מחפש מפות של תמ"א לדרכים

aryeri

Member
מחפש מפות של תמ"א לדרכים

היי...

מישהו יודע איפה באינטרנט ניתן להשיג את מפות התכנון הכי מעודכנות לדרכים בישראל, עם הכבישים בתכנון הכי רחוק?
ראיתי באתר של משרד הפנים מפות של תמ"א 3 ו-31 אבל הן נראות ישנות ברובן...

כמו כן אני מחפש גם מפות של תמ"א לדרכים ביו"ש. ניתן להשיג אותן באינטרנט?

אני אף פעם לא יודע איך ואיפה גולשי הפורום מוצאים תכנונים עתידיים מאוד ומתמצאים...

תודה!

משה12333

New member
שים לב להוראות שלי:

כנס לאתר של רמ"י (רשות מקרקעי ישראל).

בצד שמאל תראה ארבעה ציורים: תוצאות מכרזים, מכרזים על המפה,תכניות בניין עיר, מערכת מידע גיאוגרפי.

כל הארבעה שימושיים בשבילך אבל בתור התחלה כנס לקישור התחתון: מערכת מידע גיאוגרפי.

לחץ על מפת ישראל ובעזרת העכבר בחר את העיר המדויקת ביו"ש שאתה מעוניין בה (שתי לחיצות על העכבר - התמקדות פנימה במפה).

כשכל העיר כבר פרוסה לך על המפה סמן בדיוק את הרחוב או את הכביש שאתה מעוניין בו ע"י נעץ כחול.

כעת שים לב לתפריטים בצד הימני של המפה. בחר משם את התפריט הכי שמאלי: יישומים.

בחר ביישומים את: חיפוש תכנית בניין עיר.

בסוג החיפוש בחר: חיפוש בתיחום המוצג במפה.

לחץ על: הבא.

לחץ על: חפש.

כעת המערכת תציג לך עשרות תכניות תב"ע סביב המיקום של הנעץ הכחול שנעצת במפה.

בחר את התב"ע שמעניינת אותך מהרשימה (כל תב"ע ברשימה תציג לך את הגבולות המדויקים שלה במפה).

לחץ על: בחר.

לחץ על מפת התכנית.

לחץ על: קישור.

כעת הגעת לתב"ע שחיפשת.

בתב"ע תמצא תאור מילולי לתכנון העתידי וסרטוטים מפורטים של התכנון הזה.

אתה צריך לחפש תמיד תב"ע ולא תמ"א כי התמ"א רק מתאר באופן כללי את התכנון לפי המספרים:

תמ"א 1 עד תמ"א 47 - תכנון כללי במדינת ישראל.

תמ"א 50 עד תמ"א 69 - תכנון כללי מקביל לכך ביו"ש.

ש מים

New member
תמ"א 3

מעבר להוראות החיפוש הנ"ל, להלן הערות והארות נוספות:
  1. לתמ"א 3 קיימים עידכונים ותיקונים רבים. לרוב התיקונים מתייחסים לאזור גאוגרפי מסויים. דפדף בין התכניות עד שמתצא את האזור בו אתה מתעניין.
  2. "תכנון ארוך טווח" זו תמ"א ותכניות מתאר. "טווח החיים" של תכנית מפורטת הוא קצר יותר. בנוסף, לא לכל תוואי תמ"אי הוכנה כבר תכנית מפורטת.

ש מים

New member
תכנן סטטוטורי ביו"ש

אין תמ"אות ביו"ש, מכיוון שחוק התכנון והבניה הישראלי לא חל על השטח. ככל שאני יודע התכנון ביהודה ושומרון נעשה ע"י המינהל האזרחי. אני לא יודע אם יש תכניות ברשת. תעשה גוגל.

DanielOne

New member
תוואי מסילות רכבת ביהודה ושומרון

כשאתה כותב מפות של דרכים, אתה מתכוון גם למסילות ברזל?
&nbsp
אם כן, אז צרפתי כמה מפות.

ש מים

New member
כל הכבוד על התחקיר, אבל...

אכן "שטויות".
ראשית, כתבה ישנה בעיתון. שנית - מצגת הזוייה ורעיונית. ושלישית, ראה מתוך הכתבה בעיתון: "למעט הקו בין ראש העין לאריאל, הסיכויים של התוכנית לצאת לפועל בסופו של דבר קלושים".
ומעבר לכך:
  1. טופפוגרפיה מאוד בעייתית (אגב, קראת על ההזיה של "מנהרה מתחת שכם"??
    ).
  2. כלכליות אפסית.
  3. היעדר מימון (נו טוב... כץ בטח בונה על האיחוד האירופי, שיעמוד דום לצלילי הדרבוקה מרמאללה).
  4. והכי חשוב: אין שום סיכוי בעולם שיצליחו להשיג את הקרקע (הפקעות...)!
ולסיכום: ישראל כץ מחפש גלים וכותרות ואגף התכנון ברכבת יש אנשים שמנסים להצדיק את קיומם...

DanielOne

New member
אתה יודע מה צריך לקרות

בשביל שדבר כזה בכלל ייצא לפועל, לכן לדעתי חבל על כל ההשקעה ששפכו שם....
&nbsp
אבל שים לב שהבחור ביקש לטווח הכי רחוק...

ש מים

New member
צודק, אבל...

1. הוא ביקש "דרכים" ולא מסילות ברזל (למרות שלדעתי אין רע בתוספת מידע
    ).
  2. חיפשתי ולא מצאתי מידע האם תמ"א 54 מאושרת (המידע האחרון - נכון ל- 2009 - מוסר שהיא "הופקדה בתנאי תיקונים ושינויים"). אם היא לא מאושרת,היא לא "קיימת".

למעלה