מחפש מכשיר או משהו שאפשר להצמיד לכבל לבדיקת זרם?

סימבה ק

New member
שלום מחפש מכשיר או משהו דומה לעיפרון שבודק שיש מתח בכבל.
מדובר על כבל 3X1.5 ומעוניין לבדוק על הכבל אם יש זרם. (לא ניתן לבדוק בצדדים)
תודה

רשר

Well-known member
מנהל
שלום מחפש מכשיר או משהו דומה לעיפרון שבודק שיש מתח בכבל.
מדובר על כבל 3X1.5 ומעוניין לבדוק על הכבל אם יש זרם. (לא ניתן לבדוק בצדדים)
תודה
להשיג בכל חנות חומרי בניין, טמבוריה, חשמל,

סימבה ק

New member
להשיג בכל חנות חומרי בניין, טמבוריה, חשמל,
אני מחפש טסטר שבודק זרם לא מתח, מתח זה לא בעיה למצוא.
האם יש משהו כזה אבל לזרם?
תודה

רשר

Well-known member
מנהל
אני מחפש טסטר שבודק זרם לא מתח, מתח זה לא בעיה למצוא.
האם יש משהו כזה אבל לזרם?
תודה
זרם בודקים עם מכשיר הנכנס בטור למערכת כך שהזרם המעשי או המושווה עובר דרכו, או ע"י השראה בזרם חלופין,
לכן צריך להגדיר מה מחפשים כדי להחליט איך למדוד
לזרם חילופין יש מד זרם צבת הנסגר סביב החוט (חלקם מודדים גם DC), או מזלג שהחוט עובר בין 2 שיניו,
כל גלאי (טסטר) ה"זרם" ללא מגע הם בעצם גלאי מתח וזה מה שהיצרנים גם כותבים עליהם, רק משווקים לא מקצועיים מבלבלים בין זרם למתח בפרסום,
אם כן מה ההבדל בין טסטר ב 15 ש"ח לטסטר ב 100 ש"ח - משקל, סוללות, זמזם, נורת לד צבעונית, https://lcp.co.il/product/מכשיר-לבדיקת-זרם-חשמלי-ללא-מגע-ישיר-דרך/?gclid=CjwKCAiAyPyQBhB6EiwAFUuaksD2Bptqm9q--uQygc8XYhgzu4RURo5jCXfriFHmM_iPzR2xCfKnHRoCdeEQAvD_BwE
ניתן לראות היטב מה כתוב על הטסטר,

סימבה ק

New member
אסביר יותר ברור.
יש לי קופסת חיבורים שמכבל 1 מתפצל ל4 כבלים של 3X1.5, בקצה כל כבל יש מנורה של 1000W שאין אפשרות קלה לפרוק.
אני מעוניין במכשיר שאני יכול לקרב אותו לכבל של 3X1.5 ואז לראות אם זורם בו זרם, במידה ואין אז אני יודע שמנורה לא תקינה.
האם יש משהו פשוט כזה שאפשר להצמיד ולראות שזורם זרם? זה לא צריך להיות מדויק כל כך אלא יותר אם יש או אין.
כמובן שאפשר לסמן ועוד אפשריות, אבל גם סימון הוא בעייתי כי יש חום גבוה מאוד, ולא ניתן בלי פירוק לדעת אם מנורה עובדת לא עובדת
תודה מראש

רשר

Well-known member
מנהל
אסביר יותר ברור.
יש לי קופסת חיבורים שמכבל 1 מתפצל ל4 כבלים של 3X1.5, בקצה כל כבל יש מנורה של 1000W שאין אפשרות קלה לפרוק.
אני מעוניין במכשיר שאני יכול לקרב אותו לכבל של 3X1.5 ואז לראות אם זורם בו זרם, במידה ואין אז אני יודע שמנורה לא תקינה.
האם יש משהו פשוט כזה שאפשר להצמיד ולראות שזורם זרם? זה לא צריך להיות מדויק כל כך אלא יותר אם יש או אין.
כמובן שאפשר לסמן ועוד אפשריות, אבל גם סימון הוא בעייתי כי יש חום גבוה מאוד, ולא ניתן בלי פירוק לדעת אם מנורה עובדת לא עובדת
תודה מראש
בדיקה מחוץ לכבל תכלול את כל הגידים לכן מד זרם צבת לא יאתר את הזרם (סכום הזרמים פזה + אפס = אפס זרם) אבל למדי זרם מודרניים יש רגש מתח בהשראה בדיוק כמו של הטסטר הזול וזה יראה שנשלך מתח לפנס,
כדי למדוד זרם צריך להפריד בין הגידים ולמדוד רק אחד וכך לקבל את הזרם במעגל,
אופציה נוספת היא משנה מתח סביב חוט פזה או אפס של כל כבל שיפעיל נורית לד המעידה שיש זרם במעגל (כאמור חובה להפריד גידים), זו אפשרות קלה להשגה עם ציוד מאוד פשוט - משנה זרם מפחת משומש/תקול ולד בטור המהדרין יוסיפו דיודה אבל היא מיותרת,

למעלה