מחפש מכשיר כף-יד מיוחד(שאלה מורכבת)

מחפש מכשיר כף-יד מיוחד(שאלה מורכבת)

אהלן אני צריך לקנות מחשב כף יד עם התכונות: - חשמל: צריכת חשמל מינימלית, עם אופציה לסוללת גיבוי. אני מתכנן להתקע מחוץ לציויליזציה לתקופות של שבוע - שבועיים - (אפשרות ל)זכרון קבוע של לפחות 100MB (עם עדיפות למשהו קיצוני
) - עם מסך שחור/לבן (משיקולי צריכת חשמל נמוכה) - יכולת עבודה עם מערכת קבצים (הבנתי שזה לא טריויאלי על palm, אבל עדיין יש אופציה כזאת?) - (אפשרות ל)תוכנה שיודעת לקרוא ולכתוב קבצים של Excel (או gNumeric או whatever - אבל לא סתם CSV: אלא משהו ששומר על הנוסחאות וכו´) - (אפשרות ל)תוכנה שיודעת לקרוא קבצי HTML ברמה בסיסית (offline) - מחיר: לא חשוב כמה שיעלה (טוב, לא מיליון דולר) - משקל: פחות מ-200 גר´. משהו שבאמת נכנס לכיס. אופציונאלי: - חיבור ל-microdrive או משהו עם קיבולת דומה? מכירים איזה פתרון שיודע לסחוב כמה מאות מגהבייטים? - יכולת תכנות בסיסית על המכשיר. יענו ממש לתכנת סקריפטים או אפליקציות רציניות. אם אפשר להריץ python זה ממש ממש ישמח אותי... ותודה מראש
(עשיתי cross-posting לפורומים palm, pocket, gadgets, linux, שאלה קטנה)

castroman

New member
בקשר ל...

מסך שחור לבן - אין pocket pc עם מסך שחור... עולם צבועניים וזוללי אנרגיה...

ממליצה על ipaq

למרות שהוא צבעוני אפשר להוסיף גיבוי לבטריה. במקור בא עם 64 מגה ניתן להרחיב ל5 גיגה ויותר. עובד על WINCE מאפשר עבודה עם וורד ועם אקסל. ניתן להוסיף תוכונת ניהול מגוונות. מאפשר הוספת כרטיס נוקיה לתקשורת סלולרית עבור דואל ואינטרנט. כן יש גם תוכנות לקריאת HTML / אם אתה יוצא לגולה - עליך להשקיע צפוף בהכנת המכשיר. עולה כ600 דולר בלי ההרחבות. חנות הנדי בדיזנגוף סנטר תספק לך מידע נוסף. בהצלחה

תודה ... I´ll give it a good look

מה עם תיכנות? מישהו ניסה / עשה? (בעצם... מה אני מקשקש.. יש פייתון לCE)

טיפה מידע

ככל הידוע לי ניתן לתכנת, בערכות של מיקרוסופט למפתחים יש גם התייחסות לCE. תבדוק באתר של מיקרוסופט. בכלל אם תעשה חיפוש לפי hand held mobile technology ותמקד עם CE עוד מידע. אגב, אם זה מעניין אותך יש גם גרסה לינוקסית למחשב הזה - מישהו צרב. גם את זה תוכל למצוא אם תחפש בהצלבה לינוקס עם ipaq אם תרצה לקנות במחיר יותר מוזל כרטיס תקשורת נוקיה ושרוול כולל את הבטריה הנוספת - תפנה אילי. הדברים נמצאים אצלי כחודש ימים ולאחר שהם כרגע לא שמישים לי ברצוני למכור. זה בתנאי שתקנה אכן ipaq3850 דוארי: [email protected]

עוד שאלות (ותגידו לי אם אני מגזים)

