מחפש מתכון לקציצות שמכילות פול מצרי (לא פלאפל כלשהו)...

RSPA

New member
מחפש מתכון לקציצות שמכילות פול מצרי (לא פלאפל כלשהו)...

חשוב מבחינתי שלא יכילו אורז (בכלל) או מוצרי חיטה כלשהם בצורה מוגזמת.
תנו רעיונות במטותא...
 
פול ככל קטניה

יהנה מהשריה אחר כך בסיר לחץ חצי מהזמן שבדרך כלל
לרסק במעבד מזון, להוסיף הרבה ירוקים, כוסברה מתאימה להפליא, כמון, כורכום, מלח פלפל , קישוא טחון או דלעת, בצל טחון . להדביק עם קמח מאש.
בסיר להניח ירקות לרוב- פרוסות גזר קוביות ראש סלרי וגבעוליו, פרוסות שורש פטרוזיליה, גזר, דלעת, קישוא... להניח קציצות מהתערובת, לשפוך מעל עגבניות מרוסקות טריות או מקופסא אם בקופסא עסקינן להוסיף מלוא הקופסא מים בזהירות , אם טריות כוס מים תספיק. לתבל- זרעי כמון, למי שאוהב זרעי כוסברה, פלפל שחור,מלח ומעט סוכר. לבשל יחד עד שהירקות רכים
 
ושכחתי קצת שמן זית, בצל ושום ברוטב


 

gs1234

New member
יש לי בשבילך משהו

זאת המצאה פרטית שלי - קציצות בנוסח קוריאני. מערבבים פול מצרי מבושל (אפשר מקופסת שימורים) עם אבקת גלוטן ותבלינים, ונוצר מעין סייטן. יוצרים מזה קציצות ומטגנים במעט שמן משני הצדדים.

המתכון בבית - אני אכתוב אותו כאן בערב.
 

gs1234

New member
קציצות בולגוגי

בולגוגי
בולגוגי הוא מאכל קוריאני שעשוי בדרך כלל מבשר צלוי בתיבול מלוח ומעט מתקתק. הגירסה הבאה משמרת את הטעם הקוריאני.

1 קופסה (400 גרם) פול מצרי (אפשר גם שעועית שחורה, אני ניסיתי עם פול מצרי)
4 כפות רוטב סויה
1/4 כפית פלפל שחור
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות דק
4 כפות סוכר
2 כפות שמן שומשום
1 כף חומץ אורז
1 כוס אבקת גלוטן
1/4 כוס פתיתי שמרי בירה
4 כפות שמן קנולה
לעיטור: מעט בצל ירוק קצוץ דק

מסננים את הפול במסננת, שוטפים היטב ומסננים שוב. מעבירים לקערה ומועכים גס במזלג. מוסיפים רוטב סויה, פלפל שחור, בצלים ירוקים, שום, סוכר, שמן שומשום וחומץ אורז, ומערבבים היטב. מוסיפים גלוטן ושמרי בירה, מעבירים למעבד מזון עם וו לישה, ולשים 5 דקות לבצק רך. (לחילופין, אפשר ללוש ביד כ-10 דקות.)

מכינים תבנית ועליה נייר אפייה. לוקחים כפית מהתערובת ויוצרים כדור. מניחים את התנור בתבנית, ומשטחים בעזרת מזלג (כמו עוגייה). יוצרים עוד קציצות קטנות מהתערובת ומניחים בתבנית.

מחממים את השמן במחבת רחבה, ומטגנים את הבולגוגי 2-3 דקות מכל צד.

מפזרים מעל לבולגוגי בצל ירוק קצוץ ומגישים חם, עם אורז וברוקולי.
 
למעלה