מחפש נחש חדש

oreltuky

New member
אני חדש ואני רוצה...

לקנות נחש (אני חדש בתחום) אני רוצה או בועה או קרחן או קינג קליפורניה אני רוצה תמונות ומחירים של אלבינו ורגיל... תודה מראש לעונים

חר חר

New member
נחש...

שלום,קוראים לי שחר..בן 16 וחצי. אני מעוניין לקנות נחש(לא ארסי,כמובן...) אך בגלל שאינני בקיא כלל וכלל בכל העניינים האלו,לא מכיר סוגים,לא יודע מה אלו התנאים שזקוקים נחשים לגידול ביתי,חשבתי שאולי כאן אוכל לקבל עזרה. אם מישהו מוכן לכתוב על סוגי נחשים,הוצאות כספיות,מה הם אוכלים,איזה תנאים צריך הנחש,מים,חום,קור...אני ממש אודה לו. או שאם יש אתרים באינטרנט לגביי זה(ואני משער שיש) ותוכלו להפנות אותי אליהם אז מה טוב. תודה, שחר.

OREAL1111

New member
נחש חדש.

הינה סיכום שכתבתי בנוגע לנחש למגדל המתחיל. אני מקווה שהוא יעזור מעט.

naja

New member
כנס ל"שאלות הנפוצות" של הפורום.

ב"בחירת נחש ראשון" יש 3 מאמרים שיתנו לך מושג כללי בנחשים. אח"כ השאלות שלך יהיו הרבה יותר ממוקדות ותוכל למצא מה שמתאים לך.

חר חר...

ליפני שקונים אוטו לומדים לנהוג...אתה נימצא במקום המתאים,אז בכייף תתחיל ליקרוא כל מה שאתה רואה בפורום הזה ואני מבטיח לך שמתוך 10 שאלות יישארו לך רק שתיים לשאול...ומה שתדע לאחר שתעבור על דפי ההיסטוריה של הפורום יפתיע אותך,אז שיהיה לך בהצלחה,בחרת בחיה הנכונה.

חר חר

New member
אז אחרי שקראתי את המאמרים...

אז ככה... בתמונה שיש במאמר השלישי ישנה התמונה של הנחש זה נחש אדום כזה... נחש מלך לפי איך שזה נקרא שם. לא סתם בחרתי עכשיו אותו,אלא בגלל שבת דודתי גידלה כזה נחש ומאז התאהבתי בזה... אז לפני שאשאל את בת דודתי שאלות בנוגע לנחש קודם כל אשאל כאן מספר שאלות בתקווה שתענו לי עליהן. 1. לחות-לפי כל מה שקראתי צריכה להיות לחות מסויימת לנחש..אני גר באיזור רמת גן(ליד ת"א למי שלא יודע) איך אני יודע מהי רמת הלחות הטובה ביותר לנחש? והאם הנחש זקוק לרמת לחות גבוהה/נמוכה... יש לי מרפסת שמש בחדר...האם רצוי להניח את האקווריום שבו הנחש יהיה קרוב למרפסת? בקיצור,איך אני דואג ללחות רצויה ואיך אני יודע שאכן היא טובה לנחש? 2. גיל- אז מה שכתוב שאפשר לקנות נחש בוגר(מה ההגדרה של נחש בוגר?) או לקנות נחש צעיר. כאן יש לי מספר שאלות אבל נניח שאנחנו מדברים עליהם שהם גודלו בשבי מלידתם.. א. מה עדיף,בוגר,או קטן..? מה יותר קל ועדיף למגדלים מתחילים כמוני? ב. במידה ואני אקנה נחש בוגר,באיזה גיל רצוי שיהיה בערך? ג. מאיזה גיל כבר אפשר לקחת את הנחש הקטן? 3. אוכל- ראיתי שיש נחשים שאוהבים לאכול כל מיני עכברים חולדות וכאלה... נחש המלך שאני מעוניין לרכוש,מה מאכלו? ראיתי במאמר שרשום שכאשר אני מביא לו עכבר חי רצוי להמם אותו..אולי יש דרכים טיפה יותר הומניות מאשר להטיח אותו על מגש בתוך שקית? 4. רצפה-הציעו לא לקחת נסורת או דברים כאלו מכיוון שזה קשה לניקוי..לי קרץ דווקא עניין הדשא הסינטתי..שנראה לי מאוד פשוט לנקות אותו פשוט מוציאים-מחזירים... לגבי כל העניין הזה...מה באמת רצוי לנחשים? ראיתי שגם לדוגמא נייר סופג פשוט זה טוב. 5. חום- הבנתי שרצוי שתהיה טמפרטורה מסויימת באקווריום..באיזו טמפ' רצוי שיהיה..ולמה עדיך שלדוגמא רק חצי מן האקווריום יהיה מחומם וחציו השני לא? אגב,מנורת חימום-הולך טוב? נשל הנחש(בלי שום קשר..איזה שיר מצויין...:))- בזמן שהנחש משיל את עורו צריכה שוב להיות לחות מסויימת שוב,איך אני יודע בתקופה הזו איזו רמת לחות צריכה להיות. ראיתי שאם הנחש לא משיל את כל עורו צריך לעזור לו ע"י מים פושרים..משהו לשים אותו 24 שעות...אז פה ממש לא הבנתי מה עושים אם לא כל הנשל הורד... מישהו מוכן להסביר? 6. אקווריום רגיל מפלסטיק,שיהיה גדול מהנחש..מתאים לגידול? או שרצוי אקווריום מזכוכית..אך אינני יודע אם יתאים לגודל הנחש.. אגב,באקווריום מפלסטיק אפשר לשים נורת חימום? זהו לבנתיים,מקווה שמישהו באמת קרא את זה..וסוריי על ההפצצה...אני רוצה לעשות קנייה בטוחה.... תודה, שחר!:)