1. מה זותומרת בין 64MB ל-5GB? הכוונה לRAM או לזכרון קבוע? 2. אני אצטרך להתחבר למחשבים מזדמנים כדי להעתיק קבצים (כלומר - לא סנכרון מיוחד או חיבור לרשת או משהו). מה השיקולים שצריך לקחת בחשבון? (וירוסים/התקנות דרייברים/כבלים מיוחדים/???) 3. איזה אתר/מקור מומלץ כדי להכיר את WINCE מאספקט של מפתח תוכנה? (למשל, העקריים ההבדלים בין winCE לחלונות דסקטופ) 4. עמידות פיזית: המכשיר שלי הולך לעבור חוויות ששקולות לחקירה בשב"כ (כלומר - מדינה נאורה שמותחת את החבל עד הקצה הלגיטימי וטיפה מעבר
) מה סף העמידות של הצעצועים האלה, מי יותר עמיד, מה כדאי לדעת על לחות, מרק עוף, קרינת שמש ישירה... וכו´ דיזינגוף סנטר - היר איי קאם!

castroman

New member
ok אז ככה.....

1. במכשיר עצמו יש 64 מגה (פנימי) ואפשר בעזרת שרוול הרחבה (כמו בipaq) להוסיף עוד זיכרון כמו שנאמר עד 5 ג´יגה. 2.אתה צריך להתקין על כל מחשב את תוכנת ה active sync וכמובן כבל שיתחבר למחשב (usb). 3. לא מכיר... תנסה ב www.pocketpc.com - זה האתר הרשמי של מיקרוסופט. 4.בו נגיד ככה... הוא לא כל כך אמיד (במקרה שלי ipaq) - והוא נשבר די בקלות...

תשובה

ניסיתי לענות לך אישית - אבל המערכת לא קיבלה ולכן אני מדביקה לכאן: השאלה מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם המחשב בנסיעתך הארוכה? לכתוב? יש וורד לחשב - יש אקסל. ניהול יומן, פתקים ספר טפונים - כמו בכל הקטנטנים. לגבי תכנות - עליך לברר באתרי קומפאק או חלונות CE לגבי סנכרון - לכל מקום שתגיע - תעלה את תוכנת הסנכרון הנמצאת בתקליטור ותוכל ליצור קשר לכל דבר. האם אתה מכיר את avantgo? יכול להיות שזה שירות שמתאים לך = אחרי רישום אתה מקבל במצב offline דברים מהרשת לפי הצרכים שלך קצת קשה לי לסייע כי אני לא מבינה בדיוק את הצרכים שלך. בהצלחה אביגיל

נקודות למחשבה ושאלות..

- אני צריך לאחסן הרבה טקסט ותמונות (בסדר גודל של ג´יגה בייט), - אני צריך ממשק נוח של קבצים (ולא להתחיל לשייך קובץ לתוכנה או משהו כזה - זה נראה לי כמו בזבוז זמן או משהו) - אני צריך שלא תגמר לי הסוללה תוך יום - אני צריך שהמכשיר יהיה הכי קטן בנפח והכי קל משקל - אני צריך אקסל או גליון אלקטרוני דומה הבהרה: ברור לי שצריך תוכנה לסינכרון.. אין פה שאלה בכלל... הבעיה היא שאני צריך להתקין אותה על מחשבים של אנשים זרים, או בכל מני אינטרנט קפה. תתארי לך שיש לך אינטרנט קפה, ובא לך איזה ג´וקר עם צעצוע משוכלל ורוצה להתקין לך תוכנות מהאינטרנט (במקרה הטוב). אני הייתי מראה לו בנימוס מחשב 486 שלא מחובר לכלום ועומד בכל מקרה לפני פירמוט ואומר לו לעשות את הניסויים בתוך בור בטחון. אז תהיתי אם יש פתרון שלא דורש התקנה (או משהו סטנדרטי שבא עם winXP או win2k או משהו.. או התקנה שלא דורשת הרשאות administrator/root על לינוקס) מקווה שהסברתי את עצמי הפעם.

castroman

New member
ככה...

בקשר לזיכרון.... אתה צריך להוסיף על ידי שרוולי הרחבה... בקשר לסלולות יש גם שרוול הרחבה (אבל אין אותו בארץ) - שמאריך את חיי הסוללה... ובקשר לסנכרון - אין מה לעשות עם זה כל פעם צריך להתקין את התוכנה...

למעלה