סופריטו אני קוראת לו עוף עם תפוחי אדמה של יום
שישי - איזה מתכון מעלףףףףףףףףף עוף ותפוחי אדמה של יום שישי מקור: משפחתי רוצה לשתף אתכם במתכון מביתו של בעלי. השם לעוף ולתפוחי אדמה ניתן בגלל שהיו מכינים אותו רק ליום שישי לארוחה המסורתית-משפחתית. רק ביום שישי,היה עולה על שולחנם. מתחילים בהכנת תפוחי האדמה מקלפים תפוחי אדמה גדולים ופורסים בפורס המג'ימיקס. (פרוסות דקות) מטגנים בצ'יפסר ומזהיבים בנטיה קלה לחום. מוציאים לקערה מצופה בניר מגבת. משהים. שלב שני מכינים את העוף בסיר רחב ושטוח----מטגנים בשמן זית ,2 בצלים חצויים ופרוסים וגזרים (אפשר גזר גמדי שלם---- או רגיל חתוך טבעות.)כמות הגזר בערך כוס וחצי. מוסיפים חלקי עוף ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים תבלינים: פלפל שחור, 2 כפות פפריקה,כף מרק עוף,כף גדושה גריל עוף, קינמון. את המלח מוסיפים אחרי טעימה. וזהו...... יוצקים מים 4\3 מגובה העוף וסוגרים מכסה. מבשלים כ-50 דקות. מפזרים מעל לעוף את פרוסות התפוחים המבושלים ((((לא מוסיפים מים))))) וסוגרים מכסה. מבשלים עוד 15 דקות. בשלב הזה זה מוכן. מפה לצלחות ......... אבל.......... אני הופכת את הסיר לתבנית יפה וממשיכה לאפות בתנור כ-20 דקות בתנור שחומם מראש- 180 מעלות. מתקבל צבע ופריכות עדינה. אז תבחרו את הסגנון שלכם,ותתענגו על תבשיל עוף ותפוחי אדמה קצת אחר. תהנו.