מחפש מצלמת מירורלס, אולי XT-30

• פותח הנושא huey
  • פורסם בתאריך

huey

New member
מחפש מצלמת מירורלס, אולי XT-30

היי,
המצלמה הקודמת שלי canon 400D נכנעה לחום של אמריצר, הודו בספטמבר (יותר נכון העדשה, טמרון 17-50 החביבה), כן הרגשתי שמגבילה אותי, אבל הוציאה אחלה תמונות,אם כי בשנים האחרונות הטלפון כבר היה מתגבר הרבה יותר יפה על פריימים שמכילים איזורים בהירים וכהים)
(נשארה עדשת מאקרו 100 ממ המעולה של קנון, אבל גם ככה צילמתי בה פחות מ500 פריימים, אז לא שיקול להשאר בקנון)

אולי הגיע הזמן לשדרג
. בחרתי מירורלס בגלל גודל חיישן וגישה להגדרות מהגוף עצמו
שימוש עיקרי- טיולים ותיעוד בייתי (יש רך ראשון)

תקציב ראשוני היה 1000$ כולל מיסים מאמאזון, חשבתי על sony a6100. אבל גיליתי שיש דברים שהפריעו לי ב400D יפריעו לי גם בה.

לכן חשבתי על: (כ 1300$ עם מיסים)
Fujifilm X-T20 Mirrorless Digital Camera w/XF18-55mmF2.8-4.0 R LM OIS Lens-Black

מה הייתם ממליצים? עם איזו עדשה הייתם קונים?
אני לא צריך טווח פוקל גדול יותר, מ 18-55

חשוב עבורי:
עדשה חדה, בהירה
שיהיה נוח להעביר לטלפון לשיתוף משפחתי
שJPG יהיה באיכות טובה כבר מהמצלמה (כבר אין לי חשק לערוך RAW, אם אפשר בלי)

הייתי מעדיף שתהיה weather sealed (איך החברות לא יישרו קו עם יצרניות הסלולרי? מבחינת דגמי התחלה אפילו)

אשמח גם להצעות כלליות, לא שולל כלום.

steiff

New member
העדשה ספקטקולרית מבחינת תמורה למחיר

להערכתי עדשת ה״קיט״ הטובה ביותר בשוק.
איכות JPEG ישירות מהמצלמה גם זו תכונה ״חזקה״ של פוג׳י כמותג, אבל מתייחסת בעיקר למצלמות המבוססות על חיישני X-Trans (והדגם שציינת כזה). מצד שני - עריכת RAW דווקא מורכבת משום שחלק מאפליקציות עריכת התמונה לא ״מסתדרות״ עם מבנה החיישן היחודי.

בשביל איטום מפגעי מזג האוויר תצטרך כבר מצלמה מסדרת X-T2 או X-T3 וכאן התקציב, לפני העדשה, גבוה (למרות שאת X-T2 תוכל למצוא בשוק היד השניה בפחות, וזו מצלמה מצויינת כשלעצמה).

העברה לטלפון - ניתן לבצע העברה אלחוטית בין המצלמה לנייד באמצעות אפליקציה של פוג׳י. ה״וורקפלואו״ לא לגמרי חלק, אבל זה עובד בסופו של דבר.

סוני תהיה בחירה מצויינת מהרבה בחינות מלבד עניין איכות ה-JPEG מהמצלמה.

אם תרצה להתנסות - צור עימי קשר במסרים.

לגבי הסיפא

"סוני תהיה בחירה מצויינת מהרבה בחינות מלבד עניין איכות ה-JPEG מהמצלמה" אני לא לחלוטין מסכים לפחות לגבי APS-C. סוני עשו קפיצת מדרגה משמעותית מהדורות הקודמים. הדורות האחרונים כבר מוציאים תמונות שמישות לגמרי. זה לא שאין מקום לשיפור (ופוג'י אכן מצטיינים בזה) אבל האקסיומה כבר לא נכונה באופן גורף.

למשל: https://www.photographyblog.com/reviews/sony_a6400_review/image_quality

The A6400 generates impressively clean results with minimal grain and detail loss. At ISO 6400 there’s only a slight increase in noise and reduction in detail, making this sensitivity completely usable. If you dial things down to more sensible sensitivities, though, the A6400 records excellent dynamic range, especially when assisted by Sony’s Dynamic Range Optimisation. Good colour vibrancy adds extra visual appeal while maintaining accurate colour reproduction.

huey

New member
תודה. יצא לך להעביר לאייפון או לאנדרואיד?

ravivme

New member
JPEG

מה שהיה נכון לפני 5 שנים לא נכון היום.
ה- JPEG של סוני מצוין בשני הדורות האחרונים.
ה- JPEG של פוג'י צבר מוניטין מופלא אצל... מחזיקי פוג'י.
בעיני הוא קר ואפרורי ונוטה לסגול לעיתים.
דווקא בשחור לבן יש לה פריסטים יפים מאוד.
צבעים זה 100% טעם אישי, והרבה עניין של הרגל.
ראה את כל הקנוניסטים (יש הרבה כאלה...) שבטוחים ש"רק קנון!" יכולה לתת צבעים "כמו שצריך".

dudi4321

Active member
וסיגמאיסט

טוען שאין על הירוק האמיתי שיש בחיישן foveon סיגמה.

למעלה