מחפש סיוע מאנשי חוק

מחפש סיוע מאנשי חוק

שלום לכולם. התלונה שלי היא נגד התיאטראות בישאל , נגד משרד הבריאות ונגד וועדת הרווחה , הבריאות והעבודה בכנסת. מדובר בעישון שחקנים על הבמה כחלק מההצגה. כל בקשתי היא שע"ג המודעות המפרסמות את ההצגות , בפרוספקטים ואפילו בעת הזמנה טלפונית, יודיעו לציבור : בהצגה זו השחקנים מעשנים ! למי שזה לא מפריע או מי שמוכן להתעלם מהפרעה זו למען צפיה בהצגה טובה - יבושם לו. למי שזה מפריע לא ילך להצגה כזו ! כמנוי ב"הבימה" פניתי למחלקת המנויים ולמנכ"ל התיאטרון וקיבלתי תגובה חוצפנית ודוחה. פניתי למשרד הבריאות שם הצדיקו אותי אך לא היו מוכנים לעשות דבר , פניתי לוועדת הרווחה, הבריאות והעבודה ושם ניתלו בכל מיני נהלים ש"לא מאפשרים להם לפעול עד שהממשלה מבקשת זאת מהם", כעת אני בתהליך של פניה למבקר המדינה ומחפש "שותפים" שייפנו יחד איתי. רכנראה שרק הפעלת כח ציבורי תפתור את הבעיה שאני בטוח שהיא לא רק שלי. אמנון מרגלית

אכן , כואב, צריכים עו"ד

בעייתך אכן כואבת לי ולעוד אנשים. אבל אנחנו אנשים פשוטים. צריכים עו"ד שיסייע לנו כי מדובר בבעייה של אכיפת חוק למניעת עישון בציבור וחוק למניעת עישון במקומות עבודה. אנחנו בפורום המתאים, רק נקווה שאחד מהעו"ד בפורום זה יתייחסו אלינו......

ציפי ג

New member
אני משום מה לא מצליחה להכנס

כמנהלת. בכל אופן כלא מעשנת מוצהרת, שעצרה בגיל 14 אוטובוס, כי היה בו מעשן, אני מזדהה מאוד עם המאבק. דרך אגב אפשר להוסיף לרשימה של המקומות המפירים את החוק ברגל גסה, את ביה"ד לעניני עבודה בת"א, את לשכת רשום המקרקעין בפ"ת, את ביהמ"ש בפ"ת, והיד עוד נטויה. ואולם על אף הזדהותי הטוטאלית והמוחלטת עם הרעיון, איני מתנדבת ליצג אתכם, אם כי אני מוכנה להיות בין העותרים. הסיבה לאי קפיצתי, היא העדר זמן באופן מוחלט.

igalgolan

New member
עישון במקומות ציבוריים

לא רצוי ששחקנים המעשנים על הבמה במסגרת תפקידם בהצגה יחשבו כמעשנים במקום ציבורי. יכול להיות שכדי להציג את "הדמות" בצורה נאותה נאלץ השחקן לעשן. במקרה כזה איסור על עישון יחשב כפגיעה בחופש הביטוי (הן של השחקן הן של הבמאי והן של המחבר). באין איסור בחוק אין גם חובת דיווח. קח בחשבון שמחר יבקש אדם אחר שיודיעו לו מראש אם יש מקרים של "מתן נשיקה" בין שני שחקנים (כללית או מאותו מין), ואולי כדאי גם לדווח מה בדיוק לובשים השחקנים ואיזה אחוז מכל חלק בגוף גלוי לעין (בתוספת הזמן בו החשיפה נמשכת). צנזורה מוצדקת היא עדיין צנזורה וכדאי למעט בה ולא להרחיבה. יגאל גולן

מר גולן הנכבד... תמהני..

כיצד ניתן להשוות בין עישון בציבור לבין נשיקה ? נשיקה מרעילה את הסובבים אותה ? נשיקה מסריחה עד כדי גועל נפש ? האם יש חוק "מניעת נשיקה במקומות ציבוריים " ? האם יש חוק "מניעת נשיקה במקומות עבודה " ? האם נשיקה מהווה אחת מסיבות המוות העיקריות של תקופתנו ? יש לך בכלל מושג לנזק הבריאותי שגורם עישון פסיבי ? היית פעם באולם ברטונוב (הבימה ת"א) כשהשחקנים מעשנים (חופש ביטוי נכון ?) וכל האולם הוא 6 מטר על 6 מטר ? לפי הנחת היסוד שבדבריך מותר לשחקנים (חופש ביטוי !!) לפתוח באש אחד על השני ! ולידיעתך יש איסור בחוק ! החוק אומר "לא יעשן אדם במקום ציבורי..." שחקן זה לא אדם ?? או אולי בשביל הנהלת התיאטרון צופה זה לא אדם ! אתה יודע כמה שחקנים נאלצים (כן נאלצים !!) לשחק עם שחקנים מעשנים רק כדי לא לאבד את מקור פרנסתם ?? אשמח לשמוע את תגובתך. אמנון מרגלית

