מחפש מתכון של הלזל'ה?

apex11

New member
מחפש מתכון של הלזל'ה?

יש לי בקשה מי יודע אך מכנים הלזל'ה?

gabizon79

New member
הנזלה? זה חלק מהעוף שאני נותן לכלב

שלי,אם אנחנו מתכוונים לאותו דבר. אני יודע שזה מכוון לסחוס שעל העצם או גרונות,אם אני טועה,תתעלם...

clcl

New member
קישקע = העלזלה

קישקע: מעיים או עורות צוואר עוף שלמים ככל האפשר וללא קרעים 2 כוסות קמח 1 בצל גדול קצוץ שומן עוף 1 תפוח אדמה לא מבושל מגורר על פומפיה גסה מלח ופלפל קצוצים פטרוזיליה ושמיר הכנה: 1. מכינים את הקישקע: מטגנים את הבצל במעט שומן עוף. מערבבים את הקמח, הבצל תפוח האדמה והתבלינים. מוסיפים את שומן העוף שהותך לצורך טיגון הבצל, ועוד קוביות קטנות של שומן עוף. מעבדים לתערובת אחידה אך לא דביקה מדי. 2. סוגרים פתח מהצוואר או המעיים. ממלאים במתינות, בלי לדחוס כמות גדולה מדי, אחרת העור ייבקע בזמן הבישול. תופרים את הקצה השני. יוצקים מים רותחים על המעיים, מוציאים מהמים ושומרים במקרר.

mozal

New member
סבתא מתהפכת בקברה...|איקון של סבתא|

סתם....
טעות קטנה ומובנת. העלזעלע הוא עור הגרון של העוף. קישקע הם המעיים (אצל היהודים - של בקר). כל השאר נכון וטעים. סבא שלי אהב לאכול העלזעלע שלאחר שהיה מוכן (בישול או בחמין) היה נצלה ומשחים בתנור עד שהעור נעשה פריך. מעדן. אפשר גם לשדרג מעט. אמנם מייקר את המנה אך החלפת שומן העוף בשומן אווז הופכת אותה לטעימה אף יותר. אחח.. הזכרונות מהבישולים של סבתא... אני כותב עם דמעות בעיניים... clcl, באמת כל הכבוד על המתכון. אמיתי וללא קיצורי דרך. מיקי.

sjarjar

New member
אצלנו משתמשים בתערובת של

קמח + סולת, חצי חצי. כשזה מבושל ברוטב של צלי או בחמין זה נפלא.

pickit

New member
../images/Emo142.gif קישקע/ הלזלה

מקור המתכון: סבתא שלי. מועתק מהפורום הישן של אורט (משום מה לא מצליחה להדביק את הקישור
). (2 המתכונים מתאימים למילוי קישקע באורך של משהו כמו 2.5 מטר או לחילופין גרונות עוף/ אווז (הלזלה)) . נקוי עור הגרון: למרוט נוצות/ לכלוך וכו'. להפוך לצד השני (הפנימי) ולהסיר שומנים / לכלוך וכו'. לשטוף היטב במים חמימים (לא רותחים. שהעור לא יקרע)). ניקוי הקישקע (אם אין להשיג נקיים): להרתיח מים עם כף סודה לשתיה. לצנן מעט את המים (שיהיו פושרים ע"מ שהקשקע לא יתכווץ) ולהשרות את הקשקע בתוכם (+/_ שעה). להפוך את הקישקע ועם סכין לנקות טוב טוב בעדינות - להפוך שוב ושוב לנקות אותו כנ"ל - וככה עד שהקישקע מקבל צבע לבן טיפה שקוף (מה שאני זוכרת זה בעיקר ריח של ... מהתהליך הנ"ל... ) . אם יש בנמצא להשיג קישקע נקי: אפשר לנקות בבית רק פעם אחת ("ליתר בטחון"). לטשולנט (מילוי על בסיס קמח): 5 כוסות קמח 4 בצלים (2 בצלים מטוגנים + 2 בצלים חיים קצוצים דק דקיק) 1/2 ק"ג שומן אווז טחון מעט מלח+פלפל לערבב את כל המצרכים+לעשות קשר בצד אחד של המעיים (ע"מ שהמלית לא תברח החוצה) / לתפור בעזרת חוט (בצבע טבעי)ומחט מצד אחד את עור הגרון = לדחוס את המלית לתוך המעיים ובגמר לעשות קשר בצד השני במידה ומשתמשים במעיים/ לתפור את הצד השני של עור הגרון. אחרי שסיר הטשולנט מגיע לרתיחה על הגז (לפני שמעבירים לתנור): מניחים את הקשקע מעל כל הכבודה+מביאים שוב לרתיחה+ממשיכים לבשל על הגז עד שהקישקע "מתגבש" לכדי מוצק ורק אח"כ מעבירים לתנור. לחילופין: ניתן להניח בתבנית תנור משומנת, תנור מחומם על חום בינוני גבוה עד שישחים. (הערה של אמא: כדאי לחורר מעט את הקישקע למניעת "התפוצצויות"
. הערה שלי: לסבתא אף פעם לא התפוצץ
) . לפעמים סבתא ממלאה עור של גרונות תרנגולת/אווז או עור של תרנגולת שלמה - במילוי הנ"ל ומבשלת יחד עם צלי בשר (ברוטב וזה טעיםםםםםםםםםםםםםםם הכי טעים בעולם (לטעמי כמובן
)) ברוטב צלי (מילוי על בסיס בשר): 1.5 ק"ג בשר בקר פלפל חריף מיובש אחד 1/4 ק"ג שומן אווז 2 בצלים גדולים (קצוצים ומטוגנים) 4 שיני שום (כתושות) מלח+פלפל ע"פ הטעם מעט פטרוזיליה קצוצה דק (לא חובה) מעט פפריקה (לא חובה) רוטב צלי (כ"א ע"פ טעמו, הרוטב שסבתא נוטה לבשל בו את בשר הצלי מבוסס על: טיגון בצל+שום+כן/לא גזר פרוס לחצאי עיגולים וריבועי פלפל אדום, מוסיפה פפריקה+מים+מלח) בשר+הפלפל החריף המיובש+ שומן האווז = לטחון יחד במטחנת בשר (טחינה גסה, בדיסקית עם החורים הגדולים),לערבב עם יתר המצרכים (למעט הרוטב כמובן...) ולמלא את הקישקע (קשר בצד אחד-מילוי-קשר בצד שני). בישול: להוסיף את הקישקע לסיר עם רוטב הצלי(לדאוג שהרוטב יכסה את הקישקע) + להביא לרתיחה = להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה בערך שעתיים (ו/או עד שמוכן) . את הסוג הזה של הקשקע סבתא עושה לפעמים בצורת "נקנקיות" (למלא לא בצורה דחוסה מדי מתערובת הבשר בתוך הקישקע+לעשות קשר+להוסיף מילוי+לעשות קשר וכן הלאה) ולפעמים באותו האופן ובישול ממלאה עור של גרונות תרנגולת/אווז או עור של תרנגולת שלמה .

למעלה