כמה מתכונים שאספתי מהחבר,ה
פאואר בר תוצרת בית *מתכון 1 200גר' אגוזים מכל הסוגים 400-500גר' פירות יבשים מכל הסוגים 3 ביצים 7 כפות סוכר(אפשר סוכר חום) 6 כפות קמח רגיל לערבב הכל ביחד (זה לא קל) אם צריך ניתן להוסיף קצת מים למלע שתי תבניות 10*30 לאפות בחום 135 מע' כשעה לקרר ולהקפיא לאחר מספר שעות להוציא מהמקפיא ולפרוס *מתכון 2 הבסיס לחטיף הוא ממרח תמרים, הניתן לרכישה בקופסא (כמו שוקולד למריחה) במחיר של 4-8 שקלים. היום לראשונה עשיתי שימוש בתמרים שלמים מגורענים. לתמרים אלה צמיגות גבוהה, המסייעת להדביק טוב יותר את כל שאר המרכיבים, ויש בהם את הסיבים שאולי יתרמו קצת להשקטת רעב ברכיבות. להלן המוצרים בהם אני עושה שימוש, כל אחד יכול לגוון לפי טעמו והמלאי הקיים בבית. 1. חבילה של ממרח תמרים, או תמרים שלמים מגורענים (בתמרים מגורענים חשוב להוציא מהעיסה את העוקצים, ושאריות הגלעינים 2. חופן או שניים של צימוקים 3. דבש או סילאן או סוכר חום 4. פצפוצי אורז/גרנולה/קורנפלקס 5. שתי כפיות נס קפה מומסות במים חמים(לכו על טייסטרס צ'ויס) 6. קצת פלפל שחור גרוס (נשמע רע, אבל עושה נעים בפה) הרעיון הוא שהתמרים והצימוקים אחראים על הסוכר, הקורנפלקס/גרנולה/פצפוצי אורז נותנים את הפריכות, הדבש או הסילאן מסייעים בהדבקה ובמתיקות (אפשר לאזן או להוסיף סוכר חום) הקפה והפלפל נותנים קצת איזון למתוק, טעם נעים של קפה ועקצוץ על הלשון (אם אני לא טועה אז קפאין משתן ולכן מייבש, לכן חשוב להקפיד לשתות הרבה!!!) מערבבים הכל טוב טוב טוב (איור 1) , מתקנים את התיבול לפי הטעם, יוצרים כדורים או גלילים (איור 2) עוטפים בניילון נצמד (איור 3) ויאללה לאכסן במקפיא. לפני הרכיבה מכניסים כמה חטיפים לכלי סגור, ומפנטזים עליהם כל הדרך. *מתכון 3 חטיפים "נותנים בראש" / איציק אחי יובל / קבוצת רכסים חומרים דרושים 100 גר' חמאה 1/3 כוס חמאת בוטנים 2/3 כוס דבש 1 כוס סוכר חום 1 כוס פצפוצי אורז 1 כוס דגני בקר מלאים 1 כוס שבבי קוקוס 1/4כוס שומשום 1/2כוס שבבי שקדים 1/2כוס גרעיני חמנית קלופים 1/2כוס צנוברים קלויים 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) 1 כף הל טחון אופן ההכנה: שמים במחבת גדולה את החמאה,חמאת הבוטנים,הדבש והסוכר וממסים על אש בינונית בוחשים כל העת עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים היטב.מבשלים תוך ערבוב כ-10 דקות, עד שהתערובת שחומה ואחידה. מרדדים את התערובת בין שתי יריעות ניילון, לריבוע בגודל 40 על 40 ס"מ ובעובי 2 ס"מ. מועכים את התערובת כך שמרכיבה יהיו דחוסים והדוקים. מצננים. מסירים את שכבת הניילון העליונה, וחותכים בסכין חדה ל-40 ריבועים. עוטפים כל ריבוע בצלופן או בניילון נצמד ושומרים בקופסא במקום קריר . אחי יובל 4. השלב הבא הוא השלב הקריטי. יוצ עוגיות הנשיא / רונן לניר 03/02/03 המרכיבים 1 כוס סוכר חום ½ חבילת חמאה 2 ביצים ½ כוס קמח מלא ½ 1 כוס גרנולה קורט זנגביל טחון קורט קינמון קורט מלח 2-3 טיפות תמצית וניל חצי כפית סודה לשתייה (להרגעת הרוחות – חשוב במיוחד בטיול של יומיים עם לינה משותפת) ½ כוס של צימוקים/שקדים/שוקולד צ´יפס/אגוזים או שילוב שלהם אופן ההכנה 1. מחממים קלות (20 שניות) את החמאה במיקרוגל בקערה בינונית, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 2. מוסיפים את הביצים ואת התבלינים, ותוך כדי בחישה מוסיפים את הקמח בהדרגה. בוחשים עד לקבלת עיסה אחידה וצמיגה למדי. במידה שצמיגות העיסה גבוהה מדי, ניתן להוסיף כף של מים ולבחוש היטב. 3. מוסיפים את הגרנולה והתוספות ובוחשים שוב. 4. השלב הבא הוא השלב הקריטי. יוצקים את העיסה על גבי נייר אפייה במרכז התבנית, מניחים על העיסה נייר אפייה נוסף ומשטחים את העיסה לעובי אחיד של כשני סנטימטרים. השלב הבא הוא לקלף את נייר האפייה העליון. 5. אופים 30-40 דקות, בחום של 180 מעלות. לאחר האפייה מומלץ לחתוך את העוגה שהתקבלה למלבנים, לפני קירור מוחלט, ולתת למבוגר אחראי להחביא אותה עד יום הטיול.