igalgolan

New member
על עישון ונשיקות

יש לדעתי אנשים שמראה זוג מתנשק מפריע להם יותר מאשר עישון לאדם אחר. יש אפילו הטוענים שמראה זוג מתנשק מרעיל את נפשם של הצופים. אין ספק שבמקום ציבורי אסור לעשן, אך לא נראה סביר בעיני שהחוק יפורש כך שלשחקן אסור להציג דמות של מעשן. כל המעונין יכול כמובן להגיש תביעה (או אפילו בג"ץ - זה יותר זול) שתחייב את הנהלת התיאטרון (או שר/שרת החינוך) לעשות כל שביכולתם על מנת למנוע משחקנים לעשן, אני בסך הכל חיוותי דעתי על סיכויי התביעה (וכל מי שבטוח שאני טועה בוודאי יהיה מוכן לתרום מכספו לטובת התביעה - כאשר התובע יזכה יוחזר הכסף). יגאל גולן נ.ב. את מי שנתן רשיון להעלאת הצגות באולם של ששה מטר על ששה מטר כדאי להעביר בתפקידו ללא קשר לעישון.

שמח על תגובתך..

האנשים שעליהם אתה מדבר לא באים להצגות... (לא תעשה לך פסל ומסכה וכד´) . אני שמח שכל הסתייגותך היא מהגשת תביעה ופה... אני מסכים איתך ! זו בדיוק הסיבה שאני מחפש תמיכה ציבורית לפניה להנהלות התיאטראות, למשרד הבריאות, לוועדת הרווחה, הבריאות והעבודה ולמבקר המדינה שכולם, אמונים על אכיפת החוק למניעת עישון בציבור - לא כדי לאכוף את החוק על הבמה אלא כדי להתריע לפני מי שמעוניין להמנע מעישון פסיבי ש"פה - אין כניסה". זו כל בקשתי !!! אשמח מאד לשמוע (לקרוא) עו"ד נוספים המעונינים לתרום מהידע שלהם כדי לכתוב לגופים הנ"ל ולהצטרף לדרישה "הודיעו לנו איפה מעשנים!" אמנון מרגלית

הנוכחים מתבקשים להפסיק לעשן בפורום

מחקרים חדשים הראו כי כאשר מספר מחשבים העולה על מסה קריטית מסויימת, המחוברים ביניהם ברשת בפורומים או בצ´אט או בקבוצות דיון אחרות, וכאשר אחד מהמשתמשים במחשב מעשן - יש לכך השפעה של עישון פסיווי על שאר המשתתפים באותו פורום.

בור ועם הארץ...

תגובתך מראה על יהירות, בורות ושחצנות. כשהנושא לא מעניין אותך אתה מפריע לאחרים.. בושה וחרפה... הייתי מצפה ממנהל הפורם שיגביל את השתתפותך בפורום זה. בור ועם הארץ - מה חשוב יותר מבריאות הציבור ? הניקוד המטופש שמצאת לנכון לייגע את כולנו בו ?????

igalgolan

New member
הפורום וסוגיות משפטיות

אולי כדאי פשוט למחוק כל הודעה שאינה עוסקת בסוגיה משפטית? כולל הודעה זו! ואולי מי שחושב שהודעות משתתף בפורום מיותרות, פשוט לא יקרא אותן? יגאל גולן

יעקב שלום

לפני שנגיע למחיקת הודעות, שזה צעד דרסטי לדעתי, בא נבדוק מה קרה. יכול להיות שיוסאריאן קצת היה משועשע מכך שמפריע לך דבר מה. הוא הביע את השעשוע שלו בדרך שצרמה לך. זה קורה לכל אחד שמשוטט בפורומים. לא כל ההודעות נראות לו. האם על כל אחד שמבטא דעה שאינה מתאימה לדעת כלל המשתתפים בפורום אני אמחוק הודעה? לגבי הענין המשפטי - היות והתקנות שונו ואכן יש מקור חוקי לדרישה להפסיק לעשן, זו כן סוגיה משפטית. העובדה שעוה"ד המשוטטים פה לא מעונינים ביצוג הנושא בפני ביהמ"ש, או בםני הבימה, לא מפחיתה מכך שמדובר בעבירה על החוק. אני מציעה, על אף ההומור שאנחנו משתדלים לנסוך כאן בפורום, לא לאבד לגמרי את הראש, ולחזור לימי הבחרות.

ואם נתעלם מהאדון הנ"ל

שאגב, גם מפריע לנו בפורומים אחרים... האם יש עו"ד שמוכן להרתם למאבק ? והנושא להזכירכם : לבקש מהתיאטראות בארץ להזהיר את רוכשי המנויים/הכרטיסים שבהצגה מסויימת מעשנים השחקנים על הבמה. תודה מראש אמנון מרגלית

למעלה