לבקשתך,פנקייק-ללא קמח וללא סוכר-אם לזה אתה מתכוון :
לא ציינת האם המתכון מיועד לילדים או רק למבוגרים ?
המתכון הזה מתאים רק למי שלא רגיש ואלרגי לשקדים.
התחליף לסוכר יהיה סטיביה .(תמצית מצמח הסטיביה -ללא תוספים.)
לקמח שקדים: טוחנים בבלנדר כוס וחצי שקדים, למרקם דק מאוד. (מתאים גם לפסח).
 
יש לי מתכון לפנקייק שקדים,שהכנתי בעבר:
כדאי לדעת: טעם בצק -השקדים שונה לחלוטין ממאפה עם קמח,
כך שיהיו חלק מהטועמים שמאוד יאהבו את הטעם - ואחרים פחות .
 
המצרכים הדרושים לפנקייק:
 
כוס וחצי - שקדים טחונים לקמח.
 
3 ביצים
 
1/4 כוס חלב -קוקוס ,או יוגורט, או שמנת,(או מים למתכון פרווה).
 
כפית תמצית -וניל ,מסוג איכותי.
 
25 טיפות סטיביה נוזלית, (או כף ממתיק אחר ,לפי הטעם.)
 
שמן קוקוס ,או חמאה - לטיגון
 
ההכנה:
 
1.לטרוף את הביצים בקערה ,לערבל עד שתופחות קצת, (עם מטרפה ידנית או חשמלית.)
להוסיף את טיפות הסטיביה,והחלב -קוקוס (או אחד מהחלופות האחרות),
להוסיף תמצית -וניל (או סטיביה בטעם- וניל) ולטרוף היטב.
2.לבסוף,להוסיף את קמח -השקדים (שקדים הטחונים בבלנדר לקמח דק).
להוסיפו לתוך החומרים הרטובים שבקערה .
אם סמיך מדי,אפשר להוסיף נוזלים לפי הצורך, עד להגעה למרקם נכון .
(צריכה להיות בלילה לא סמיכה מדי.)
להניח את הבלילה במקרר ל-15-20 דקות, זה עוזר לחומרים להתגבש.
לאחר מכן,להוציא מהמקרר ,לחמם במחבת מעט שמן -קוקוס ,או חמאה על אש -בינונית.
וכשהשמן חם קצת,להעביר במצקת- מעט מהבלילה,למחבת להזיזו לשיפוע את המחבת שכול התחתית תתמלא בשכבת הבלילה
לאחר זמן קצר ,ייווצרו בועות קטנות על הצד העליון,וכשהן פוקעות,הגיע הזמן להפוך את הפנקייק לצד השני.
כשמוכן, והצד השני מזהיב מעט ,אפשר להוריד את הפנקייק מהאש לתוך צלחת ולהניח לזה לזה להתקרר.
בהצלחה!
 
אגב,
אפשר למרוח בממרח בריא שאוהבים,או סירופ מייפל-טבעי,
או ממרח שוקולד- חרובים, או תערובת פירות -יער,או בננה- תותים ושמנת.