות ?

מה אכפת לך אם היא תמשיך או לא תמשיך ולאיזה לימודים בדיוק היא רוצה ללמוד. זה עניינה הפרטי לא שלך.
חוץ מזה, כשאתה רוצה להתעניין בלימודים תתקשר למקום שבו אתה רוצה ללמוד ותשאל, אנשים מהפורום הם לא מהמזכירות.

למעלה