מחפש מתכון לעוגת שוקולד עם שוקולד נוזלי בפנים

hofnoan

New member
מחפש מתכון לעוגת שוקולד עם שוקולד נוזלי בפנים

אני מחפש מתכון לעוגת שוקולד שיש בה שוקולד נוזלי כזה בפנים. אני רוצה להכין ליום הולדת של חבר עוגה ושאלתי אותו מה הוא אוהב והוא אמר שאת זה. האמת אף פעם לא עליתי לרמה הזאת ואני רוצה לעלות לרמה כזאת ולהכין משהו גם אסטטי כמה שאפשר וגם שיהיה עם (לא רוצה להגיד קרם) שוקולד נוזלי בפנים.
אפשר מתכונים מסובכים גם אני אנסה יש לי זמן עד יום שישי. מה שכן מקווה שלא יהיו מצרכים מוזרים שקשה להשיג חחח

תודות!

נ.ב.
יש כזו עוגת הבית ניראה לי שהוא מתכוון לכזו
 

bali

New member
מנהל
אוי ואבוי "עוגת הבית" - מלא חומרים משמרים

מה שאתה רוצה זה פונדנטים -

חומרים ל-8 קוקוטים חד פעמיים בנפח של חצי כוס (תבניות חד פעמיות עגולות כמו למאפין אישי, יש כאלה מאלומיניום ויש כאלה מקרטון עבה, שתיהן בסדר למטרה הזו.אפשר גם לאפות בכלי חרס קטנים ולהגיש בהם. קרין גורן אופה גם מנה כפולה של התערובת במאג חרס רגיל של 250 מ"ל מלא 2/3 או 3/4 בבלילה ומגישה כקינוח זוגי):

200 ג' שוקולד מריר קצוץ
200 ג' חמאה
1 כוס (200 ג') סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
2/3 כוס (90 ג') קמח
¼ כפית מלח

הכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.
3. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת.
מוסיפים חלמונים וטורפים עד שנבלעים היטב בתערובת.
4. מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת
תערובת אחידה וחלקה.
5. יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים 15-20 דקות עד
שהשוליים יציבים ואפויים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור
ומצננים דקה - שתיים. משחררים מהתבניות.
6. הופכים על צלחות ומגישים מיד, רצוי עם גלידה ו/או קצפת ליד.

אפשר להכין את התערובת בתוך התבניות האישיות, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר אפילו יומיים מראש, או להקפיא את העוגות לפני האפייה ולאפות כל פעם כמה מנות שרוצים, ישר מהמקפיא לתור שחומם מראש. במקרה כזה יהיה אולי צורך להוסיף כמה דקות לאפייה.
 

hofnoan

New member
לא הבנתי איזה תבנית בדיוק

יש לי תבנית של 12 מאפינס. כזו? ואם לא, אפשר איזה תמונה כלשהי? כי אני לא בטוח שזה זה.

וגם, זה יוצא עוגת שוקולד שהבפנים שלה נוזלי נכון? וברור שלא התכוונתי לאכול את עוגת הבית אבל זה הכוונה ששם זה ממש עוגת שוקולד רגילה ממולאת במעין קרם כזה נוזלי וכמובן שאפשר לחמם במיקרו ואז הוא חם. המתכון זה משהו בסיגנון נכון?
 

bali

New member
מנהל
מצרפת תמונה של קוקוט מנייר

הנפח הוא בערך 100 מ"ל, ויש כאלה גם מאלומיניום כמו של תבניות חד פעמיות.
עדיף לא לאפות אותם בתבנית שקעים של מאפינס כי יהיה קשה לשחרר את העוגות בשלמותן כשיש 12 אחת ליד השנייה. את אלו הבודדות החד פעמיות אפשר לקרוע כדי לשחרר אם צריך.

ואכן מדובר בעוגת שוקולד חמה עם מרכז נוזלי.

אצרף תיכף גם תמונה של העוגה עצמה אם אמצא.
 

bali

New member
מנהל
והעוגה עצמה

במקרה הזה שימנתי את הקוקוט ופיזרתי סוכר לפני ששמתי את הבלילה. אח"כ גיליתי שעדיף לשמן ולאבק באבקת קקאו במקום סוכר, יוצא יותר יפה ובלי גבישי סוכר מבחוץ. זה כמובן עניין של העדפה.
 

bali

New member
מנהל
מדובר בממש מעט קקאו, רק כדי שהעוגה תצא בקלות

מהתבנית. מדובר בעוגה מאד רכה, הבחוץ אפוי אבל הבפנים נוזלי ממש, ולכן כדאי מעבר לשימון להוסיף גם משהו יבש, רק שהעדפתי משהו טעים ולא קמח רגיל, שאם יהיו שאריות ממנו על העוגה זה מבאס.
העוגה עצמה מתוקה למדיי.
אפשר גם לפזר אבקת שוקולית במקום קקאו אם אתה חושש ממרירות, או בכל זאת לפזר סוכר, למרות שרואים אותו יותר, כמו בתמונה שצירפתי.

ותודה על המחמאה
 

hofnoan

New member
ואיך מפרקים את התבנית?

הופכים וקורעים את הנייר? זה לא ימעך את העוגה?
 

bali

New member
מנהל
אם העוגה לא משתחררת לבד

כשהופכים את התבנית, אז כן, קורעים את התבנית בעדינות, או גוזרים קצת עם מספריים מהצד ומשחררים ואז העוגה יוצאת.
היא לא תתפרק אם תעבוד בעדינות.

בהצלחה
 

alonaski

New member
תעשה גוגל עם המילים: "עוגת שקולד משפריצה"

או עוגות שוקולד ממשפחת המשפריצות... או "עוגת שוקולד חמה"...

בהצלחה!!
 

hofnoan

New member
כל הקטע של הפורום פה זה לא לעשות גוגל

גוגל תמיד אפשר לעשות אבל המטרה בפורום זה לשתף מתכונים ולדבר עם אנשים שאשכרה הכינו ולשאול אותם ולהתייעץ איתם. אני בכלל לא מתכוון לעשות גוגל כי אין כמו לשמוע מתכון ממישהו שמכיר והכין
 

alonaski

New member
כרצונך! אני רק ניסיתי לעזור. לא מכריחה אף אחד

להשתמש בעצות שלי...
 

hofnoan

New member
תודה על העיצה


סורי אם זה היה תקיף מידיי זו לא הכוונה פשוט זה ברור שיש גוגל ויש גם פורום חחח
 
למעלה