מחפש סוג ספציפי של נגן MP3

roygl

New member
מחפש סוג ספציפי של נגן MP3../images/Emo168.gif

שלום, אני מחפש נגן MP3 נייד, שיכול לשנות את מהירות ההשמעה של השיר. המשמעות: לשמוע שיר בטון גבוה יותר/נמוך יותר, להגביר/להאיט את הקצב (TEMPO), שניהם ביחד, וכו'. יש לי PLUG IN כזה שעושה את כל זה ב- WINAMP, אבל רציתי שיהיה כזה גם בנגן נייד. שאלתי בחנויות, אתרי אינטרנט, ואף אחד לא יודע על מה אני מדבר בכלל, וחוברות ההפעלה של מכשירים לא מפרטות שום מידע מעבר לתכונות הבסיסיות ביותר. אם מישהו יוכל לעזור לי, אודה לו מאוד.
רועי

AceF

New member
יש לי נגן "מדבקה" והפונקציה הזו

קיימת בו, אני מניח שנגנים מתקדמים יותר יכילו אותה גם כן.

roygl

New member
לגבי הפונקציה בנגן המדבקה

האם אתה מסוגל לשנות TEMPO, טון, או את שניהם ביחד? חשובה לי יותר אפשרות שינוי הטון. ומה הנגן המדובר? אני יודע שאינכם ממליצים על נגני מדבקה, אבל אני מוכן להסתפק בכזה אם הוא ייתן לי את התכונה הזו.

AceF

New member
זה ה TEMPO...

אין אצלי שינוי של טון רק הTEMPO. גם בדקתי עכשיו שוב והאפקט של ה TEMPO הוא מאוד מזערי, כלומר האטה/האצה של הקצב הניגון בצורה שממש מעט מורגשת. הנגן הוא מסוג HY TECHNOLOGY (שאני מניח שזה מקביל לאופני Pacific/Cobra באסכולה שלנו..בנגנים אני פחות מתמצא
)

AceF

New member
אגב, הרצועה מתנגנת מהר/לאט יותר

אך הקולות (סולן/כלים) לא מתעוותים..לפחות לא לאוזן שלי

~~>

לגבי הטונים אני מניח שאיקולייזר די יענה על הצורך. לגבי שליטה בקצב השיר לא נראה לי שיש אפשרות כזו על DAPs למיניהם..

roygl

New member
איקולייזר לא יענה על הצורך

איקולייזר משפיע רק על רוחב הסרט של השיר המתנגן, ומגביר/מנחית את התדרים אותם אנו מבקשים. ניקח למשל תקליט ישן משנות ה-80... אם הייתם מסובבים אותו מהר יותר הטון היה עולה וגם ה- TEMPO. אותו הדבר בקלטת טייפ. על כזו פונקציה אני מדבר. לרוב שינוי הטון מתבצע ביחד עם ה-TEMPO שכן זה הרבה יותר פשוט אלגוריתמית לביצוע וזה פשוט קורה באופן טבעי. שינוי אך ורק הטון או אך ורק ה-TEMPO היא פונקציה מורכבת יותר ודורשת אלגוריתם יותר מתוחכם (שכן הפעולה לא טבעית). ה- PLUGIN שיש לי ב- WINAMP מסוגל לשנות את שני הפרמטרים או רק אחד מהם. האפקט מאוד מרשים...

roygl

New member
שאלה נוספת לגבי הנושא

האם לדעתכם אוכל למצוא פונקציה כזו בנגנים המתקדמים כגון IPOD? אני מדבר על אפשרות בדמות הורדת PLUGIN והתקנתו במכשיר, אם קיימת כזו אפשרות.... ואם בכלל קיים PLUGIN כזה?

פלאגינים..:

מערכות ההפעלה המקוריות של הנגן לא יתמכו בפלאגינים.. במקור הנגנים גם לא יתמכו במה שרצית.. לאייפוד יש מערכת הפעלה חלופית -> לינוקס(מפירה אחריות) לאייריבר -> רוקבוקס, גם מפירה אחריות, לא בטוח אם קיימת לדגם ה"חדש" שלהם, H300. המערכות החלופיות לרוב מאפשרות פונקציות שהמקוריות לא מאפשת וי להן גם פלאגינים.

roygl

New member
לא ממש ../images/Emo3.gif

אני פשוט אוהב להאזין למוזיקה בטונים אחרים, ובמקצבים אחרים. כל זאת בזמן שאני רוכב על אופני כביש. אם אני רוצה להיכנס לקצב מהיר יותר, אני פשוט מעלה TEMPO. זה יכול לעבוד יופי

למעלה