מחפש מתכון "שובר שוויון" לקציצות סלק

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
מחפש מתכון "שובר שוויון" לקציצות סלק


יש לי 4 סלקים מבושלים כבר ורוצה להכין מהם קציצות סלק.
מחפש רעיונות מיוחדים, קלים וטעימים, רק בלי קמח חומוס, בלי טחינה ובלי קוואקר.
אנא....
 
אולי

גרר אותם וערבב עם קוסקוס/אורז דביק ,שבבי תפוחי אדמה, כפית שטוחה קסנטן גאם, אני אוהבת כמון מעדיפה זרעים כתושים ,פלפל שחור גרוס ומעט מלח והרבה ירק קצוץ קטן. כןסברה, פטרוזילה, שמיר, קורנית,בצל ירוק, אזוב, אורגנו...אחד מהם או הרכבים מהם והרבה.

להבריש ניר אפיה בשמן זית להניח קציצות לאפות 10 דקות ולהפוך אותן.
 

ladybug6

New member
אתה מכיר את המתכון מהבלוג שלי?

עם הקוואקר?
אז לדעתי אפשר להחליף אותו בקמח רגיל/מלא/כוסמין, או בתערובת קמחים שבא לך.. אולי שווה להוסיף קצת אבקת אפייה כי יש קמחים שעלולים לעשות את זה קצת דחוס.
 

RSPA

New member
מכיר. מתכון פשוט כמו שאני אוהב.

אני חושב שעליו אעשה קצת שינויים ונראה לאן נגיע.
יש לי רעיון במקום הקוואקר לשים פירורי לחם מקמח מלא וכדי לחזק את האחיזה אני אטחן חופן בוטנים קלויים לממרח ואוסיף לתערובת.
ניסיתי את ענין הבוטנים במקום לעשות שימוש בחמאת בוטנים קנויה במתכון של קציצות גזר ג'ינג'ר וקואקר של "מבשלים מחוץ לקופסה" (בדיוק שמתי לינק שלו היום בפורום השני) בזמנו וזה עבד שגעון.
תודה שהזכרת לי את המתכון בבלוגך...
 

ladybug6

New member
ממ.. אתה בטוח שהטעם של הבוטנים יתאים

שם?
לפי התיבול שלי זה לא נראה לי יתאים, אבל אתה יכול לשחק עם זה.
סלק וחמאת בוטנים...
 

RSPA

New member
זה כל הרעיון של לנסות דברים.

הרבה פעמים אנחנו מראש שוללים כל מיני קומבינציות כי זה לא מסתדר לנו או שאנחנו חושבים שזה "איכסוש" (בשפתך) ואחרי נסיון מגלים שזה לא כך ויש דברים טובים שלא דמיינו אותם אפילו.
בשלב ראשון או לפחות חלק מהכמות אני אתבל בדומה למה שניסיתי כבר בקציצות גזר וג'ינג'ר והיה מאוד מוצלח. חלק שני אנסה עם תבלון דומה לשלך, ונראה.
 

RSPA

New member
ועוד אופציה ללכת על התבלון של מיקי לעיל

כמון כמוביל וכוסברה וכד'. בוטנים קלויים טחונים משתלבים לדעתי עם הכל.
 

RSPA

New member
בסוף הכנתי משהו שיצא טעים וטוב


שילוב של רכיבים שונים בתבנית המתכון של "מבשלים מחוץ לקופסה".
וכן, טחנתי 160 גרם בוטנים קלויים בלי הקליפות החומות שעוטפות אותם, עד לכדי ממרח נוקשה והטעמים השתלבו מעולה.
 
למעלה