מחפש ספר

bijo2

New member
מחפש ספר

קראתי בקישורים את הסקירה על הספרים שנרשמו על הלהקה. הספר הוא לא בשבילי אלא מתנה לאח קטן( שילמד משהו) ולכן עדיף (בעצם חייב) שהוא יהיה בעברית.לאיזה מהספרים יש גם עותקים בעברית?

bijo2

New member
אה, ועוד משהו...

שהייתי בתיכון (לפני 10 שנים בערך) היה לנו מעיין תרבות יום א'. באחד מהימים הביאו לנו מרצה שסיפר את הסיפור של הלהקה (בעיקר הוא התמקד על הסיפור של THE WALL ורוג'ר ווטרס) למישהו זה מצלצל מוכר?

crime zone

New member
ראיתי את ההרצה המדוברת...

בתיכון וויצו בחיפה לפני בערך 7 שנים - ההרצה היתה לשמיניסטים ואני וחבר התפלחנו גם ! ההרצאה רצה כבר הרבה זמן, אני באופן אישי מוצא אותה קצת חלבית כי היא נוגעת בעיר בחומה ולא בשאר המוזיקה. אבל תמיד שווה להבריז משעור בשביל זה לא ???

Bardogo14

New member
מוכר מאוד

היה לנו את ההרצאה הזאת שנה שעברה. אינני זוכר את השם של המרצה, אך אני זוכר שהוא היה עם כיפה וזקן. אני צודק?

bijo2

New member
הגזמת...

אני לא כ"כ זוכר איך הוא נראה. אני פשוט רוצה להזמין אותו אלי להרצאה בעבודה.

bijo2

New member
חבל, ובכל מקרה...

על איזה מהם את ממליצה,לאחד שלא יודע כמעט כלום על הלהקה. (הוא יודע מה בערך מה שהסברתי לו: קצת על סיד,קצת על רוג'ר וקצת על הסיפור שמאחורי השירים של החומה).

זה תלוי מאוד בגילו וברקע שלו

אם מדובר בילד, הייתי ממליצה לאו דווקא להתחיל מספר רק על הפלויד, אלא לקנות לו אנציקלופדיה עם ביוגרפיות של אמנים רבים (הפלויד תמיד מסוקרים בספרים הגדולים, ממילא). בימים הקרובים אני אעלה רשימת קריאה מומלצת מקיפה, ושם תוכל גם למצוא משהו עבורו. להערכתי, כל הספרות המקצועית הרצינית על רוק כיום היא באנגלית. כך, אגב, אני למדתי את השפה - מקריאת העתונות והספרות על האמנים שאהבתי. אם הוא קורא אנגלית ובגיל יותר מבוגר (נניח 16 ומעלה), הייתי ממליצה על ספרו של ניקולס שאפנר, A Saucerful of Secrets. קרא בשרשור ה"חשדות" למטה, פרטים עליו.

bijo2

New member
../images/Emo140.gifתודה

אני אחכה לרשימה, פשוט היום הולדת שלו מתקרבת...

אני חוששת שאת רובם יהיה ניתן

להשיג רק ביבוא אישי, דרך החנויות המקוונות. סטימצקי לא מייבאים עוד ספרים על רוק (כפי שעשו בעבר), וב"דיונון" וכד' אני מוצאת מעט מאוד כותרים, אם בכלל. ככלל, הייבוא לארץ של ספרות זרה הוא מיקרוסקופי בהיקפו, וזה לא ישתנה בעתיד הנראה לעין, לאור המונופול שיש לסטימצקי בתחום, והשוק הישראלי המצומצם.

aviah

New member
Amazon, anyone?

צריך מישהו עם כרטיס אשראי בינ"ל ושיהיה מוכן לקבל ממך שקלים, והבעיה נפתרה חיש-קל.

bijo2

New member
בהמשך לשיחתנו...

מה את יכולה לספר לי על ההופעה הראשונה של THE WALL? היא תועדה בוידאו או רק בסאונד?

מה זה בדיוק "ההופעה הראשונה"?

הפלויד תעדו את סיבוב ההופעות של "החומה" בשנים 1981-1980 הן באודיו והן בוידאו. האודיו יצא באלבום Is There Anybody Out There בשנים האחרונות. הוידאו לא יצא רשמית. על פי השמועות, האיכות של הוידאו נמוכה, בגלל בעיות טכניות. שמועות אחרות אומרות שהפלוידים מתכוונים להשקיע בשיפוץ הוידאו ולהוציא את זה רשמית, אך עוד חזון למועד.

bijo2

New member
אני הבנתי...

בהרצאה שסיפרתי עליה, הוא דיבר על ההופעה הראשונה מתוך אותו סיבוב. על זה שהקהל באמת הלך אחריו כמו שהוא מספר באלבום עצמו (הצדיע במעילת יד אחריו וכו..) על זה שהם ריסקו מזל"ט בשיר על אבא שלו, ועוד כל מיני סיפורים.

הייתי מפרידה כאן בין

האפקטים שהפלויד משתמשים בהם בכל ההופעות שלהם (כגון "ריסוק המטוס" על הבמה, פעלול בו נעשה שימוש עוד בשנות השבעים), לבין התנהגות הקהל. לא ידוע לי על כך שהקהל באמת התנהג בפשיסטיות במהלך המופע, מה גם שבמקום נכח מספר גדול של עתונאים, והדבר לא דווח על ידם. אבל זה רק מה שידוע לי.

bijo2

New member
אוקיי../images/Emo51.gif

אם יש דבר שאני מצטער עליו, זה שגיליתי את הפורום הזה רק היום. אני יתחיל לבקר פה באופן יותר קבוע.

למעלה