מחפש ספר טוב על מוצא האדם

אמנון כ

New member
מחפש ספר טוב על מוצא האדם

קראתי המון ספרים טובים על אבולוציה, גנטיקה, היסטוריה עתיקה וכו' ועכשיו אני מחפש ספר שמתרכז במוצא האדם במאות אלפי השנים האחרונות. ספר שיעשה סדר בכל שאלת הקרו-מניון, הוביטים, ארקטוסים וכו' ויסביר כיצד התפשטו בני האדם בעולם בפירוט. מן הסתם חשוב שהספר יהיה מעודכן עד כמה שאפשר (בשאיפה לא יותר משנה- שנתיים אחורה) וגם לא כבד מידי. יש למישהו המלצה על ספר טוב וקריא? תודה מראש!

יש את הספר שאני קורא עכשיו

"השימפנזה השלישית" של ג'ארד דיימונד (הוא מעולה, בנתיים, והוא מבטיח סקירה היסטורית של האדם ואבותיו הקדמונים) - אתה רוצה משהו שממש מתרכז בהיסטוריה של האדם? כי "סיפורו של האב הקדמון" של דוקינס עושה את מה שאתה מבקש על *כל* המינים (זה ספר מעולה) ויש פרק שמתרכז ספציפית בפרימטים ובבני האדם. לגבי ההוביטים - למרות שיצא לי לקרוא לא מעט ספרים על אבולוציה, עוד לא נתקלתי בהוביטים מחוץ לאינטרנט והעיתונות.. אולי כי מדובר בממצא שעדיין נחשב לשנוי במחלוקת בחוגים מסוימים. בהצלחה!

אמנון כ

New member
בדיוק סיימתי את השימפנזה השלישית

ולמרות שהוא מעניין מאוד, הוא סובל מחוסר עדכון רציני. בכל זאת נכתב לפני 16 שנה... אפילו פתחתי עליו שרשור כאן בפורום לפני כשבועיים. דווקא נתקלתי כאן (אני גר באוסטרליה) בספר על ההוביטים, אבל נראה לי שזה מתעסק רק בהוביטים, אז אני מעדיף קודם לקרוא ספר מקיף יותר. האם "סיפורו של האב הקדמון" מעודכן? כדאי לקרוא אותו בעברית או באנגלית? (אם הוא בכלל קיים בעברית)? אגב, ממש לאחרונה קניתי את ה- GOD DELUSION של דוקינס שנראה לי מעניין, אבל אני עדיין לא הגעתי לקרוא אותו. אני עסוק ב"מפץ הגדול" של סינג שממש מרתק אותי. כמה טוב שיש ספרים טובים!

סיפורו של האב הקדמון זה מ2004,

כך שהוא די מעודכן - אבל הוא לא מתעסק ספציפית בהיסטוריה של בני-אדם, אלא זה מעין פראפרזה מתוקה לCanterbury tales (אם אתה מכיר, של ג'פרי צ'וסר מהמאה ה13) - רק שהפעם המסע הוא לא לקנטרבורי אלא לאב הקדמון של כל היצורים החיים כיום היו כל מיני עדכונים מאז השימפנזה השלישית, אבל זה עדיין אוברוויו מצוין (לא היו שינויים פורצי דרך בהשקפה המדעית על מוצא האדם מאז, אבל בהחלט היו תגליות מרשימות) מצטער שפספסתי את זה שקראת את הספר כבר, הייתי נמנע מלהציע לך סתם. אני ממליץ בחום על הדוקינס, אבל.

אמנון כ

New member
באמת לא בסדר שפספסת את השרשור!

סתם... נראה לך? אני תמיד שמח לפגוש אנשים שקראו ספרים שאני קראתי. זה נחמד כי יש מי שמבין על מה לעזאזל אתה מדבר... אפשר אולי באמת לעשות כאן שרשור ספרי קריאה (עדיף לא ספרי לימוד או ספרי מדע מקצועיים) בנושאי אבולוציה/ גנטיקה/ ביולוגיה ושאר ספרי מדע רלוונטיים מומלצים. יש לי הרבה ספרים לתרום לרשימה. (ואולי כבר היה שרשור שכזה?)

תפתח אותו!

אני אשמח (ואני חושב שחברי לניהול גם) לטגלן אותו - גם אם המון ספרים נקראו כבר על-ידי רוב חברי הפורום, זה תמיד יהיה נוח לרפרנס (כן, יש פועל כזה, המצאתי אותו עכשיו) אליו כשמישהו פחות ארודיטי ממך יבוא ויבקש המלצות לספרים. (אולי זה יהיה אפילו ה-RTFM הרשמי של הפורום
) אני מציע שאם אתה פותח את השרשור (הנה אני משדל אותך לעשות עבודה שחורה בשביל הפורום) - אז תנסה (ואנחנו נשתף פעולה) לסדר את הספרים פחות או יותר לפי נושאים.

Wolverchenus

New member
אתה טועה

אתה לא המצאת את הפועל לרפרנס!!11 ארמ. ובקשר לספרי קריאה, אני חושב שיש שרשור כזה כל כמה זמן והיה אפילו סקר בסגנון אני חושב. לא שלעשות אחד כזה לא יהיה טוב, כן?

C H 4

New member
../images/Emo6.gif

חי חי קולי באמת לא המציא את הפועל, אבל אפשר לתת לו נקודה על זה שהוא חשב עליו לבד ולא התרגל אליו בעקבות השיח האקדמי.

חי חי? :-|

אני באמת המצאתי מחדש את הגלגל פה :-O למה אנחנו צריכים להיות כאלה קטנוניים?

המצאתי אותו מחדש,

וגם אם זה נשמע לי מוכר (אני בכל זאת חבורה של bookheads פה) - אני לא זוכר מתי לאחרונה עשינו את זה וזה יהיה נחמד לעשות את זה שוב פעם ומסודר. I say give the man some rope

Wolverchenus

New member
אה כן

אם אתה מכתנן להזמין את זה מאמזון דבר איתי, יש גירסה אחת שהיא פייפרבק והיא מאוירת וצבעונית ויש גירסאות של הארדקאבר שהן בשחור לבן :S (כן כן, אני החלטתי להשקיע בהארדקאבר וקיבלתי גירסה שחור לבן מעאפנה)

22ק ו ס ם

New member
יש לי את הכריכה הרכה והיא לא צבעונית

אתה בטוח שיש איורים בצבעים? אולי זה הבדלי מהדורות הבריטית והאמריקאית.

Wolverchenus

New member
יש כמה גירסאות פייפרבק

ראיתי אצל מישהי את הגירסה הממש איכותית שעולה בערך כמו הארדקאבר אם אני לא טועה ואכלתי את הלב. באמת לא הבנתי למה חצי מהאיורים אני לא מבין ואז הבנתי - הם אמורים בכלל להיות בצבע..... בתכלס, זה היה די שמוקי מצידם.

למעלה