מחפש משאבים להשלמת 4/5 יחידות במתמטיקה אנגלית ואפשרות למכינה

yoavben25

New member
מחפש משאבים להשלמת 4/5 יחידות במתמטיקה אנגלית ואפשרות למכינה

אהלן,

החלטתי שמדעים או הנדסה זה התחום שלי ואני רק בעל 3 יחידות במתמטיקה ואנגלית, מעדיף וגם כנראה יהיה חייב להשלים ל4 יחידות מינימום ועדיפות ל5,
אשמח לקבל עצות והמלצות וטיפים כולל המלצות לאתרים וספרים כיצד להשלים ?

וכן איפה אפשר לעשות מכינה מומלצת כזאת להשלמה ל4 יחידות מינימום וכן מה המחיר בערך?

g1u2y32

New member
עזרה

שלום יואב!
מאחל קודם כל המון בהצלחה בשיפור הבגרויות והיחידות!
לגבי אתרים אני לא כל כך מתמצא, אבל אני יכול להמליץ לך על ספרים במתמטיקה:
1. יואל גבע - יש סדרה של 6 ספרים (2 לכל כיתה - י,יא,יב) שמכינים בצורה דיי טובה לבגרות 5 יחידות במתמטיקה, עם הסברים מעולים, דוגמאות פתורות, תרגילים ברמה גבוהה.
2. גבי יקואל - בערך כמו יואל גבע (ואת כל הספרים ניתן לראות במלואם באתר של גבי יקואל - אם אתה טיפוס של מחשבים - אז הנה דרך מעולה לחסוך בכסף), אם כי רמת התרגילים של 5 יחידות מעט יותר גבוהה מאשר יואל גבע.
3. מריאן רוזנפלד - אין הרבה סיכומים, יחסית לשניים הקודמים, אבל יש תרגילים ברמה מצוינת (גבוהה יותר מרמת בגרות) לתרגול החומר הנלמד ועם המון סעיפים בכל תרגיל.

אם כבר הלכת על מדעים או הנדסה - אז אולי כדאי שתשקול לימודים בטכניון (אוניברסיטה שמתמקדת במדעים מדויקים והנדסות למיניהן). לטכניון יש מכינה למעוניינים לשפר ציונים ובגרויות - אורך המכינה הוא בערך 10 חודשים, כאשר ניתן לשפר מתמטיקה, אנגלית (לדעתי גם פיזיקה אבל אני לא בטוח) וכן כתיבה מדעית.
אין לי מושג לגבי מחיר - צריך לברר. אבל מכינת הטכניון זו אופציה טובה לפי מה ששמעתי שמכינה בצורה מעולה ללימודים בטכניון.

יש עוד מכינות לאוניברסיטאות שונות בארץ, כדאי לך להיכנס לאתר האינטרנט שלהם ולהתרשם. אני מאמין שאם תתקשר ותברר יהיה לך מידע יותר טוב לגבי המסלולים המוצעים בכל אחת מהן.

מאחל בהצלחה!

yoavben25

New member
אני משפר את ממוצע הבגרויות ומשלים במתמטיקה ואנגלית ל4/5

משלים באנגלית ומתמטיקה ל4/5 יחידות לימוד וכן משפר באופן כללי את הממוצע הכללי של הבגרויות כמה שאפשר....
&nbsp
אשמח להמלצות לספרים לבגרויות וכן המלצות לאתרי לימוד בחינם ובתשלום וקבוצות לימוד...
דבר נוסף מכינה מומלצת לבגרויות במכללה או אוניברסיטה שקיימת אצלהם אפשרות ל4/5 יחידות במתמטיקה ואנגלית ואם יש פיזיקה, ואם לא אז קורס/מכינה בשוק הפרטי בבתי הספר האקסטרנים, איפה כדאי לעשות ומה המחיר, עדיפות בצפון...

למעלה