מעדן אתרוגים Rebeccan
בשנה שעברה חברה הביאה לי אתרוגים מהפרדס - הכנו ריבות. אני נהנית מהטעם המעט מריר ומיוחד, למרות שאיני אוהבת ריבות בד"כ
מטעמים מאתרוגים Rebeccan 1. שוטפים היטב את האתרוג 2. חותכים לרבעים, מוציאים את הגלעינים בסכין (הכל יחד). שומרים את הגלעינים והרקמה התופסת אותם, כי שם יש הרבה פקטין. אפשר להניח בשקית רשת, ולצרף לסיר. 3. פורסים דקדק - כמה דק, כך עדיף (יש מי שמגררים על פומפיה) 4. מניחים בסיר גדול, מכסים במים, שמים משקולת מעל (שמתי מסננת מעל האתרוגים). מביאים לרתיחה - מבשלים יחד כ-5 דקות. 5. מסננים - וחוזרים על הרתיחה. אפשר להרתיח 2 פעמים, אני מעדיפה את הטעם המריר מעט
6. מצננים (השארתי מהלילה לבוקר), מסננים. אפשר להשאיר במים קרים עוד 12-24 שעות. 7. מניחים האתרוגים הרתוחים בסיר - מוסיפים מעל סוכר - 1 קילו פרי פרוס, 1 קילו סוכר (אפשר מעט פחות). 8. הוספתי גם כמה תרמילי קרדמין / הל - לא חובה, הארומה של האתרוג נפלאה 9. מבשלים - האתרוג יהפוך שקוף ומקסים. אני הוספתי גם את גלעינים, הם יצאו טעימים גם. 10. מחלישים האש מעט - אם יש קצף צריך לקפות (לסלק הקצף) 11. אם רוצים קליפות מסוכרות - מוסיפים לסיר מים - ואז מסננים את הפרוסות של האתרוג לאחר בישול של כשעה, ומניחים על רשת - לסילוק הנוזלים. 12. אם מכינים ריבה - מבשלים עד לשלב הצמיגות הרצוי (בדיקה על צלחת קרה וכו'). 13. שומרים בצנצנות מעוקרות - ונהנים למשך זמן ארוך. --------------- הערה חשובה: בשנה שעברה יצא לי מעט יבש, אבל הצלתי - הרתחתי מעט מים, מיץ לימון וסוכר - והעברתי את תוכן הצנצנות לנוזל הזה. הריבה יצאה רכה ונפלאה.