מחפש מכון להכוון לימודי

• פותח הנושא vl4
  • פורסם בתאריך

vl4

New member
מחפש מכון להכוון לימודי

אני בן 23 ,יש לי הזדמנות אחרונה לשינוי כיוון (כך לפחות אני רואה זאת) לפני שנתיים נרשמתי למכללת ר"ג כדי ללמוד ראיית חשבון ,נכשלתי פעמיים בקורס מבוא -"מבוא לחשבונאות" (בציון מאוד מאוד נמוך) הציון היה כה נמוך שזה הביא אותי לנקודה בה אני נמצא היום,מבולבל,בכלל לא בטוח שראיית חשבון הוא המקצוע בשבילי,די נואש... לפני שהלכתי ללמוד ראיית חשבון,לא הייתי בטוח בעצמי שזה המקצוע בשבילי ,עשיתי טעות גדולה שלא הלכתי להכוון לימודים וקריירה (זה נבע בעיקר בגלל קשיים כלכליים-הכוונה מקצועית היה דבר יקר ,זה לא שסרבתי לעבור הכוונה בגלל גאווה או משהו בסגנון) קרוב לוודאי שעשיתי טעות שלא הלכתי להכוון כדי להיות בטוח עם עצמי ,אני לא רוצה לחזור על הטעות פעם שניה . הייתי רוצה לקבל המלצות למכון שבו אעבור מבחני אופי ויכולת שיוכלו להצביע על כיוון מסויים. האם מכון "אדם מילא " יענה על דרישותיי ובעזרתם אוכל להתמקד במקצוע מסויים שיתאים לי? אם המחירים במכון הנ"ל גבוהים ,אשמח לקבל המלצתכם למכונים פחות יקרים אל בשום אופן לא פחות מקצועיים. בזמן האחרון נפתחים הרבה מכוני ייעוץ ,לא רוצה ליפול על "חאפרים" שיגנבו את הכסף שלי ולא יהיו לי לעזר!!! מקווה שתוכלו לעזור לי תודה רבה מראש,אלי

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מספר נקודות....

ראשית- אתה רק בן 23 ובהחלט תוכל לשנות את הקרירה שלך גם בעתיד, בייחוד בזמנים כמו שלנו. שנית-מכון ייעוץ בוחן את היכולות שלך בעזרת מבחנים פסיכוטיכניים, את הרצונות שלך ובעצם קצת מפיג לך את הערפל אבל לא באופן ודאי ומוחלט. תהליך ההכוונה הוא תהליך שאתה עובר עם עצמך ונעזר בגורמים חיצוניים.

vl4

New member
אז למעשה

מה שאתה אומר שיועצי המכון לא יוכלו להצביע על תחום מסויים למשל כלכלה או מנהל עסקים ואיזו התמחות מבין המוצעות בשני החוגים הללו אצליח יותר?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
זה לא מה שאמרתי

תפקיד המכון או הגרפולוג הוא לאתר את הכישורים שלך באמצעות מבחנים פסיכוטכניים ולאתר אצלך יכולות. הם יכולים להגיד לך אם נראה להם שאתה מתאים יותר לניהול או לעיסוק בכלכלה. בקשר להצלחה- יש עוד הרבה משתנים אחרים שנכנסים מעבר לכך. האחריות להחלטה היא שלך ולכן חשוב לקבל כמה שיותר מידע על עצמך ועל המקצועות מכל מיני מקורות.

vl4

New member
התמחויות בכלכלה או מנהל עסקים

כאמור אני מתלבט בין שני החוגים בכלל ובין ההתמחויות שיש לכל חוג להציע בפרט יש מכון שיוכל לכוון אותי גם לחוג מתאים וגם להתמחות מתאימה ? האם היועצים במכון שציינתי בהודעה הראשונה ("אדם-מילא") יוכלו לענות לי על שתי השאלות ולכוון אותי בהתאם? תודה

דונפשית

New member
מכון....

היי אני יודעת שיש את מכון ההכוון התעסוקתי (שירות תעסוקתי) של משרד הרווחה.....גם זול יותר....מהפרטיים..ממה שאני יודעת הוא יושב במגדל הקרייה (מול עזריאלי) בהצלחה

דונפשית

New member
תשובה...

לפי מה שאני יודעת..יש במכון מדור מיוחד לאקדמאים..שווה לפחות לבדוק

ilovenewyork

New member
מחלקת ההכוון של שירות התעסוקה

עובר בימים אלה אירגון מחדש ולא מקבל אנשים חדשים להכוון מבדיקה שעשיתי ולאחר שדיברתי איתם יש להתקשר בסביבות פבואר מרץ לאחר השינויים

למעלה