מחפש מתכון.קובה מאורז וחזה עוף

מחפש מתכון.קובה מאורז וחזה עוף

שלום.
זכור לי בילדות שאמא עליה השלום היתה מכינה לנו בשבת קובה מאורז וחזה עוף.
אבקש לדעת היחס (כלומר בכמויות.
תודה מאיר כרמיאל
 

אורלי 112

New member
אני מכינה לפי המתכון של חיים כהן

מרכיבים:
1 כוס/ות אורז - מסוג ארבוריו, טחון דק
1 כפית/ות בהרט
350 גרם בשר בקר טחון - או בשר טלה טחון. לא שמן
1 כף/ות שמן
1 בצל - גדול, קצוץ דק
2-1 כרישה - חתוכה
3-2 קישוא - פרוס
1 סלרי - קלוף, פרוס וחתוך לרצועות
מיץ לימון - משני לימונים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
הקובה:
שמים בקערה את האורז, הבהרט, 100 גרם מהבשר הטחון, כף שמן, חצי כוס מים, מלח ופלפל. לשים במשך כמה דקות עד שהתערובת מקבלת מרקם חלק של פלסטלינה. מניחים בצד.
מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את יתרת הבשר הטחון, ומטגנים עד השחמה. מוציאים את התערובת לצינון.
בידיים רטובות מכינים מבצק האורז כדורים קטנים בקוטר של כשלושה ס"מ. בעזרת האצבע יוצרים בכל כדור חור, ומרחיבים אותו בהדרגה עד שמתקבל כיס בצורת קונוס. ממלאים את הכיס במעט (כפית) מן הבשר המטוגן וסוגרים את הכדור.
המרק:
שמים בסיר את הכרישה, הקישואים, הסלרי, מיץ הלימון ושש כוסות
מים. כשהמרק רותח מכניסים את כיסוני הקובה, מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות. מגישים עם כמה עלי מנטה.
 
בפורום בטמקא ז"ל הייתה גולשת בשם "יפנית" זה המתכון שלה :

קובה אורז:
1 קג אורז להרתיח בהמון מים לסנן ולצנן, הרתחה אחת וזהו.
להוסיף לאורז 1 ק"ג חזה עוף טחון
מלח פלפל שחור
ביצה
לערבב את העיסה ולתת לנוח שעה.
המילוי:
לטגן 2 בצלים קצוצים להוסיף בשר טחון או חזה עוף טחון כחצי קילו וקצת ליה.
לתבל ב- פפריקה, בהרט , מלח ופלפל.
לקבב ולמלא.
להרתיח בסיר מים עם תבלנים (פפריקה, כורכום ,בהרט, מ"פ )

כשרתחו המים להכניס את הקובות , להמתין שיצופו והאורז מוכן.
להוציא מהמים ולסנן
אפשר ורצוי לטגן.

ר"ל - התאמתי את המתכון לצרכי, אין לי את המתכון המקורי , ההתאמות בעיקר בתבלינים.
 
למעלה