naja

New member
"הנחש האדום" זה בד"כ מילק סנייק.

המינים האלה פחות מומלצים לגידול כי הם מאוד קופצניים ולא נוחים להוצאה מהטרריום. לגבי השאלות:. 1. רוב הנחשים יסתדרו עם הלחות הממוצעת שיש בחדר. 2. עדיף לקנות נחש צעיר או מתבגר(לדעתי נחש מתבגר, ז"א בן שנה) יהיה עדיף כנחש ראשון כי הוא כבר עבר את החלק הלחוץ והקופצני של חיו. 3.נחשי מלך צעירים אוכלים ולדות של עכברים והבוגרים יאכלו עכברים בוגרים וחולדות צעירות. אפשר להרגיל נחש לאכול טרף מת ופשוט לקנות עכרבים קפואים. 4. דשא סינטטי קל לשטיפה ויבוש במים, ואפשר לשים תחתיו עיתונים שיספגו את ההפרשות. גם עיתון הוא מצע טוב וזול, אבל מעכוער. 5. נחשי מלך צריכים טמפרטורה בטווח של 23-28 מעלות (למרבית המינים). הנחש יבחר לעצמו את הטמפרטורה הרצויה לו. חימום בעזרת נורה הוא גרוע, ורצוי להמנע ממנו, במיוחד אם אין לך ניסיון בגידול זוחלים. תבדוק את הקישור שאוראל נתן לך במאמר שלו בנושא חימום. לגבי הנשל-אל תדאג. 6. הטרריום יכול להיות מפלסטיק או מזכוכית.העיקר שיהיה מספיק מאובטח שהנחש לא יברח ממנו ומספיק מרווח לנחש.

חר חר

New member
מילק סנייק....

מעבר לזה שהוא קופצני טיפה,יש בעייה אחרת איתן למגדל מתחיל? איזה נחשים היית ממליץ לי לקנות למגדל מתחיל שמחירם סביר...?

naja

New member
בד"כ לא.

אולי בעיה טכנית קלה-בגלל גודלם הקטן, הם חיים תקופה ארוכה יותר על עכברים צעירים ולא תמיד קל למצא אותם. תקציב סביר-מה נחשב אצלך סביר?

