מחפש ספר

ק ו ב י ג

New member
מחפש ספר

כשהייתי ילד קראתי ספר על שודד ים יהודי עד כמה שזכור לי אחת הסצנות בספר היתה שהור בורח בהולנד מעל גגות והולנדים רודפים אחריו יש למישהו מושג? בבקשה.

ק ו ב י ג

New member
ועוד אחד...

יוצא עכשיו סרט ע"פ ספרו של פיליפ רות לצערי לא זוכר את שם הסרט או הספר יש רעיונית?

רמז

אני חושבת שאני מכירה את הספר. מדובר בספר מספריית הפועלים/דן חסכן על נער יהודי שנחטף והופך לפירט. עד כמה שזכור לי שם הנער "פרחיה".

Sparks

New member
לזה הכוונה?

עוד פיראט יהודי מפורסם שהטיל את אימתו על הספרדים היה הרב שמואל פילאג'י ממנהיגי קהליית יהודי מארוקו שהיה גם ידיד אישי של נסיך הכתר ההולנדי . פילאג'י היה "בוקניר " שביצע פשיטות כנגד הספרדים בשם ההולנדים, וזכה מידהם להערכה רבה.כאשר נפטר לבסוף ביצעו לו ההולנדים הלויה ממלכתית הסופר דן צלקה התרשם מאוד מדמותו של פילאג'י וחיבר סביבו רומן היסטורי ידוע ומצליח לנוער בשם "פרחיה בין שודדי הים " ( 1984) שבו הוא מתאר את קורותיו של נער יהודי שבא במגע עם רב שודד ים נועז זה. צלקה מספר שכנער פולני תמיד חלם על מרוקו הרומנטית ובמיוחד על אותו שודד ים רומנטי .במסגרת המחקר שלו לספר הוא סרק מיקרופילמים בריטיים שסיפרו על משפט שביצעו שלטונות המנמל הבריטיים כנגד פירט יהודי זה כאשר ספינתו נכנסה לנמל שלהם ללא רשות . צלקה מספר שהיתרגש מאוד כאשר עבר במסמכים אלה שתיארו ללא כחל וסרק את דמותו של הפירט היהודי הנשכח. והיו גם פיראטים יהודיים אחרים כמו רודריגו לופז שפעל באיים הקאריביים ואחרים .סיפוריהם של כמה מהם ( והיו הרבה יותר מהם ממה שנהוג לחשוב ) מסופרים בספרו של חיים יעקב פינקל "שודדי ים יהודיים " ( 1984) מתוך האתר

גם אני נתקלתי בסדרת המאמרים

הזו דרך גוגל, אבל לא יכולתי לזהות אם לכך הוא התכוון. קוביג?

למעלה