מחפש מתכון ל "מוקפץ תאילנדי מן הצומח"

matsavh

New member
מחפש מתכון ל "מוקפץ תאילנדי מן הצומח"

מחפש מתכון ל "מוקפץ תאילנדי מן הצומח" נתכלתי במאכל בקישור הזה (זה בהמשך הסרט...) תודה מראש
 

C H 4

New member
לא הסתכלתי על הסרטון

אבל אם מדובר בתאילנדי מוקפץ הרגיל שמוכרים בדוכני פסטיבלים וכו' יום אחד הסתכלתי על מישהו שהכין לי (באיזה באר מזון מהיר שכבר לא קיים) וגיליתי שזה ממש פשוט. תחתוך את הירקות שאתה רוצה, יותר נחמד כשהן חתוכות לרצועות דקות. הולך גזר, פלפל, בצל (שאני חותכת דווקא לא רצועות ולא קטן), תירס גמדי מקופסת שימורים, כרוב, נבטים (השמנים).. אני מנסה לחשוב על איזה עוד ירקות אפשר לדחוף פנימה ולא מצליחה כרגע, אבל בטוח שיש עוד. אם אתה מעוניין בקוביות טופו בפנים, פשוט תחתוך אותו לריבועים או מלבנים (שבעובי לא עולים על ס"מ וחצי) ותשרה ברוטב סויה בשביל שיקבלו קצת טעם. בווק (אם אין גם מחבת עובדת) מחממים שמן אם שמים גם טופו רצוי לטגן אותו דקה שתיים לפני שמוסיפים את שאר הירקות. מוסיפים את הירקות, טיגון קל עם בחישה, מוסיפים קצת רוטב סויה, וקצת (על 2 מנות לא יותר מכף אחת או שתיים) של ממתיק: סוכר, דבש או סילאן. אחרי הוספת הממתיקה נותנים עוד בחישה כדי שיגיע לכל הירקות ומורידים מהאש לצלחת. ההקפצה בעיקרון היא טיגון מאד קצר- הירקות אמורים להשאר חצי חיים ועם פריכות. יש כאלו שמעדיפים לתת לזה להתבשל לגמרי וזה עניין של טעם. בגלל רוטב הסויה אין צורך בכלל במלח.
 

C H 4

New member
הערונת

קשה לי עם כמויות (בגלל זה כל ה"קצת" שכתבתי) אבל אני חושבת שמבחינת הממתיק זה יותר לכיוון כף אחת (אפשר לטעום ולתקן). המטרה היא שכמעט ולא ישאר רוטב בווק אם זה עוזר לגבי מה הכמות שבה צריך להשתמש. אני בהלם, נראה לי שכבר שנים לא הכנתי מוקפץ. וואו, פעם הייתי מבשלת מלא, עכשיו התנוונתי.
 

matsavh

New member
מה עם נודלס?

לפי מה שראיתי בסרט נראה לי שיש במאכל הזה גם נודלס. או שאני טועה?
 

C H 4

New member
אף פעם לא הוספתי

אני לא יודעת איך בדיוק זה עובד אבל לדעתי זה לא אמור להיות מסובך. אפשר לקנות נודלס בסופר ויש עליהם הוראות הכנה. נראה לי שמבשלים אותם משהו כמו דקה וחצי במים רותחים ואז מוסיפים אותם למוקפצים יחד עם הירקות לסיבוב ורבע בווק כדי שיקבלו את הטעם.
 

C H 4

New member
אולי היה כדאי לציין שאני אוכלת את זה עם אורז

 
לעניין ההמתקה - אני אוהבת להמתיק

ברוטב צ'ילי מתוק. שדרוג אדיר. (ובאמת הזכרת לי שמזמן לא הכנתי את הדבר הטעים הזה!)
 

אלי ו.

New member
../images/Emo45.gif תוספת לרוטב

בנוסף לסויה+שמן+דבש אני מוסיף לרוטב שום וג'ינג'ר כתושים. בעיני זו תוספת שמשדרגת את הרוטב בדרגה או שתיים. לירקות אני מוסיף גם פטריות (להקפיץ בהתחלה, להוציא מהתבשיל ולהחזיר לקראת הסוף מכיון שהפטריות מגירות נוזלים אם מבשלים אותן יותר מדי) לפעמים אפונה סינית (התרמילים הרחבים והדקים) ועוד ככל הבא ליד. צריך לשים לב לסדר ההקפצה, ירקות קשים ואטיים יותר לבישול יכנסו ראשונים (בצל גזר ופלפלים למשל) והמהירים בסוף (כרוב).
 

lightflake

New member
נהוג גם להוסיף להקפצה אבקת מונוסודיום גלוטמט

תכלס זה מאוד מוסיף לטעם.. (מבחינה בריאותית כמובן יש מחלוקת די רצינית בנושא, רק שתדע)
 
למעלה