חר חר

New member
300-350 שקל לנחש...

דיברתי עכשיו עם קרובת משפחה שלי שמגדלת נחש מסוג"דגזר קינג קלירופיה" שאמרה שזה נחש שטוב מאוד למתחילים... היא הציע גם על נחש "פיתון מתכדרר" משהו כזה... לגבי מנורת חימום-מומלץ? ומשתמשים בה רק בחורף,נכון? לפי מה שהבנתי ממנה הנחש יכול להסתדר טוב בטמפ' החדר בקיץ.. ובחורף אם לא משתמשים במנורת חימום הוא די נכנס לתרדמת... אגב,האם יש אתר מסודר עם כל הנחשים שיש אפשרות לגדל אותם ולקבל מעט מידע עליהם,תמונות וכו'...? אני פשוט מדבר על נחשים ולא יודע על איזה סוגים,לא יודע איך נראים ומה כל אחד צריך.... לסיום... מה הייתתם מציעים לי לקחת..? את המייק(משהו כזה,ברח לי..) סנייק דזר קינג קליפורניה? או את הפיתון המתכדרר?(שלא נראה לי שאקח מפני שהוא גדל לגדלים גדולים יחסית...) תודה שחר.

naja

New member
בתקציב הזה מתכדר לא נכנס.

אני הייתי הולך על נחש מלך קליפורניה.(שים לב- לא "דזרט" קינג שזה נחש הרבה פחות אטרקטיבי אלה קליפורניה). לדעתי הוא אחד היפים שיש מבין הנחשים ה"קלים" לגידול, והוא מתאים לתקציב שלך.(ובמקרה לכמה מחברי הפורום יש כאלה למכירה, תציץ בלוחות). מנורת חימום-כמו שרשמתי לך מקודם-לא מומלץ בכלל. ניתן להכניס נחש מלך לתרדמת חורף ולהפסיק את החימום. בקיץ הוא יוכל לחיות ללא חימום רק אם הטמפרטורה בטרריום שלו תהיה בטווח המומלץ.

חר חר

New member
אוקיי

קודם כל תודה על כל התשובות:) אז בנוגע לקינג קליפורניה,יש מצב שתוכלי להפנות אותי למקורות מידע עליו? עוד מספר שאלות.. שאלת השאלות- זכר או נקבה..מה עדיף? האם יש שוני מהותי בין המינים? כרכרן תירס-מומלץ? האם גם עליו אוכל לקבל טיפונת מידע? ולגביי נורת חימום..אם לא זה,אז איזה עוד אפשרויות של חימום יש לי?

Itamar Levy12

New member
תשובות

1) מקורות על קינגים קליפורניה: http://www.newenglandreptile.com/CareCalKing.html אתה מוזמן להכניס לגוגל את השם : Lampropeltis getulus californiae ותקבל עוד מאמרים. 2) אין הבדל אופי בין זכר לנקבה, ואין פה שאלה של עדיפות.. כנחש ראשון זה לא ממש משנה. 3)אני לא אוהב כרכני תירס, ככה שאין לי המלצה עליהם. איתמר לוי.

Nevo Schwartz

New member
ההתנסות הראשונה שלי עם נחשים

הייתה עם אחד מתתי המין של המילקים (סינלואה). אני אישית אוהב מאוד את סוגי המילקים השונים, ונהנתי מאוד מהפריטים שיצא לי לעבוד איתם. הנחשים אומנם קופצניים מעט, אך אינם בעייתים מדי. כנחש ראשון הייתי ממליץ על הקליפורניה קינג או כרכן התירס. אבל כנחש הבא המילק יכול להוות חוויה מאתגרת ומאוד חיובית. שיהיה בהצלחה, נבו.

naja

New member
יופי של סיכום.

מצטער שרק עכשיו יוצא לי לעבור עליו. אני לא מבין גדול בעריכת מאמרים, אבל נראה לי שאת ההתיחסות למינים המומלצים הייתי משאיר לסוף המאמר, ואולי מפרט טיפה יותר לגבי כל מין.

למעלה